|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună plină în Rac (27 decembrie 2023, ora 2:32, București). Timpul iertării, acceptării, maturizării.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

26/12/2023

Vizualizări

În noaptea de marți spre miercuri, pe 27 decembrie, se produce fenomenul de Lună plină în semnul Racului, momentul maxim de iluminare al Lunii fiind la ora 2:32 am. În opoziție se află Soarele în Capricorn, iar energia predominantă este favorabilă introspecției, întoarcerii în interior, către glasul inimii.

Sărbătoarea Crăciunului, un moment bun de reflecție asupra familiei, rădăcinilor și bagajului cu care venim din copilărie.

Mulți dintre noi am petrecut ultimele zile în sânul familiei sau, dacă nu ne-am apropiat neapărat fizic, poate doar am rememorat momente din copilărie, unele frumoase, altele mai puțin plăcute. Am avut diverse conștientizări despre ce am primit de la părinții noștri, dacă am avut sau nu suportul emoțional sau material de care am avut nevoie la un moment dat.

Luna plină din această noapte este un moment ideal să facem o radiografie a felului în care ne raportăm la familia noastră, să recunoaștem dacă ne blamăm strămoșii pentru că nu au făcut sau nu ne-au dat tot ce ne-am fi dorit și dacă îi considerăm sau nu vinovați pentru felul în care arată viața noastră acum. Contextul astral este unul în general armonios și creează un cadru perfect pentru ca noi să facem pace cu rădăcinile, cu zestrea pe care am primit-o de la ai noștri.

Iertare, acceptare, asumarea responsabilității pentru propria călătorie.

Este vremea unei înțelegeri noi a unor lucruri din trecut, dintr-o perspectivă nouă (Luna în trigon cu Jupiter în Taur). Vedem mult mai clar că părinții noștri, străbunii noștri în general, au făcut tot ce au putut, într-un fel pe care nu-l putem neapărat înțelege, dar în zilele acestea din jurul Lunii pline, inima noastră este deschisă să-l accepte cu mai multă ușurință. Ceea ce am considerat până acum ca fiind un bagaj greu de dus al copilăriei ni se revelează într-o lumină proaspătă, diferită. Acum ni se arată sensul acestor experiențe, valoarea lor pentru cine am ajuns astăzi. Luna plină în Rac creează o energie favorabilă să ne descărcăm durerea, să ne desprindem de greutatea judecății, să iertăm, să acceptăm. Chiar dacă procesul e însoțit de jale sau tristețe, este un salt enorm pentru maturizarea noastră, pentru asumarea rolului de adult, de creator al propriei vieți (Jupiter în Taur în sextil cu Saturn în Pești și în trigon cu Soarele în Capricorn).

Bilanțul anului 2023 – sub semnul blândeții, recunoștinței și al optimismului.

Sfârșitul anului este, pentru mulți dintre noi, un moment al bilanțului, al evaluării felului în care ne-am îndeplinit sau nu obiectivele setate la începutul anului. Lumea modernă ne-a modelat într-un fel în care am devenit mult prea duri, mult prea exigenți și aspri cu noi înșine. Avem tendința să ridicăm ștacheta foarte sus și să ne petrecem mult timp învinovățindu-ne că nu am ajuns acolo unde ne-am propus. Luna plină în Rac ne îndeamnă să ne tratăm cu blândețe, să ne felicităm pentru fiecare progres, oricât de mic ar fi el. Să avem compasiune pentru propriile noastre suflete care au făcut în acest an mult mai multă muncă decât pare la suprafață. Da, în acest an munca s-a dus nu numai în plan material cu rezultate concrete, palpabile. Munca a fost uriașă în interior, individual și colectiv, la nivel personal și la nivelul maselor mari de oameni. Poate că niciodată în istorie oamenii nu au mai lucrat la nivel subtil, cu subconștientul, cu tehnici de tot felul, cu metode care apelează la planurile aflate dincolo de lumea noastră tridimensională, într-o foame nestăvilită de vindecare a traumelor vechi de cine știe câte sute de ani, sau din cine știe câte alte vieți. Așa că, măcar pentru asta merităm să ne felicităm. Pentru disponibilitatea de a sta cu durerea, de a ne uita în interior… ceea ce nu e puțin lucru.

Venus în Scorpion – promisiunea că oportunitățile se vor așeza și de-acum înainte.

Partea din noi plină de severitate și standarde înalte primește la acest moment al Lunii pline asigurarea că și de-acum încolo vom avea ușile deschise către noi oportunități. Chiar dacă anul acesta nu am îndeplinit în totalitate lista de obiective, nu se termină nimic acum. Ba mai mult, șansele și oportunitățile vor fi cu adevărat aliniate la cine suntem acum, mai înțelepți, mai puternici și mai asumați. Venus în Scorpion este cea care intră adânc pe tărâmul dorințelor și ne investighează în profunzime prioritățile, aspirațiile autentice și primește susținere divină pentru a le scoate la lumină. Primim în plus susținere divină (trigon cu Neptun în Pești) și putere de a le materializa (sextil cu Pluto în Capricorn).

Așadar o Lună plină cu reflectorul pus pe sufletele noastre, pe copilul din interior care devine adult responsabil, creator al fiecărei circumstanțe din propria viață. O Lună plină cu blândețe vă doresc, cu conștientizări valoroase și împuternicitoare, cu eliberarea emoțiilor, durerilor și credințelor ce nu mai sunt de folos, cu optimism și încredere în propria ființă și în sprijinul divin etern.

PS: Nu uita de cadoul meu de sărbători pentru tine, un E-book despre cum să navighezi în 2024 prin apele tulburi ale lui Mercur retrograd și cum să fructifici perioadele respective pentru ca lucrurile să se așeze în favoarea ta. Îl poți descărca aici, gratuit. Este inclusă și perioada cu Mercur retrograd pe care o traversăm acum, până pe 2 ianuarie.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare