|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Luna plină în Balanță. Relațiile noastre – poartă către propria vindecare.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

06/04/2023

Vizualizări

Joi, 6 aprilie la ora 07:34 ora Bucureștiului, se produce fenomenul de Lună plină în semnul Balanței. Ca orice fenomen de Lună plină, ni se prezintă într-o nouă lumină, o nouă perspectivă sau punctul culminant al unor situații care au legătură cu domeniul relațiilor, parteneriatelor, cu felul în care ne manifestăm în interacțiunile cu ceilalți oameni. Este o Lună plină cu un potențial mare de vindecare a acelor răni interioare care ne fac să ne punem o mască socială prin care ne ascundem adevărata personalitate, de teamă că nu vom fi acceptați așa cum suntem. Este vorba de orice tip de relații, nu doar cele de iubire – de la relația cu familia, cu colegii, cu subalternii sau cu superiorii la serviciu, până la interacțiunile cu oamenii la supermarket.

Faptul că nu este pace în lume, că avem războaie și conflicte nu este întâmplător, sau doar o coincidență. Ceea ce este în exterior reflectă ceea ce este în interiorul nostru, iar acest tip de manifestare prin luptă nu este pentru că suntem noi răi, structural. Toată această agresivitate se naște din cauza faptului că, la un moment dat, cel mai probabil în copilărie, cineva ne-a rănit, ne-a aruncat vorbe dureroase care ne-au făcut să ne închidem, să ne simțim respinși, ostracizați, abandonați. Ceva care ne-a știrbit încrederea în noi, care ne-a făcut să ne simțim că nu aparținem, că nu suntem îndeajuns de… așa cum suntem în mod autentic. Asta a dus la o lume plină de oameni care simt nevoia, pentru a răzbate în viață, să fie altfel decât sunt cu adevărat, să se izoleze sau să se întreacă cu ceilalți în goana de a se simți superiori, de a fi apreciați sau recunoscuți.

Vestea bună este că, prin construcția astrală disponibilă acum pe cer, aceste tipare relaționale au un potențial uriaș de conștientizare și de tămăduire (Soare conjunct Chiron în Berbec). Avem șansa de a da jos stratul de falsitate care ne acoperă sufletul, și, tocmai prin vulnerabilitatea care se naște, să ne arătăm în relațiile noastre cu mai multă compasiune, empatie și acceptare a celuilalt, așa cum este el, cu bune și cu rele. Jupiter aduce conjuncției Soare-Chiron accesul la o conștiință mai înaltă, la înțelepciunea divină și expansionează posibilitatea ca individualitatea noastră să pășească pe o treaptă superioară de înțelegere a vieții. Ne infuzează cu încredere în forțele proprii și în unicitatea noastră care este în regulă așa cum este, oricât de ciudată ar părea altora. Jupiter aduce vizibilitate sporită acelor părți din noi valoroase care, dacă avem curajul să le expunem lumii, fac o reală diferență în calitatea vieții noastre, mai ales prin prisma relațiilor pe care le avem cu ceilalți.

Planetele care guvernează cele două semne implicate în Luna plină (Balanța și Berbecul) – Venus și Marte – sunt puternic susținute și conlucrează armonios pentru ca noi să facem un upgrade de zile mari în personalitatea noastră. Nu ne hrănim neapărat ego-ul cu acest salt evolutiv, ci mai degrabă ne ajută să trăim mai frumos (Venus în Taur), cu mai multă compasiune și mai aproape de viziunea Creatorului în ceea ce privește viața pe pământ (Venus sextil Neptun în Pești), în armonie cu celelalte suflete cu care interacționăm zi de zi, cu mai multă abundență pe care o putem crea odată ce ne eliberăm spiritele de lanțurile neîncrederii în sine.

Faptul că Marte (în calitate de guvernator al Berbecului, arhetipul puternic activat la această Lună plină) se conectează armonios cu Saturn în Pești întărește ideea că lucruri care ne-au doborât în trecut (în viața asta sau în altele), lucruri care ne-au făcut să ne simțim mici și neînsemnați, care au făcut să ne închidem în cochilia noastră și să afișăm social o altă personalitate decât cea reală, au în aceste zile șansa de a fi conștientizate și asumate. Chiar și așa răniți, iertarea și acceptarea faptului că aceste experiențe traumatizante fac parte din călătoria noastră pe acest Pământ ne poate aduce cu adevărat autonomia, independența și maturizarea. În plus, Mercur și Nodul Nord în Taur susțin acest proces prin faptul că mintea poate înțelege mecanismele vindecării dintr-o perspectivă nouă, înțelegere care face ca percepția pe care o avem despre propria persoană să fie una cu mai multă apreciere și valorizare. Practic, ne creștem cota, ne prețuim la un alt nivel. Aspirația Balanței este aceea de a realiza echilibrul sănătos între ceea ce oferim și ceea ce primim, de aceea, acum, de pe o treaptă superioară de autoevaluare e posibil să reevaluăm ceea ce dăm versus cât primim în relațiile noastre. De aceea este posibil să nu mai fim dispuși să acceptăm unele compromisuri pe care le-am făcut în raport cu ceilalți, din acest spațiu al autoaprecierii la adevărata valoare.

O Lună plină fericită vă doresc, cu inima deschisă, cu conștientizări valoroase și relații împlinitoare!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *