|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Racului 21 iunie – 22 iulie. Suflet, inimă, magie.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
19/06/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Vara astronomică marcată de Solstițiul de vară începe luni, 21 iunie. Soarele va răsări în prima zi de vară, cea mai lungă zi a anului, și va intra de la primele ore ale dimineții, la 06:32, în zodia Racului. Fiecare dintre noi vom avea de asimilat și experimentat lecții ce țin de energia acestei zodii în funcție de zona în care avem Racul în harta natală. 

Atmosfera generală. De la minte la inimă, un drum cu peripeții.

După o perioadă în care mentalul nostru a fost intens solicitat și mulți dintre noi ne simțim epuizați din punct de vedere psihic, o altă zonă a ființei noastre se activează, cea emoțională. Zodie de apă, feminină, Racul va activa interiorul nostru, sentimentele, nevoia noastră de siguranță și intimitate, receptivitatea și intuiția. E ca și cum toate gândurile noastre, ideile, informațiile care ne-au traversat în sezonul Gemenilor sunt trecute prin suflet pentru verificare, pentru a ne asigura că sunt în acord cu noi și nu sunt bruiaje exterioare. Sunt ele adevărul nostru, sunt în rezonanță cu sinele nostru autentic sau doar mimetisme, păreri care nu se aplică în cazul unic și personal al vieții noastre? 

Este posibil să apară, prin experiențe, oameni, situații, unele amintiri din copilăria timpurie însoțite de emoții care nu au fost procesate la timpul lor. Vulnerabilități, răni, sentimente și senzații care au rămas în adn-ul nostru fără a avea curajul să le abordăm. Poate fi un miros care amintește de căminul copilăriei, de o senzație pe care am avut-o când am mers pentru prima oară pe bicicletă sau un cuvânt care ne-a emoționat. Pot exista momente în care avem nevoie de blândețe cu noi înșine, fără autoînvinovățire sau rușine, sau poate fi o nevoie de a ierta ceva sau pe cineva.

Toate aceste curățări și vindecări fac parte din procesul nostru de reconstrucție, de împuternicire și de câștigare a încrederii în noi înșine, a autorității asupra propriei vieți. 

Intrarea Soarelui în zodia Racului este însoțită de un aspect armonios format de Venus și Neptun, reamintindu-ne că nu suntem de fapt singuri niciodată, că suntem susținuți din planul divin, că ne sunt întotdeana la dispoziție inspirația și iubirea lui Dumnezeu. 

Evenimentele astrologice ale sezonului, bucată cu bucată.

Evenimentele astrologice din perioada sezonului Racului sunt numeroase, cu multe planete retrograde (chiar daca Mercur își va relua curând mersul direct), o invitație de a ne înceti ritmul amețitor al vieții cotidiene și a ne oferi momente de liniște și introspecție.

23 iunie – Mercur își reia mersul direct, comunicarea se descâlcește, mintea capătă mai multă claritate, iar psihicul are parte de mai multă coerență.

24 iunie – Lună plină în Capricorn – moment de echilibrare a nevoii de siguranță și protecție, de intimitate în spațiul cald al familiei, al căminului, cu nevoia de a ascede în domeniul carierei, al statutului socio-profesional. Harta momentului este extrem de interesantă, cu multe aspecte pozitive și oportunități, voi vorbi mai pe larg în articolul #ScanTheSky al săptămânii.

25 iunie – Neptun intră în mișcare aparent retrogradă până în decembrie 2021, perioadă în care putem obține mai multă claritate, posibil să ni se dezvăluie anumite iluzii pe care ni le-am creat, iar visurile noastre să se alinieze la ceea ce suntem cu adevărat, acum.

27 iunie – Venus părăsește semnul emoțional al Racului, încheindu-și misiunea de a îngriji și forma relații la un nivel profund sufletesc și intră în semnul solar al Leului. Pofta de distracție crește, la fel și nevoia de strălucire și exprimare a propriei creativități, de extravaganță și pasiune. 

10 iulie – Lună Nouă în Rac – o nouă abordare a emoțiilor, o șansă de a învăța asumarea propriilor sentimente și curajul de a ne transforma vulnerabilitățile în cele mai de preț atuuri. Un trigon de excepție între cuplul Venus-Marte în Leu și Chiron în Berbec care se formează la acel moment reflectă mari oportunități de vindecare a sinelui, a inimii și de a ne recunoaște unii altora talentele. Putem învăța să ne manifestăm cu mai multă autenticitate iubirea față de noi înșine dar și față de semeni.

11 iulie – Mercur încheie lungul tranzit și intră în Rac. Mercur în Rac sporește cadrul emotiv, aduce și mai multă sensibilitate și vulnerabilitate în planul mental și cel al schimbului de informații și idei.

13 iulie – Venus conjunctă Marte în Leu – o întânire rară, extrem de benefică între zeița iubirii, Venus și zeul Războiului, Marte, într-o comuniune de zile mari, cu oportunități de manifestare pasională intensă, cu șanse mari de a întâlni marea dragoste a vieții noastre.

18 iulie – Lilith (luna Neagră) intră în semnul Gemenilor, activându-ne din nou partea mentală, scoțând la lumină cele mai întunecate colțuri ale psihicului nostru. Vom reveni la această temă complexă, fiind esențială atât la nivel individual cât și colectiv, având în vedere lecția de destin pe care o avem cu toții de învățat cel puțin până în 2022 când Nodul Nord se află tot în Gemeni. 

22 iulie – Soarele părăsește semnul Racului și revine acasă, în zodia în care se simte cel mai bine, cea a gloriosului și nobilului Leu.  

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Comentarii (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.