|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Echinocțiul de primăvară, startul noului an astrologic și al Sezonului Berbecului


Alice Panțâru

Autor

Publicat

20/03/2024

Vizualizări

Pe 20 martie de la ora 5:07, Soarele deschide catalogul și îl scoate la tablă pe Berbec, primul în tot și-n toate, ca de fiecare dată. Ziua este egală cu noaptea urmând ca până la solstițiul din iunie să tot crească, invitându-ne să ieșim din carapace, să pornim motoarele și să începem proiectele la care am visat în ultima vreme. Energia Berbecului aprinde scânteia dorinței de a începe un nou capitol, o nouă etapă, dintr-o stare de conștiință mai înaltă, elevată de experiențele ultimului an.

Pluto atinge cu forța sa transformatoare toate planetele personale care intră în Berbec

Între semnul Berbecului și Vărsător se formează aspectul de sextil, o conexiune planetară considerată benefică de către astrologi. Pluto se află în primul grad al Vărsătorului, de aceea, fiecare planetă care pășește în Berbec primește infuzia de putere transformatoare plutoniană.

Primul atins de puterea plutoniană a fost Mercur, încă din 11 martie. Astfel că rațiunea, procesele noastre mentale, felul în care comunicăm scot la lumină tot felul de frici, de convingeri limitative, de preconcepții pe care le-am asimilat din exterior de bunăvoie sau care ne-au fost inoculate cu intenția de a ne manipula și controla. Suntem favorizați să comunicăm cu mai multă putere, fermitate iar temele de discuție sunt ceva mai profunde decât este obișnuit de obicei Mercur în Berbec. În orice caz, se simte o nevoie de progres în felul în care gândim, iar ideile de care putem beneficia sunt inovative, altfel, chiar geniale.

Apoi Soarele va face sextil cu Pluto în Vărsător, în 21 martie. De data aceasta vorbim de o transformare a sinelui, a personalității, de un upgrade al felului în care ne exprimăm în lume. Ies la lumină părți din noi necunoscute până în acest moment, ceva ce nu am știut că suntem, ceva ascuns adânc din cauza unor frici, răni, sau a unui tipar prin care ne este mai confortabil să ascundem sub preș.

Pe 6 aprilie vine rândul frumoasei Venus, cea care primește undele transformării în domeniul relațiilor noastre, finanțelor și plăcerilor noastre. Este posibil ca în viitor să ne raportăm cu totul diferit la relații, cu mai multă libertate, independență, să ne privim propria valoare dintr-o perspectivă nouă și să facem o nouă evaluare a ceea ce este valoros cu adevărat pentru noi.

Marte va intra în Berbec abia pe 30 aprilie și va face sextil cu Pluto în Vărsător abia pe 2 mai, vom vorbi atunci, în sezonul Taurului, despre felul nou în care vom învăța să acționăm, despre dorințele altfel care se vor naște și despre inițiativele extrem de originale care se vor arăta atunci.

Eclipsa de Lună în Balanță din 25 martie

Tema principală: RELAȚIILE. Cine pleacă din viața noastră, cine vine, ce compromisuri încetăm să mai facem? Ce poveri karmice lăsăm în urmă, ce contracte se închid odată și pentru totdeauna? Din ce în ce mai clar ne va fi că oamenii se reorganizează în funcție de interese, vibrație, nivel de conștiință. Desprinderea va fi cu greutate pentru cei obișnuiți cu atașamente și dependenți de validare din partea partenerului, dar marile schimbări nu mai pot fi evitate.

Atenție la perioada 1-4 aprilie, e rost de înșelătorii, pierderi financiare, ceață și confuzie

După energia intensă a Eclipsei de Lună în Balanță, se preconizează câteva zile destul de confuze, cu multă neclaritate (Mercur intră în perioada de retrogradare, iar Venus se întâlnește cu Neptun) dar și cu risc de escrocherii, de înșelătorii sau cumpărături neavantajoase.

Eclipsa de Soare în Berbec din 8 aprilie. Un Nou Sine

Chiron este implicat la această Lună nouă, împreună cu Nodul Nord dar și Venus și Mercur retrograd, care formează împreună un stelium bogat de energie berbecească. Tema este rana de identitate pe care toți o avem din momentele timpurii ale vieții în care ne-am simțit invalidați, respinși sau chiar am fost abandonați. Perioada din jurul eclipsei este una favorabilă pentru a alchimiza această rană profundă care ne-a întipărit adânc în conștiință că „nu suntem suficienți de…”… în cel mai de preț diamant.

Dar să nu uităm de Mercur retrograd

2 – 25 aprilie este perioada în care nu aș lua decizii majore de viață, nu aș semna contracte importante, nu aș achiziționa aparatură electronică/electrocasnică și mi-aș aminti să fiu calmă. Poate că nu ne va reuși de fiecare dată partea cu calmul, Mercur în Berbec este renumit că nu prea își ține cuvintele acasă ci le aruncă neglijent inflamându-se destul de rapid. Mai multe despre cum să-l gestionezi pe Mercur retrograd, aici, în ebookul meu gratuit.

Berbecul este o energie a entuziasmului și inițiativei, a curajului, lidershipului și dorinței de aventură. Să profităm de această conjunctură propulsatoare, și să permitem părții din noi care deține caracteristicile Berbecului să se manifeste la potențialul maxim.

Duminică, 24 martie, de la ora 10:30, organizez un webinar dedicat zodiei Berbecului tocmai pentru ca nativii tuturor zodiilor să înțeleagă cum pot activa această energie focoasă și să o manifeste în propriile vieți. Detalii, aici. Vorbim concret, pe hărțile participanților și trecem în revistă influențele celor mai importante evenimente astrologice ale perioadei. Sunt schimbări mari în aceste zile, ajustări de destin și reconfigurări de traseu, de aceea, dacă vrei să nu fii luat(ă) prin surprindere de evenimente, discuția de duminică e de neratat!

Un sezon al Berbecului memorabil, cu începuturi mărețe și curajoase și Echinocțiu Fericit!

Principalele evenimente astrologice ale Sezonului Berbecului:

 • 20 martie – ora 5:07 – Soarele intră în Berbec. Echinocțiul de primăvară
 • 21 martie – Soare în Berbec sextil cu Pluto în Vărsător
 • 22 martie – Venus conjunctă cu Saturn în Pești
 • 23 martie – Marte intră în Pești
 • 25 martie – Lună plină în Balanță și eclipsă de Lună
 • 2 aprilie – Mercur în Berbec își începe mișcarea aparent retrogradă (până pe 25 aprilie)
 • 3 aprilie – Venus conjunctă cu Neptun în Pești
 • 5 aprilie – Venus intră în Berbec
 • 6 aprilie – Venus în Berbec sextil cu Pluto în Vărsător
 • 8 aprilie – Lună nouă în Berbec și eclipsă de Soare
 • 10 aprilie – Marte conjunct cu Saturn în Pești
 • 19 aprilie – ora 17:00 – Soarele intră în zodia Taurului

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare