|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Vărsătorului (20 ianuarie – 19 februarie 2023)


Alice Panțâru
Autor
Publicat
20/01/2023
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Pe 20 ianuarie, ora 10:30, Soarele intră în semnul Vărsătorului, lăsând în urmă atmosfera destul de greoaie resimțită în perioada în care a stat în Capricorn, în care temele principale au fost despre responsabilitate, seriozitate, structură de viață, obiective pe termen lung și ascensiune socială individuală. În Vărsător, energia se descătușează de limitări și constrângeri, vibe-ul se schimbă, la fel ca și temele pe care le avem de asimilat.

Caracteristicile zodiei Vărsătorului se activează pentru fiecare dintre noi

Vărsătorul este despre viziune de viitor, despre libertate și autenticitate, despre progres și comunitate. Aceste subiecte vor activa domeniile de viață guvernate de Vărsător în harta natală a fiecăruia dintre noi. În aceste segmente de viață geniul se animă, primim un imbold creator, iar caracteristicile energiei de tip Vărsător sunt amplificate. Suntem impulsionați să trecem peste rigiditatea granițelor în care se manifestă succesul personal (configurat în Capricorn), să ne distanțăm de propriile interese și să cunoaștem acea împlinire sufletească de a fi contributori la un bine mai înalt. În plus, Vărsătorul nu iubește limitările, restricțiile, nu se simte bine deloc într-un context conservator, are permanent acel imbold de a deranja status-quoul actual. Este considerat revoluționarul zodiacului, motivat fiind de idealismul viziunii sale, de scopuri înalte umanitare. Este de așteptat ca mișcările de stradă să se intensifice, să fim martorii unor acțiuni surprinzătoare întreprinse de oameni care se întovărășesc prin prisma ideilor și opiniilor pe care le împărtășesc.

Conjunctură astrală prielnică

Contextul astral extrem de favorabil în care se pornește sezonul Vărsătorului este un teritoriu pe care putem face un salt important în conștiință, un upgrade al personalității noastre. Avem multe indicii către ideea de noutate, de începuturi noi cu prospețime și entuziasm:

  • sezonul debutează cu o Lună Nouă în Vărsător promițătoare, prilej de lansare în Univers a unor intenții cu șanse mari de materializare;
  • Jupiter – planeta care simbolizează expansiunea, viitorul, oportunitățile cărora le permitem accesul în viața noastră este în zodia curajului, a inițiativei și a pionieratului, adică a Berbecului;
  • Anul Nou chinezesc debutează și el la Luna nouă din 22 ianuarie, deschizând sezonul Iepurelui de apă ce se va desfășura pe parcursul următoarelor 12 luni.

Nu este o perioadă a consensului

Vărsătorul este despre a se opune lucrurilor pe care le percepe ca fiind depășite, iar tumultul rezultat din acest tip de nonconformism poate zgudui societatea, poate schimba conștiința la nivel colectiv. Pe nivel vibrațional inferior, Vărsătorul este radical, neclintit în ideile sale, pune absolut totul sub semnul întrebării doar pentru că vrea să se opună, lucru ce poate deveni obositor și sfidător. Să fim atenți la această predispoziție de a cădea într-o latură rebelă dusă la extrem.

Astrologia este guvernată de semnul Vărsătorului, prilej de deschidere către studiul acestei științe, dar și a unei viziuni proaspete și de reformă în acele arii ale astrologiei care nu mai corespund nivelului actual de conștiință al umanității.

Darurile extravagante ale Vărsătorului

Sezonul Vărsătorului este o perioadă în care putem absorbi din darurile acestei zodii și le putem asimila în propria viață pentru un pas înainte, către un nivel superior. Iată ce putem învăța de la Vărsători:

  • Raționalitatea, logica, inventivitatea, originalitatea, spiritul avangardist, liberalismul.
  • Deschiderea către cunoaștere nouă, către informații neobișnuite.
  • Viziunea pe care o are despre umanitate și idealizarea ei. Implicarea în cauze nobile, implicarea în acțiuni care au ca scop schimbarea normelor sociale învechite, care nu mai corespund timpurilor actuale.
  • Orientarea după principiul libertății, egalității, fraternității.
  • Dorința de reformă, de progres, conexiunea cu viitorul, apetitul pentru tehnologie ultramodernă.
  • Spiritul liber, autentic, capacitatea de a găsi soluții inedite.

Vărsătorul este un semn futurist, avangardist, care ridică la fileu teme incomode care în timp se dovedesc a fi viabile și devin noua normalitate, după o consternare inițială a tradiționaliștilor. Sunt vremuri în care devenim mai conștienți de lume, planetă și Univers iar calitatea noastră de cetățeni depășește granițele terestre. Cu Pluto în Vărsător (vezi articolul despre energia anului 2023, aici) în următoarele două decade este posibil să ni se reveleze din ce în ce mai evident faptul că suntem cetățeni ai unei galaxii în care lucrurile sunt mult mai diverse decât am știut vreodată.

Calendarul astrologic al sezonului Vărsătorului:

20 ianuarie – Soarele intră în Vărsător

21 ianuarie (ora 22:53) – Lună Nouă în Vărsător

23 ianuarie – Uranus iese din mișcarea aparent retrogradă și își reia mersul direct

27 ianuarie – Venus întră în Pești

5 februarie (ora 20:28) – Lună plină în Leu

11 februarie – Mercur intră în Vărsător

19 februarie (ora 00:35)- Soarele intră în Pești

Un sezon reformator cu multă inspirație, curaj, inventivitate și viziune inovatoare vă doresc!

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.