|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Eclipsa de Lună în Scorpion (5 mai 2023, ora 20:33). Lucrurile par mai serioase ca niciodată 🙂


Alice Panțâru

Autor

Publicat

05/05/2023

Vizualizări

Și chiar sunt serioase! Și importante, și intense și transformatoare, și cu schimbări uriașe. Orice aspect astrologic care implică Scorpionul este cu greutate, cu patos, profunzime și frământare… Cine are planete în acest semn știe și, mai ales, simte. La această Lună plină însoțită de eclipsă, zona din harta fiecăruia dintre noi în care se află Scorpionul primește această energie purgatorie care ne invită să dăm drumul, să ne desprindem, să ne detașăm, să pierdem ceva care nu ne mai este de folos, ne încurcă, ne blochează sau chiar ne face rău.

Harta momentului indică faptul că evenimentele care declanșează aceste transformări au un puternic factor de impredictibilitate, lucrurile se precipită, apar surprize, schimbări de planuri, reconfigurări de traseu. Toate acestea adăugate unui fond emoțional sensibil în care totul pare serios și poate chiar dramatic. Și putem lua toate acestea cu rezistență, cu nervi, putem avea reacții și izbucniri agresive SAU ne putem distanța un pic și privi cu detașare și încredere în proces.

Frumusețea unei astfel de configurații este că, de fapt, aceste momente de criză și intensitate sunt boost-uri energetice care ne ajută să ne desprindem de lucruri/situații/oameni/relații/convingeri cu care ne-am obișnuit, de care ne-am atașat, care ne țin în zona de confort și nu ne mai ajută în evoluție și progresul personal. După un astfel de proces de desprindere, sentimentul care se instalează este unul de ușurare și eliberare. Din acest punct se pot revela noi posibilități, o viziune nouă, inspirație și energie creatoare care să fie pusă în slujba acelor experiențe de care sufletul nostru are nevoie. Poate că mulți dintre noi dedicăm timp și energie unor obiective pe care ni le-am ales sub presiunea normelor sociale, a gurii lumii, a familiei, poate în urma unor iluzii și așteptări nerealiste, poate am văzut la alții și am vrut și noi la fel. Momentul eclipsei este un bun triaj al acestor obiective care nu sunt aliniate la sufletul nostru, eliminând ceea ce este de prisos și în contradicție cu sinele nostru autentic.

Axa Scorpion-Taur pe care se formează această eclipsă cu implicarea activă a nodurilor lunare (axa karmă-destin) evocă încheieri de etape, sfârșituri, punctul culminant al unor situații care urmează să se disipeze. Suntem invitați să lăsăm în urmă trecutul (secrete, situații pe care le-am manipulat pentru folosul propriu, jocuri de putere, dorința de a poseda cu orice preț, duplicitatea, minciunile, dorința de răzbunare) și să trăim cu mai multă ușurință și simplitate, cu naturalețe și asumare. Tema principală este cea financiară, unde putem fi martorii unor cutremure majore la burse, piețe de capital, bănci, rezerve guvernamentale, taxe, impozite, datorii, monede. Și tema sexualității poate apărea, ceva subiecte tabu în această arie putând fi puse sub reflector.

Uneori aceste momente se simt atât de intens ca și o moarte iar schimbarea unui status-quo poate fi percepută ca o imensă pierdere după care avem nevoie de o perioadă de doliu, de jale, de coborâre în adâncuri. Dar Scorpionul este Regele transformării, al regenerării și renașterii din propria cenușă!!! Nimic nu este de fapt atât de tragic cum ni se pare acum, este un proces la fel de natural ca schimbarea anotimpurilor, ca trecerea de la noapte la zi, ca desprinderea frunzelor din copaci toamna și înflorirea din nou primăvara. Așa și noi acum, lăsăm să plece ce nu ne mai servește și mergem înainte purificați, ușurați, eliberați și deschiși către a primi ceea ce viața are mai bun de oferit.

O eclipsă revelatoare și eliberatoare vă doresc, cu cât mai multă ușurință și înțelepciune!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *