|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Săgetătorului (22 noiembrie – 22 decembrie 2023)


Alice Panțâru

Autor

Publicat

20/11/2023

Vizualizări

Soarele dă startul sezonului Săgetătorului miercuri, 22 noiembrie, la ora Bucureștiului 16:03, lăsând în urmă energia intensă și profundă a Scorpionului. Încheiem o etapă dificilă, cu două eclipse ce au activat spațiul nostru emoțional interior, astfel încât am fost nevoiți să scoatem la lumină adevăruri ce nu mai puteau fi ținute sub preș. Am primit doze mari de conștientizări ce ne-au ajutat să vedem ce e nevoie să schimbăm, să transformăm, unde e nevoie să ieșim din zona de confort și să ne ocupăm de lucruri mai puțin plăcute. 

Dar iată că pe cer energia se schimbă, lăsăm în urmă tema frământărilor interioare, a transformărilor și a profunzimilor și primim infuzie de optimism și entuziasm. Cei care și-au făcut treaba în sezonul anterior primesc această energie luminoasă pe un spațiu curat, aerisit, regenerat. Putem crea o viziune nouă, putem recalibra perspectiva asupra vieții care să se potrivească cu ce am devenit după acest proces de metamorfoză facilitat de Scorpion.

Săgetătorul este un semn de foc, guvernat de Jupiter, care prin energia pe care o disponibilizează în această perioadă ne însuflețește pasiunea și bucuria de viață. Latura noastră aventurieră se activează, pofta de explorare, de călătorii, de îmbogățire a cunoașterii devine din ce în ce mai pregnantă. Ieșim din zona de confort și avem mai mult curaj, curiozitate de a afla lucruri noi, suntem inspirați de oameni cu grade de cunoaștere superioară. Ni se face un dor de ducă, în locuri îndepărtate de casă, avem nevoie să ne detașăm de spațiul familiar tocmai pentru a ne lăsa inspirați de feluri diferite de a face lucrurile. Simțim nevoia să mișcăm energia, să o împrospătăm cu noi perspective, să înțelegem dintr-un alt unghi imaginea de ansamblu. 

Sezonul Săgetătorului găzduiește o parte din perioada de retrogradare a lui Mercur. Începând din 13 decembrie planeta mentalului și a comunicării își începe mersul aparent retrograd, ceea ce înseamnă că perioada de pregătire a Sărbătorilor de iarnă, Crăciunul și Revelionul stau sub semnul acestui tranzit. Din 2 ianuarie, Mercur își reia mersul direct. Prima parte a retrogradării se petrece în semnul Capricornului, ceea ce presupune o revizuire a planurilor, obiectivelor pe termen lung iar a doua parte în semnul Săgetătorului, infuzând noile proiecte rezultate cu entuziasm și curaj. Totuși, ne invită să reconfigurăm acele proiecte pentru care ne-am înfierbântat prea tare, ne-am iluzionat, ne-am aruncat prea mult cu grandomanie, din ego sau mândrie.

Săgetătorul este un semn care țintește departe, împinge limitele, iubește să exploreze ceea ce este dincolo de tot ceea ce cunoaștem până la acest moment. Putem profita de această energie expansionistă pentru a ne antrena în a ieși din tiparele mentale pe care le rulăm repetitiv ajungând de fiecare dată la același rezultat. Putem face un streching al minții, deschizându-ne către noi posibilități și către credința că avem susținere, creativitate și un infinit de soluții la orice provocare ar apărea.

Principalele evenimente astrologice ale sezonului:

  • 22 noiembrie – ora 16:03 – Soarele părăsește semnul Scorpionului și intră în Săgetător
  • 24 noiembrie – Marte părăsește și el semnul Scorpionului și intră în Săgetător
  • 27 noiembrie – ora 11:16 – Lună plină în Gemeni
  • 1 decembrie – Mercur intră în Capricorn
  • 4 decembrie – Venus părăsește domiciliul ei din Balanță și intră pe teritoriul mai inconfortabil pentru ea al Scorpionului
  • 6 decembrie – Neptun își termină mișcarea aparent retrogradă și-și va relua mersul direct
  • 13 decembrie – ora 1:31 – Lună Nouă în Săgetător
  • 13 decembrie – Mercur își începe vestitul drum de retrogradare în semnul Capricornului
  • 22 decembrie – ora 5:28 – Soare în Capricorn. Solstițiul de iarnă.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare