|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 19 – 25 iulie. Strălucește în felul tău.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

18/07/2021

Vizualizări

Continuăm în ritm dinamic, cu shift-uri energetice semnificative, cu intensitate și polarizare. 

Luna Neagră (Lilith), arhetipul laturii noastre instinctuale, sălbatice, insubordonată cutumelor și normelor sociale, părăsește duminică, 18 iulie, semnul Taurului și își începe, pentru aproximativ 9 luni, tranzitul în zodia Gemenilor. Treptele vibraționale de manifestare ale acestei poziții vor fi diverse, anunțându-se o perioadă cel puțin interesantă. Unii dintre noi vor deveni mai curajoși în exprimarea ideilor, mai curioși, deschiși către informații de tot felul, își vor spune părerea indiferent dacă este diferită de ceea ce se propagă în mainstream.

Ne putem aștepta la diferite forme de folosire a cuvintelor, uneori aruncate dezlănțuit, fără a le trece prea mult prin filtrul rațiunii. Alții, dimpotrivă, vor reprima energia lilithiană, înghițind cuminți informația venită pe canalele oficiale, totul dintr-o nevoie de stabilitate și confort, preferând să rămână fixați în părerile și convingerile pe care alții le impun. Totuși, la nivel colectiv, ne putem aștepta la explozii verbale, la conflicte deschise, la oameni care nu mai tac, care își spun părerea indiferent pe cine deranjează sau chiar riscă să fie pedepsiți de autoritate pentru opiniile lor. 

Ultimele zile ale sezonului Racului

Luni, marți și miercuri sunt ultimele zile ale sezonului Racului, un sezon încărcat de emoție, cu stări de tot felul, în care am simțit nevoia de intimitate și protecție, de a petrece timp alături de familie și de a ne preocupa de spațiul casnic. Sunt zile de tranziție către sezonul Leului, urmând ca de joi, 22 iulie la ora 17:27, Soarele să intre oficial în zodia pe care o și guvernează, cea a Leului. De la senzitivitate și romantism trecem la o atmosferă de foc, plină de expresivitate și creativitate, însoțită și ea de provocări intense. Despre sezonul Leului și principalele evenimente astrologice ale perioadei, voi reveni cu un articol mai amplu. 

Joi, Venus intră în zodia Fecioarei

Tot joi, și Venus își începe o nouă experiență, de data aceasta în zodia Fecioarei, după aproximativ 25 de zile petrecute în semnul Leului, unde a strălucit în toată splendoarea ei, pe alocuri chiar cu mult bling-bling orbitor. Abia întoarsă din vacanță pe litoralul românesc, pot spune că uneori m-au durut ochii de atâta opulență, gălăgie și extravaganță, mai ales că Venus a fost susținută și de macho-man Marte, tot în Leu.

În Fecioară, energia venusiană se schimbă radical, iubirea se exprimă prin fapte, prin grijă și lucruri practice. Ne facem utili prin ceea ce știm și serviciile pe care le putem aduce celorlalți și suntem mai atenți la detalii în relațiile noastre. Ne îndreptăm atenția mai mult către ceea ce trebuie curățat, purificat și simplificat în lucrurile pe care le prețuim și sunt valoroase pentru noi. Atenție la tendința de a fi, uneori, prea critici, de a analiza în exces tot felul de detalii minore sau de a fi prea raționali și logici când vine vorba de dragoste.

Luna plină din semnul Vărsătorului

Evenimentul principal al săptămânii este Luna plină din semnul Vărsătorului de sâmbătă, 24 iulie, ora 05:36 am, prima în acest semn de anul acesta. În mod excepțional, anul acesta avem două Luni pline în acest semn, nu întâmplător probabil, a doua producându-se pe data de 22 august. Marea conjuncție din decembrie dintre Saturn și Jupiter în semnul Vărsătorului este izvorul energiei acestei prime Luni pline de sâmbătă, care a deschis o nouă eră în evoluția umanității. Abia acum informația despre schimbarea iminentă de paradigmă în care ne vom trăi restul vieții ajunge la suflet.

Pentru fiecare dintre noi, în zona ocupată de gradul 01 și 26 minute al zodiei Vărsător în harta natală, se aduce mai multă lumină în ceea ce privește viitorul. Primim ceva mai multă claritate în ceea ce privește potențialul pe care îl putem manifesta, despre ceea ce este esențial pentru noi pe termen lung.

Pentru că în planul opus Lunii din Vărsător se află Soarele în Leu putem intui că momentul aduce în prim plan propria individualitate pe care o putem privi dintr-o perspectivă nouă, cu mai multă acceptare a punctelor care ne diferențiază de ceilalți. Devenim mai conștienți de unicitatea noastră, de esența noastră naturală, firească, autentică.

Energie intensă, nevoia de a ne exprima unicitatea

Energia momentului nu este una lină, ușoară, așa cum ne-am obișnuit de altfel pe parcursul întregului an. Este sămânță de rebeliune, de conflict, harta momentului având numeroase aspecte de opoziție. Este o dorință intensă de a ne manifesta eu-ul autentic, indiferent de ceea ce se întâmplă în exterior.

În același timp se remarcă și nevoia de apartenență la grup, de a ne conecta cu oameni cu care rezonăm, cu aceleași convingeri și interese. Și pentru că am amintit-o pe Lilith, ea are un rol important în această lunație, poate fi un declanșator al energiei Vărsătorului prin trigonul pe care îl formează cu Luna plină. Poate fi o energie a răzvrătirii, a asumării riscului de a ne manifesta unicitatea, oricât de diferită, ciudată ar fi ea, oricâte judecăți și etichete ni s-ar pune de către cei din jur și orice pedepse ne-ar putea fi aplicate.

O săptămână eliberatoare

O săptămână inconfortabilă pentru mulți poate fi de fapt eliberatoare odată ce intensitatea ei se va diminua. Secretul, ca întotdeauna, rezidă în frecvența vibrațională pe care o alegem în fiecare moment. Și chiar dacă uneori suntem jos, să ne amintim că avem permanent puterea de a ne ridica, a transforma, a alege diferit.

Unul dintre aspectele care sugerează o mare susținere din planul divin este trigonul format între Mercur în Rac și Neptun în Pești. Un potențial intuitiv imens de accesare a filmului despre viața noastră viitoare în care avem libertatea deplină de a fi scenariști, regizori și actori. 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.