|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Fecioarei (23 august – 23 septembrie 2023). Ordine, organizare, planificare și pauză de introspecție.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
19/08/2023
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Pe 23 august deschidem sezonul Fecioarei. La ora 12:02, la amiază, Soarele pleacă de la domiciliul său din Leu și intră pe teritoriul perfecționistei Fecioare. Deja Marte și Mercur sunt de ceva timp în Fecioară, practic am simțit energia acestui arhetip în ultima lună destul de puternic.

Zilele călduroase de vacanță, relaxare și distracție se apropie de final, iar Fecioara ne regrupează, fiecare pe la treburile lui. Începe sezonul organizării, planificării, reîmprospătării. Prin cămări și debarale, prin dulapuri și biblioteci dar mai ales prin gândurile noastre trecem printr-o perioadă de ordine și curățenie. Liste pentru gospodărie, necesarul de rechizite, reînnoirea garderobei cu lucruri de strictă necesitate, disciplinarea alimentației, refacerea orarului de somn, analize și consultații de rutină pentru o sănătate de fier pot fi câteva dintre activitățile ce se potrivesc acestei perioade. Ne trage inima să facem aceste lucruri, plus tot ceea ce ține exersarea minții, de învățare, acumulare de informații. 

Pentru fiecare dintre noi se activează sectorul de viață guvernat în harta natală de Fecioară. Cu toții împrumutăm din caracteristicile acestei zodii iar preocupările vor fi pe linia acestui tip de energie. Suntem invitați să ne scanăm cu atenție viața, în mod foarte practic și pragmatic, și să ne debarasăm de tot ceea nu mai funcționează pentru noi, ce nu este eficient și în folosul stării noastre de bine. Este posibil să găsim în activitățile de zi cu zi obiceiuri, rutine, tipare ce lucrează în defavoarea noastră. De aceea, un proces de epurare și purificare este binevenit. 

Se activează și nevoia noastră de a fi utili altora, să ajutăm (mai ales cu informații), să împărtășim din experiențele noastre lucruri ce pot aduce celorlalți mai multă ușurință sau vindecare. Mai mult ca oricând ni se arată tot felul de tratamente alternative, terapii holistice, sau pur și simplu surse de produse naturale, prietenoase cu corpul nostru. 

Spațiul de lucru, ambientul în care ne desfășurăm munca pot fi și ele supuse unui proces de reîmprospătare. Obiecte ce încarcă spațiul inutil pot fi aruncate / donate / recondiționate. Curățenia prin toate cotloanele se simte ca o gură zdravănă de oxigen și ne poate ajuta să ne punem ordine în gânduri, să privim cu luciditate planurile pe care dorim să le facem pentru perioada următoare. 

Fecioara este renumită pentru spiritul ei critic care, deși este inconfortabil, ne este de multe ori util. Partea mai puțin frumoasă este atunci când exagerează, când vede doar defectele, când se concentrează prea mult pe detalii și pierde din vedere imaginea de ansamblu. Umbra Fecioarei este un soi de negativitate, de respingere a orice nu îndeplinește standardale sale înalte și o mare dorință de control. Să fim atenți și la momentele în care este nevoie să ne relaxăm, pe acest fond mercurian puternic munca poate fi împinsă obsesiv până la epuizare.

Arhetipul Fecioarei iubește acțiunea, rezolvarea problemelor și mai ales vrea să știe. Numărul mare de planete care se vor afla în mișcare aparent retrogradă va constitui o provocare importantă pe fondul acestui tip de energie rațională, logică și orientată către soluții. Mercur va fi retrograd încă din prima zi până pe 15 septembrie, Venus în Leu este încă din iulie și va mai rămâne retrogradă până pe 4 septembrie. Saturn, Neptun, Pluto sunt deja în retrogradare la care se vor adăuga: Uranus, din 29 august și Jupiter, din 4 septembrie.

Forțarea lucrurilor, nerăbdarea, dorința de a afla și de a fi în control cu tot și toate ne pot provoca anxietate și nervozitate. Mai curând suntem avantajați când lăsăm garda jos și ne uităm cu luciditate înapoi, la lucrurile pe care le-am omis în trecut, la cele cărora nu le-am acordat importanța cuvenită la momentul la care au apărut. Retrograd = reevaluare, reparare, revizuire, recalibrare, refacere, reflecție, reașezare, reorientare. De aceea este mai benefic acum să ne așezăm și să ne reîntoarcem la acele situații care au nevoie de aceste “re”-uri. Sigur, nu suntem învățați să ne oprim, viața noastră este într-o continuă alergare, ne concentrăm doar pe ce avem de făcut, de rezolvat pentru viitor. Dar astrologia ne ajută să vedem ritmul natural al Universului care, în bunătatea sa, ne dă șanse să reparăm ceva din trecut, de fiecare dată când avem o astfel de configurație astrală.

O altă șansă pe care o avem în această perioadă este să vedem cum ne raportăm la noi atunci când greșim sau pur și simplu avem un eșec. Ce etichete ne punem și ce creează ele în viața noastră? De exemplu: “Aoleo, ce varză sunt, nu sunt în stare de nimic…” – ajută la ceva o astfel de abordare? Poți reformula dintr-o perspectivă mai blândă și mai eficientă?

Un alt subiect este cel al limitelor sănătoase, cât de mult trecem de ele uneori cu prețul epuizării fizice și psihice. Saturn și Neptun în Pești privesc din opoziție planetele din Fecioară cu ochii înțelepciunii. Da, trebuie să ne asumăm responsabilitatea vieții și să facem tot ceea ce ține de noi cu integritate, disciplină și disponibilitate la efort și disconfort (Saturn) dar să știm când e nevoie să-i lăsăm pe ceilalți să-și facă treaba lor și pe Dumnezeu când e treaba lui.

Un sezon al Fecioarei cu multă înțelepciune vă doresc, cu deschidere către introspecție și blândețe, cu curățenie interioară, psihică și în mediul fizic de viață, cu posibilități și soluții nelimitate.

Principalele evenimente astrologice ale sezonului Fecioarei:

 • 23 iulie – ora 12:02 – Soarele părăsește semnul său de domiciliu (Leul) și intră în zodia Fecioarei
 • 23 iulie – Mercur își începe mișcarea de retrogradare în semnul Fecioarei (până pe 15 septembrie)
 • 27 august – Marte intră în semnul Balanței
 • 27 august – Soarele în Fecioară este în opoziție cu Saturn retrograd în Pești
 • 29 august – Uranus intră în mișcare aparent retrogradă
 • 31 august – ora 4:35 – Lună plină în Pești
 • 4 septembrie – Venus își încheie mișcarea aparent retrogradă și se pregătește de mersul direct
 • 4 septembrie – Jupiter intră în mișcare aparent retrogradă
 • 8 septembrie – Soarele în Fecioară este în aspect de trigon cu Jupiter în Taur, la grad exact
 • 15 septembrie – ora 4:39 – Lună Nouă în Fecioară
 • 15 septembrie – Mercur își încheie perioada de retrogradare pregătindu-se să pornească în mers direct
 • 16 septembrie – Soarele în Fecioară este în aspect de trigon cu Uranus în Taur, la grad exact
 • 19 septembrie – Soarele în Fecioară este în opoziție cu Neptun în Pești, la grad perfect
 • 21 septembrie – Soarele în Fecioară este în aspect de trigon cu Pluto în Capricorn, la grad exact
 • 23 septembrie – ora 9:50 – Soarele părăsește semnul Fecioarei dând semnalul pentru Echinocțiul de Toamnă odată cu intrarea Soarelui în semnul Balanței

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *