|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună plină în Berbec. 29 septembrie 2023, ora 12:57, București.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

28/09/2023

Vizualizări

Semnificație, detalii tehnice.

Fenomenul de Lună plină este momentul maxim de iluminare al Lunii, având Soarele în opoziție exactă. Luna semnifică în astrologie fațeta noastră intimă, interiorul, emoțiile, trăirile, rădăcinile, nevoia noastră de stabilitate și felul în care ne simțim în siguranță. Pe partea opusă, Soarele, este partea noastră extrovertă, strălucirea, ego-ul, drive-ul nostru în lume, identitatea, sinele. La Lună plină, cele două laturi ale personalității noastre au nevoie de echilibrare, de împăcare, au nevoie să-și comunice nevoile și să se armonizeze, să găsească punctul de mijloc ideal pentru propriul bine. Totuși, această reconciliere se naște de cele mai multe ori abia după ce există un conflict, o izbucnire emoțională, o înfierbântare atât de mare încât abia apoi, după ce trece fierberea emoțională specifică zilelor de dinainte și după Luna plină, să ajungem la echilibru. Tot acest clocot se datorează faptului că la Lună plină se pune reflectorul pe lucruri care au fost ascunse, nevăzute, neconștientizate. Sau văzute, dar nebăgate în seamă prea mult, amânate sau băgate sub preș. De asemenea, la Lună plină se încheie etape, unele proiecte ajung la maturitate și urmează să se transforme, altele se încheie definitiv. În cazul lunației de vineri, te poți uita la proiectele începute în martie-aprilie și vezi ce ajunge acum la finalitate, ce este cazul să închei sau să transformi, ce dorințe pe care le aveai atunci mai sunt valabile și astăzi, ce ai realizat din câte ți-ai propus atunci.

Luna plină de vineri, 29 septembrie, ora Bucureștiului 12:57 se produce în semnul Berbecului, în opoziție cu Soarele în Balanță, la gradul astrologic 6. Axa Berbec-Balanță se activează, așa că uită-te în harta natală unde ai aceste zodii, pentru a înțelege care sunt domeniile de viață care sunt în plin clocot în această perioadă. Guvernatorul Lunii în Berbec este Marte, aflat într-o poziție inconfortabilă alături de Soare, în semnul Balanței. Tot în Balanță se află și Nodul Sud, acel punct matematic care semnifică lecțiile trecutului, feluri vechi de a face lucrurile, patternuri pe care avem nevoie să le transformăm sau să ne debarasăm de ele pentru a elibera sufletul și a-l ajuta să evolueze. Luna, în schimb, se află în semnul Nodului Nord, indicator al lecțiilor pe care le avem de asimilat în următorul an, cele ale arhetipului Berbec. Despre axa nodurilor lunare în tranzit am scris mai pe larg aici iar temele tratate în articol sunt din ce în ce mai pregnante, mai ales în contextul eclipselor care urmează.

Ce dorește Berbecul? Dar Balanța?

Berbecul se vrea pe el. Conștiința sa este în principal legată de motto-ul EU SUNT. Luna în semnul Berbecului vorbește despre nevoia noastră de independență, de manifestare a individualității, de competiție, de aventură, de a trăi și experimenta cele mai adânci și curajoase dorințe. În Berbec Luna devine impulsivă, nerăbdătoare, instinctuală, agitată și uneori agresivă. De aceea, nu te mânia pe cine știe cine în aceste zile, pentru noi toți Luna de pe cer e acum în Berbec, cum ar fi, „la tăți ni-i greu”. În martie-aprilie am început fiecare dintre noi câte ceva (domeniul unde avem Berbecul în hartă – poate fi cariera, jobul, relațiile, familia, iubirea, alimentația, rutina zilnică, etc), acum este vremea evaluării acelor lucruri noi pe care le-am adus în primăvară în viața noastră. Câte dintre aceste lucruri ne-au adus împlinirea și câte dintre acestea au fost făcute din egoism, infatuare, impulsivitate sau nevoia de a ne demonstra superioritatea? Ce am descoperit despre noi înșine, cât de mult ne-am îngrijit, cât de prioritare ne-au fost propriile nevoi în ultimele 6 luni? Cât de mult ne-am onorat dorința de a crea, de a începe lucruri, de a ne aventura, cât de mulți pași am reușit să facem înainte și am acționat în beneficiul propriu?

Dacă răspunsul la multe din întrebările de mai sus indică faptul că nu prea ai avut grijă de tine, nu prea ți-ai urmat propriile nevoi și ai ales să te sacrifici pentru ceilalți sau ai ales să nu deranjezi prea mult apele cu cine știe ce dorințe nebunești (așa te-ai gândit că le percep cei din viața ta), dacă ai zâmbit schimonosit deși sufletul tău plângea, doar pentru că ai crezut că nu e cazul să-i disturbi pe ceilalți cu trăirile tale, dacă ai pus măști peste măști ca să simți că te integrezi în mediul social și să simți că aparții unui grup sau unei comunități, uită-te cum ai folosit atributele arhetipului Balanță în viața ta. Partea întunecată a lui este complacerea, compromisul, comoditatea de a acționa, de a comunica ferm, înfrumusețarea forțată a unor lucruri nu tocmai frumoase, credința că nu poți funcționa independent, senzația că nu ești complet fără a fi în relație/parteneriat cu cineva și că nu poți face alegeri fără a cere acordul/părerea cuiva (de aici se spune că Balanțele sunt nehotărâte).

Toate acestea ies la lumină în această perioadă, iar corpurile cerești aflate în conexiune energetică cu această Lună plină în Berbec ne oferă indicii prețioase despre cum putem armoniza energiile momentului, despre cum le putem face să lucreze în favoarea noastră și ce lecții avem de extras.

Marte. Despre cum să acționezi cooperând, negociind, folosind rațiunea și compromisul sănătos.

Da, e o linie fină între compromisul care îți taie din suflet și cel în care alegi calea bună pentru tine, dar ții cont de impactul acțiunilor tale asupra celorlalți. Chiar dacă Luna din Berbec s-ar arunca la luptă și ar merge înainte singură și independentă, faptul că guvernatorul ei, Marte, este în Balanță, ne arată că este nevoie de un pic de rațiune înainte de a ne arunca cu capul înainte, la primul impuls. Marte este războinicul zodiacului, dar când este în Balanță, arma sa cea mai de preț este rațiunea (atributul oricărui semn de aer), comunicarea, negocierea, medierea, ascultarea tuturor părților implicate. Pe frecvența sa înaltă, Balanța este o foarte bună mediatoare și are o inspirație extraordinară de a găsi calea cea mai bună pentru toată lumea. Adică spune ce ai pe suflet cu eleganță, cu diplomație, dar ferm, cu autoritate, fără să îți calci pe inimă.

Venus. Despre cum poți străluci în relațiile tale fără a-ți știrbi din autenticitate și naturalețe.

Marte în Balanță comunică armonios prin aspect de sextil chiar cu Venus, guvernatoarea zodiei Balanței, arhetip implicat adânc la această Lună plină, după cum spuneam. Venus se află în Leu încă de la începutul verii, a retrogradat, a revenit în mers direct mai înțeleaptă și mai conștientă de ceea ce iubește, cum iubește, cât iubește și în ce fel își dorește să fie iubită. De aici Marte află dorințele autentice ale inimii. De aici își ia informația pe care să o comunice cu diplomația de care vorbeam.

Interesant este aspectul de cuadratură pe care Venus în Leu îl face cu Uranus în Taur. Uranus se asigură că nu ne uităm valoarea, că suntem cu picioarele pe pământ și nu ne fură ochii sclipiciul și exuberanța Leului. Strălucim, dar nu e cazul să credem că strălucirea noastră e mai cu moț decât a altuia. În plus, cuadratura poate arăta rupturi bruște de relații care deși par șocante ele au rol eliberator și dau șansa evoluției și progresului. Pe de altă parte, e posibil să conștientizăm cât de mult avem nevoie de libertate în relații, de a ne exprima liber și autentic, de a ne alege acele relații în care putem fi noi înșine, cu toate ciudățeniile și amprenta noastră unică. Cuadratura Venus-Uranus mai poate fi semnalul unor mișcări neașteptate pe piețele financiare, fluctuații ale monedelor, evenimente fulgerătoare la burse.

Mercur. Despre soluții ingenioase, dezamăgiri și reveniri spectaculoase.

Mercur tranzitează semnul Fecioarei, este încă în zona de penumbră după retrogradarea de la începutul lui septembrie și disecă informația așa cum Fecioarei îi place nespus. Aspectul de trigon cu Uranus ne arată probabilitatea unor vești neașteptate, a unor idei și soluții ingenioase, anumite informații ne farmecă și ne uimesc. Totuși, în zilele următoare, Mercur va fi în opoziție cu Neptun în Pești, ceea ce poate însemna că ne dezumflăm dintr-o dată, ceva devine neclar, confuz, parcă am fost înșelați, induși în eroare sau ne-am iluzionat prea tare, cu exuberanța inocentă a unui copil. Vestea bună este că, după această stare de incertitudine și ceață mentală, lucrurile se vor clarifica, având în vedere trigonul pe care-l va realiza cu Pluto în Capricorn. Lucrurile devin profunde, clare, vedem și judecăm dintr-o perspectivă mai înaltă, nu ne mai limităm la procesele mentale ce țin de activitățile de zi cu zi.

Axa Berbec-Balanță. Șansa evoluției.

Cele două arhetipuri vedetă ale sfârșitulului de săptămână se privesc în față și se gândesc ce să aleagă. Să se lupte, să se contrazică, să fugă sau să se împrietenească. Evoluția se poate produce doar prin cooperare și prin a învăța unul de la celălalt ce au mai de preț de oferit lumii. Berbecul are de oferit energia, dorința, entuziasmul, curajul, încrederea în sine, puterea, ușurința de a acționa. Balanța are de oferit frumusețea, eleganța, diplomația, respectul față de celălalt, cooperarea, abilitatea de a găsi calea de mijloc. Practic, a pune în comun aceste calități poate naște o lume cu adevărat mai bună și mai frumoasă. Cu indivizi asumați, conștienți, dispuși să acționeze în armonie cu tot ce este. Fără orgoliu, fără a călca în picioare nevoile celorlalți, dar cu iubire de sine și respect față de propriile dorințe.

O Lună plină fericită, cu cât mai multă blândețe și răbdare, cu iubire, oameni frumoși în jur și vești cât mai bune!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare