|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Racului (21 iunie – 22 iulie 2022). Cu sufletul la vedere.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
19/06/2022
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Marți, 21 iunie – ora 12:14, Soarele părăsește semnul Gemenilor și se mută în semnul senzitiv al Racului, marcând astfel momentul Solstițiului de vară. Acest moment este unul cu o puternică încărcătură energetică, considerat magic de unii. Puteți citi mai multe despre semnificația solstițiului de vară și despre tradițiile din jurul acestui eveniment, aici: https://injoy.ro/2022/06/19/solstitiul-de-vara-21-iunie-2022-sarbatoarea-armoniei-dintre-om-si-pamant/

Un stelium puternic de planete în zodia Berbecului întâmpină Soarele în Rac, sporind astfel energia cardinală, acel tip de energie benefic pornirii de proiecte, începuturilor, înnoirii. Luna, Chiron, Marte și Jupiter plasate în semnul Berbecului la acest început de sezon al Racului, ne sugerează că este nevoie să mergem cu curaj înainte, oricât de multe emoție am avea, oricât de sensibili am fi. Racul îmblânzește însă din impetuozitatea Berbecului care în drumul său vitejesc cam uită de ceilalți, nu e foarte atent la sentimentele celor din jur. Pe perioada cât Soarele este în Rac (21 iunie – 22 iulie 2022), echilibrăm individualismul și nevoia de a ne pune propria persoană pe primul plan cu compasiunea, grija și empatia pentru ceilalți, în special pentru cei din familie. 

Vom avea momente de melancolie, de reîntoarcere în copilărie (uneori dureroasă) în care vom rememora acele întâmplări care ne-au făcut să ne simțim mai tîrziu neputincioși, inadecvați și cu multă neîncredere în forțele proprii. Va fi nevoie să iertăm și să facem pace cu parinții noștri care, poate, au contribuit la aceste răni, la formarea unor tipare comportamentale ce ne-au împiedicat să trăim autentic, în armonie cu cine suntem cu adevărat. Momentele acelea când am fost comparați cu alți copii, când ni s-au indicat facultățile pe care trebuie să le urmăm pentru că acelea sunt domeniile la mare căutare și doar astfel putem deveni oameni realizați, momentele în care identitatea noastră a fost în mod artificial modelată după preferințele familiei, școlii, profesorilor, șefilor. 

Poate ieși la lumină un soi de vulnerabilitate asemănătoare celei pe care am simțit-o în copilărie atunci când ne-am simțit invalidați, abandonați, criticați pentru emoțiile și sentimentele noastre. Vestea bună este prezența unui potențial uimitor de vindecare a acestor răni. Conjuncția Marte-Chiron în Berbec foarte activă la acest început de sezon sugerează o energie favorabilă pentru a înțelege cine suntem cu adevărat, dar și cine putem deveni odată lăsate în urmă toate insecuritățile ce le avem referitor la propria persoană. Avem ocazia să vedem acele lucruri pe care am simțit că nu le merităm, că nu suntem suficient de valoroși pentru a le experimenta. 

Pe perioada sezonului Racului, toate planetele își schimbă semnul, sugerându-ne astfel că vom avea schimbări frecvente de stare, iar zilele nu vor semăna prea mult una cu cealaltă. Sfârșitul lunii iulie este și gazda unui aspect astrologic rar, Uranus se întâlnește în 26 iulie cu Nodul Nord în semnul Taurului. Efectul acestei alinieri se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni, și modelează realitatea pe o perioadă viitoare mult mai îndelungată. E o ajustare a drumului evolutiv al umanității, o scurgere de informații din Univers către oameni care ne arată calea simplă, naturală de a trăi în acest spațiu. 

Principalele evenimente astrologice ale perioadei:

21 iunie – ora 12:14 – solstițiul de vară și intrarea Soarelui în Rac.

23 iunie – Venus pleacă din domiciliul său din Taur și intră în semnul Gemenilor și stă aici până pe 18 iulie.

28 iunie – Neptun își începe mișcarea anuală de retrogradare.

29 iunie – ora 05:52 – Lună Nouă în semnul Racului

30 iunie – Soarele conjunct cu Luna Negră (Lilith) în semnul Racului

5 iulie – Mercur părăsește și el domiciliul său din Gemeni și intră în semnul Racului, rămânând aici până pe 19 iulie.

5 iulie – și Marte pleacă din domiciliul său din Berbec în semnul blajin al Taurului

13 iulie – ora 21:37 – Lună plină în zodia Capricornului

18 iulie – Venus intră în Rac

19 iulie – Mercur intră în semnul Leului

19 iulie – Chiron intră în mișcare retrogradă

22 iulie – ultima zi din sezonul Racului, la ora 23:07 ora Bucureștiului Soarele intră în semnul să de domiciliu, în LEU. 

Un sezon al Racului cu multă blândețe și vindecare, cu răni tămăduite și transformate în putere, cu multă iertare de sine și de alții, cu recunoștință și compasiune pentru strămoșii noștri, cu mult optimism și voioșie în a trăi acest dar numit VIAȚĂ! 

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.