|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky 21-27 iunie 2021. Durere și plăcere, echilibru în mijlocul haosului.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

20/06/2021

Vizualizări

Zile cu însemnătate se anunță, săptămâna aceasta dar și în cele ce urmează, este freamăt pe cer, planetele conversează cu diferite tonuri, totul într-un tablou resimțit destul de profund în noi. Nativii tuturor zodiilor sunt impactați de aceste frământări, contextul fiind extrem de complex. Ne simțim ca la un nod feroviar în care vin trenuri (mesaje), fiecare din altă direcție. Dar să le luăm pe rând, pas cu pas.

Luni, 21 iunie, urăm bun-venit verii astronomice odată cu Solstițiul de vară, și Soarelui în semnul Racului. Sezonul Racului dă sunetul mai încet vriei mentale din ultima perioadă amintindu-ne că pe lângă rațiune mai avem și un suflet, un cămin și sentimente. O analiză largă a perioadei în care îi sărbătorim pe nativii Raci și ce evenimente astrale aduce pentru noi toți o puteți citi aici: https://injoy.ro/2021/06/19/sezonul-racului-21-iunie-22-iulie-suflet-inima-magie/

Miercuri, 23 iunie, Mercur își reia mersul direct, dezlegând ușor-ușor ițele comunicării și ridicând parțial ceața care ne-a planat spațiul mental în ultimele săptămâni.

Joi, 24 iunie, la ora Bucureștiului 21:39, avem fenomenul de Lună plină în Capricorn. Poate fi perceput ca un moment de bilanț intermediar, ca acela pe care îl fac societățile comerciale în iunie, ca un reality check astral al felului în care ne-am îndeplinit obiectivele stabilite la începutul anului. 

  • Ce concretizări au adus eforturile noastre de pe parcursul anului?
  • Ce am reușit să materializăm din ceea ce ne-am propus la rezoluțiile stabilite la începutul anului?

Luna în Capricorn predispune la seriozitate și pragmatism iar momentul poate fi folosit ca unul bun pentru revizuirea planurilor de viitor și reorganizare. 

  • Cum vreau să decurgă următoarele 6 luni, spre ce îmi îndrept focusul? Poate fi vorba de proiecte în care am investit suficient timp și energie și este vremea să mă retrag. Sau poate fi o activitate care nu a avut succes tocmai pentru că nu m-am implicat suficient, nu am depus efortul necesar sau nu mi-am asumat responsabilitatea. 
  • Care sunt lucrurile în care nu mai vreau să mă implic, în care nu văd o utilitate pentru viitor? 
  • Ce contează cu adevărat pentru mine, pe termen lung?

Momentul de Lună plină este o opoziție între Soare (acum în Rac) și Lună (în Capricorn) și reprezintă o invitație pentru noi de a echilibra două segmente de viață, cel al familiei, al căminului, cu cel al ascensiunii socio-profesionale. Unii dintre noi poate ne-am dedicat excesiv familiei, ne-am implicat în a avea grijă de nevoile celor dragi în defavoarea dorinței de a construi o carieră, în timp ce alții, dimpotrivă, și-au orientat toată energia către muncă, către job, neglijând partea domestică, sufletul sau membrii familiei. Aici este nevoie ca fiecare să ajusteze în funcție de ceea ce este important pentru fiecare, cu mențiunea că nu trebuie să fie pentru toți egalitate. Fiecare avem predispoziții diferite și trebuie doar să alegem procentajul sănătos pentru noi, în conformitate cu adevărul propriu. 

Perioada nu curge pe atât de lin pe cât ne-am dori, iar viteza cu care se întâmplă lucrurile poate fi pentru unii dintre noi nemulțumitoare. Vorbeam în articolele trecute #ScanTheSky de abundența de energie mutabilă, de schimbările profunde pe care Eclipsele le vor declanșa. Trendul este unul transformator, evolutiv, așadar. Acum, nu toți suntem atât de toleranți când vine vorba de schimbare, poate că avem tendința de a rămâne blocați în trecut, în vechile moduri de a funcționa. Aici se recunosc zodiile fixe, Taurii (cei mai ficși dintre ficși), Leii, Scorpionii și Vărsătorii. Aceste energii pământene încep să se oglindească pe cer sub așa numitul careu în T care se formează în această perioadă. Când auzim astrologii că vorbesc despre acest fenomen, trebuie să fim pregătiți de perioade cu blocaje, frustrări și tensiuni. Chiar dacă acest careu în T nu este destul de strâns deocamdată, efectele lui se vor simți din ce în ce mai mult. Este vorba de Marte în Leu în opoziție cu Saturn în Vărsător, ambele în cuadratură cu Uranus în Taur, iar când Luna se alătură, pe rând, acestor semne, ne așteptăm la și mai multă intensitate. Ce e bine să știm este că aceste tensiuni nu ne sunt create ca să ne facă viața grea, să ne facă în ciudă (chiar dacă așa le percepem). Ele sunt rezultatul alegerilor noastre făcute cu inconștiență de sine, fără a ține cont de adevărul propriu, fie sunt făcute din zona de confort sau instinctual, din nevoi imediate, neluând în considerare efectele pe termen lung. De aceea, această frână pe care Universul ne-o pune, este un moment prielnic pentru a ne reconsidera alegerile, pentru a ne asuma rolul de creatori ai propriei realități. 

Avem de muncă, zic eu, de rezistat, de răbdat (Capricornul și guvernatorul lui, Saturn sunt despre reziliență, restricții, limitări, pragmatism și dedicare), dar vestea bună este că recompensele vor fi pe măsură. Saturn este acel mentor exigent care nu ne lasă să lenevim sau să ne iluzionăm cu tot felul de dorințe puerile, fără aplicabilitate în realitatea materială. Odată trecut examenul lui, recunoașterea meritelor nu se va lăsa așteptată.

O altă veste bună este susținerea pe care o primim de la alte planete, care vin ca un suflu de aer proaspăt, de încredere și înțelepciune. 

  • Mercur aduce informații noi, vești, puncte de vedere pe care nu le-am considerat până acum și nu este de neglijat ceea ce a reparat, revizuit, pe perioada de retrogradare. 
  • Relația extrem de benefică între Chiron (vindecătorul), Mercur (informația, mentalul), cu Nodul Nord (lecția colectivă de învățat), cu Saturn (profesorul înțelept) dar și cu Marte (acțiunea, propulsia) poate sugera descoperirea unor remedii tămăduitoare, sau poate însemna o conlucrare a științei cu natura și viziunea holistică care vor conduce la vindecare. 
  • Neptun, în relație benefică cu Venus și Pluto, poate aduce o viziune transformatoare, compasivă asupra lumii, o altfel de frecvență a iubirii pentru oameni și lume. Simțim, la nivel subtil, dincolo de frământările din lumea 3D, susținere divină, protecție, fluxul universal. Îl simțim pe Dumnezeu la umărul nostru, si, de ce nu, chiar în interiorul nostru, la nivel celular.
  • Și nu în ultimul rând, așa numitul Marele Benefic, Jupiter, în trigon, respectiv sextil cu Luna și Soarele, poate fi un rezervor de oportunități, de noi perspective spirituale asupra lumii. E un glumeț care ne destinde când ne vede încrâcenați, când ne luăm prea tare în serios, când alunecăm către depresie. E un izvor de optimism, entuziasm și încredere într-o perspectivă mai largă decât cotidianul nostru mărunt și haotic.

Așadar, o săptămână cu ușurință și blândețe vă doresc, fără regrete, cu iertare și deschidere către iertare și compasiune. Să ne îngrijim sufletele cu delicatețe și tandrețe, să fim cât mai aproape de pământ, de natură, să găsim acel echilibru sănătos valabil pentru fiecare dintre noi în conformitate cu adevărul propriu. 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare