|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 28 iunie – 4 iulie


Alice Panțâru

Autor

Publicat

27/06/2021

Vizualizări

Traversăm a doua săptămână a sezonului Racului în centrul căruia temele principale sunt legate de familie, casă, locul în care ne simțim în siguranță, nevoia de protecție (acordată sau primită), emoțiile, nevoia de confort și intimitate a sufletului. O scurtă descriere a punctelor principale ale acestui sezon o puteți citi aici: https://injoy.ro/2021/06/19/sezonul-racului-21-iunie-22-iulie-suflet-inima-magie/

Așadar este o perioadă în care emoțiile sunt intensificate, iar conjunctura planetară a săptămânii adaugă și mai multă presiune. Este vorba de așa numitul careu în T format între Marte în Leu, Saturn în Vărsător și Uranus în Taur. Relația dintre cele 3 planete indică predispoziții serioase către tensiuni, conflicte, sentimente de frustrare, iritabilitate, agresivitate. Cum putem transforma aceste trăiri supărătoare, cum le putem da sens, utilitate și cum putem privi constructiv situația? 

  • Marte este războinicul, sursa interioară de motivație, forța și energia care ne împinge către a trăi cu mai mult curaj și entuziasm. Aflat în zodia Leului, Marte are forță, are zvâc, ne îndeamnă să ne exprimăm individualitatea, creativitatea, pasiunea. Fiecare dintre noi primește, pe parcursul acestui tranzit o doză de energie în zona în care avem Leul în harta natală.
  • Saturn, în opoziție cu Marte, funcționează ca o oprimare a acestor dorințe, aduce restricții, reguli și îndeamnă la o atenție sporită în cazul în care Marte devine arogant sau egoist. Indeamnă la o perspectivă prin care individualitatea și talentele personale aduc cu adevărat valoare când sunt puse în slujba comunității din care facem parte. Este un echilibru necesar pentru ca dorințele individuale să nu fie în dezacord cu binele celorlalți. 
  • Uranus în Taur scurtcircuitează ambele corpuri cerești, aducând în prim plan nevoia de evoluție, de schimbare, atât la nivelul dorințelor personale (Marte) cât și la nivelul structurilor sociale restrictive (Saturn). Uranus acționează neprevăzut, cu evenimente bruște, neașteptate, care destabilizează din rădăcini. 

De menționat că principalele zodii vizate, sunt cele fixe, Taur, Leu, Scorpion și Vărsător. Vorbim atât despre nativii acestor zodii cât și despre cei care au puncte importante în harta natală, de exemplu Ascendentul, Luna sau Nodurile Lunare. 

Este posibil ca pentru unii dintre noi să iasă la lumină diferite frici care ne țin pe loc, iar momentul este unul prielnic pentru vindecare și transformare a acestor frici în aliați (Marte în Leu trigon Chiron în Berbec). Așadar:

  • Unde las frica să-mi conducă viața?
  • Dacă nu mi-ar fi frică, ce alegeri aș face?
  • Cum aș putea să transform frica în motivație? Cum aș putea folosi acest mecanism de protecție ca motor către acțiuni pe care doresc să le întreprind?

Putem folosi această perioadă pentru astfel de introspecții în urma cărora să devenim mai puternici și mai motivați. 

Perioada este una turbulentă, se accelerează colapsul structurilor și sistemelor vechi (politic, financiar, chiar pământul la propriu are parte de propria lui destabilizare – atenție la zilele de 3,4,5 iulie când și Luna se va afla în Taur alături de Uranus). În mijlocul acestui haos generalizat, putem avea momente și stări dificile iar recomandarea este ca fiecare dintre noi să folosească acele ritualuri și tehnici spirituale cu care rezonează, pentru a crea acea pace și liniște interioară. 

Și pentru că în sezonul Racului vorbim despre familie și nevoia de a ne simți în siguranță alături de cei dragi, putem lua în considerare și un alt tip de familie, cea de frecvență vibrațională, oamenii cu care rezonăm, familia formată din acei oameni alături de care sufletul nostru se simte în siguranță. 

Mercur, chiar dacă a ieșit din retrogadare, nu este deocamdată în puterile lui depline care să ne asigure o comunicare clară și concisă. Mentalul nostru este influențat de ceața neptuniană, așa că ar fi indicat să fim precauți cu informațiile care vin către noi, încă imaginea nu este completă. 

Venus își începe din 27 iunie periplul prin zodia Leului, aducând sclipire și pasiune, poftă de extravaganțe și plăceri “luxury”. Va avea o întâlnire de amor cu scântei chiar cu Zeul Marte în luna iulie (în intervalul 10-20 iulie) dar vom vorbi la momentul respectiv despre această conjunctură astrală frumoasă. Pentru cei pentru care această conjuncție tranzitează casele astrologice 5 sau 7 (și nu numai) se pot aștepta la  povești de iubire sau parteneriate deosebite.

O săptămână înfloritoare vă doresc!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *