|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

7 Martie 2023 – Lumină către un drum nou.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

07/03/2023

Vizualizări

O zi pivot a anului 2023, ce găzduiește unul dintre evenimentele cele mai importante ale anului, ieșirea planetei Saturn din Vărsător și intrarea în cel de-al 12-lea semn, Peștii. Tranziția se produce la o oră după ce Luna atinge punctul ei cel mai luminos formând fenomenul de Lună plină în Fecioară.

Luna plină în Fecioară

Luna plină în semnul Fecioarei – ora 14:40, București – reprezintă un punct culminant, un moment de prea-plin, de iluminare a acelor aspecte pe care nu le-am văzut în plenitudinea lor până acum. Dacă la Lună Nouă avem un moment zero al creației din care inițiem proiecte, construim, consolidăm, la Lună plină lucrurile ajung la apogeu. De aici, pe măsură ce Luna este în descreștere, ele încep să se disipeze, să se dezintegreze, după ce deja nu ne mai sunt utile sau ne-am învățat lecțiile. Luna plină din 7 martie este ca un reflector pus pe acele subiecte care sunt guvernate de semnul Fecioarei: starea de bine, sănătatea, nutriția, funcționalitatea, detaliile, eficiența, organizarea, curățenia, ordinea, capacitatea de a ne pune în serviciu, rutina zilnică.

Plasată într-o zi cu o însemnătate energetică de mare anvergură (dată de intrarea lui Saturn în Pești), această Lună plină are, la rândul ei, o intensitate aparte. Vorbim des despre dietă, sport și modalități prin care să fim mai eficienți, mai productivi. Nu simt că acesta ar fi neapărat subiectul principal al acestei lunații, deși în aceste sectoare de viață putem primi destul de multe insighturi despre cum ne putem îmbunătăți stilul de viață și despre ce acțiuni concrete este nevoie să facem pentru a ne spori starea de bine. Mai curând, întrebările ar fi:

  • În ce măsură stilul meu de viață se aliniază la nevoile sufletului?
  • Munca pe care o fac zi de zi mă împlinește?
  • Mediul de lucru, colegii, ritmul muncii sunt în concordanță cu sufletul meu?
  • Focusul, mentalul meu, detaliile la care mă concentrez sunt utile pentru a-mi împlini dorințele sufletului? Contribuie la a-mi construi acea viață pe care mi-o doresc?

Echilibrul sănătos între rațiune și visare

Fenomenul de Lună plină într-un anumit semn este întotdeauna o invitație la a echilibra 2 zodii opuse, în cazul de astăzi, Fecioara și Peștii. În configurația astrală actuală, Peștii atârnă ceva mai greu prin prezența Soarelui, a lui Mercur, Neptun și, în curând a lui Saturn. Vorbim de ceva mai profund decât o curățenie de primăvară. Fecioara este acea zodie a logicii, pragmatismului, uneori destul de dură și critică. În limite rezonabile, aceste trăsături sunt esențiale pentru a evolua, pentru a deveni astăzi o versiune a noastră mai bună decât cea de ieri. Totuși, sufletele noastre au nevoie de blândețe, de timp în care să viseze, să iubească, să creeze, să aibă fantezii și să se bucure de frumusețea vieții. Aici intervine măiestria în a echilibra planul minții raționale cu cel al imaginației, aici este tema pe care această Lună plină ne invită să o abordăm.

Saturn în Pești

Saturn în Pești va aduce și el în următorii 3 ani pragmatism și structură pe teritoriul imaginativ al Peștilor. Dincolo de duritatea sa, Saturn aduce înțelepciune și maturizare iar la o frecvență vibrațională înaltă de manifestare, Saturn poate aduce în concret cele mai îndrăznețe visuri. O analiză mai amplă a tranzitului o puteți citi aici, în analiza astrologică a întregului an.

Resurse neașteptate

Armonizarea aceasta a triadei corp-minte-suflet este susținută din plin de Uranus, planeta adevărului, eliberării și evoluției. Ea se manifestă de obicei brusc, prin evenimente neașteptate, șocante care au rolul de a ne aduce mai aproape de esența noastră divină și autentică. În configurația din 7 martie, Uranus este o scânteie de inspirație, de idei noi, soluții inedite la care nu ne-am gândit până acum. Putem accesa un soi de modernitate în viața noastră de zi cu zi, de exemplu tehnologia poate fi un factor pozitiv prin care să ne îmbunătățim confortul și starea de bine. În orice caz, avem o infuzie de resurse (Uranus este în Taur) pe care le putem folosi într-un fel nou, neașteptat.

Flexibilitate și disponibilitate către schimbare

Cu 6 planete în semne mutabile, mulțimea de soluții disponibile este extrem de largă. Cu siguranță temele principale ale perioadei presupun schimbare, lucruri care se încheie și fac loc unora noi. Cu cât suntem mai rezistenți la schimbare, cu atât mai mare este frustrarea, nivelul de stres și anxietatea (Marte în Gemeni cuadratează axa Fecioară-Pești). Peștii ne ajută să învățăm acceptarea și curgerea lină în ritmul natural al Universului, ne ajută să accesăm intuiția și senzitivitatea, astfel că putem simți ce este și ce nu este potrivit pentru noi.

Durerea celor mai adânci răni ale sufletului ascunde cele mai mari daruri

Trecem prin viață iar în călătoria noastră întâlnim experiențe de tot felul, oameni care-și pun amprenta pe destinul nostru într-un mod mai mult sau mai puțin plăcut. În urma unor experiențe dureroase din viața aceasta și poate chiar din altele, punem rănile într-un sertar ascuns al ființei noastre. Chiar și ascunse, energia acestor răni străbate dincolo de cotloane și se manifestă prin felul nostru de a fi, de a reacționa, prin atitudinea noastră și definește felul în care percepem viața.

În aceste zile, o întâlnire extrem de rară se petrece pe cer în zodia Berbecului între Jupiter și asteroidul Chiron (arhetipul vindecătorului rănit) așezând pentru noi cadrul perfect pentru a ne ocupa de aceste răni. Mulți dintre noi suntem în cautare de vindecare, terapii, metode, meditații, consultații, doar-doar reușim să facem durerea să dispară. Acea durere mocnită, de care nu ești neapărat conștient, nu știi de unde vine și ce să faci cu ea. Acea durere care te face să te simți mic, nevăzut și neînsemnat și sădește în suflet neîncredere în sine, în măreția ta ca individ, în abilitățile și talentele tale.

Eu mă număr printre aceia care sunt avizi de metode de vindecare și simt că, cu cât intru mai profund, cu atât rana se adâncește, cu atât mai mult ustură. Se întâmplă așa pentru că fac această călătorie spre durere dintr-un spațiu de neacceptare, ca și când vreau să elimin orice cicatrice, ca și când aș vrea ca această rană să nu fi existat niciodată. Învăț și eu în aceste zile drumul către vindecare din spațiul acceptării, dintr-un loc în care această durere îmi este sursă neprețuită de înțelepciune și compasiune de care n-aș fi putut fi capabilă fără a avea aceste experiențe dureroase.

Iluzia fericirii obținute doar când toate lucrurile sunt perfecte și complet rezolvate este pe cale să se spulbere sub această așezare a planetelor. Răul și binele, durerea și plăcerea, frumosul și urâtul, adevărul și minciuna, nedreptatea și justiția, greul și ușorul sunt părți ale experienței umane pe care am primit-o în dar la naștere. Ce alegem noi este în puterea noastră și suntem susținuți din toate ungherele să facem acele alegeri potrivite sufletului nostru, să ne repoziționăm din postura de victimă în aceea de autoritate și responsabilitate asupra propriei vieți.

O lună plină fericită vă doresc, cu lumina aprinsă spre un nou drum împlinitor și plin de iubire!

Follow us

Share the (In) joy!

Comments (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare