|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Berbecului (20 martie – 20 aprilie 2023). Pânza este goală, ce dorești să pictezi pe ea?


Alice Panțâru

Autor

Publicat

19/03/2023

Vizualizări

Dar ce săptămână am început astăzi!! Vuiește internetul cu știrile astrologilor despre schimbările de energie spectaculoase pe care le vom experimenta în următoarele zile! Și pe bună dreptate. Este cel mai nărăvaș Berbec de când am început eu să studiez astrologia, un sezon, o primăvară de fapt animată de un suflu înnoitor și de evenimente care ni se vor părea altfel decât ce am experimentat în această viață. Perioada este foarte dinamică, toate planetele sunt în mers direct, niciuna retrogradă, plus multe planete în semne cardinale, semn că e vremea noilor începuturi.

20 martie – ora 23:25 – Echinocțiul de primăvară și intrarea Soarelui în Berbec.

Încheiem sezonul Peștilor care a avut o energie grea și destul de multă neclaritate. Pentru cei mai empatici a adus stări emoționale de tot felul, explicabile sau nu, nevoie de izolare sau chiar afecțiuni ale sănătății. Intrarea Soarelui în Berbec ne scoate din tărâmurile fanteziste ale Peștilor infuzând o energie care ne propulsează către acțiune, către înnoire, ne schimbă focusul de la introspecție la viața în „afară”.

Berbecul este primul la catalog, zodia care deschide Noul An astrologic și dă startul unei noi călătorii în drumul nostru evolutiv. Anul acesta Berbecul se asigură că ne scoate din monotonie, ne echipează cu entuziasm și curaj și ne aruncă în vâltoarea evenimentelor. Fiecare dintre noi avem toate cele 12 zodii în matricea noastră, iar acum, zona de viață guvernată de Berbec prinde aripi. Natura, planetele, îngerii, Dumnezeu sunt cu toții alături de noi pentru a ne încuraja să pornim, să demarăm proiectele la care visăm, să ieșim din energia stagnantă și să facem primii pași către acțiunile pe care ne-a fost teamă până acum să le facem, sau nu au fost gata, sau nu am fost suficient de motivați să le facem.

21 martie – ora 19:22 – Lună Nouă în Berbec

După 19 ore de la intrarea Soarelui în Berbec, și Luna se alătură acestei zodii formând fenomenul de Lună Nouă, prima acestui an astrologic. În mod neobișnuit, chiar în ultima zi a sezonului Berbecului vom avea încă o Lună Nouă, tot în Berbec, un semn din partea Universului că nu mai putem amâna, nu ne mai putem ascunde, un capitol se încheie și unul nou se deschide.

O zi perfectă pentru a seta intenții, pentru a ne așeza în fața unei pânze goale și a ne lua rolul de creator al vieții noastre. Cum anume dorim să arate viața noastră în următorul capitol? Cât de colorată, cât de veselă, cât de animată? Cât de mult lăsăm propria mână să picteze și cât lăsăm pe alții să ne traseze conturul? Experiența proprie a ultimelor luni mi-au scos la lumină niște conștientizări foarte valoroase pentru care sunt recunoscătoare, oricât de copleșitoare au fost. În cazul meu, nu este vorba de oameni pe care îi las să picteze pe pânza mea, ci tipare comportamentale și convingeri transmise pe cale generațională. Dacă în plan fizic am reușit, în bună măsură, să elimin „hoții” de putere, în planul psihic și în cel al subconștientului lucrurile stau diferit.

Așadar, această Luna Nouă este o ocazie extraordinară de a ne descătușa propria individualitate de tot ceea ce nu aparține, de compromisuri și dependențe, de constrângeri și frici și a ne așeza în rolul de stăpâni și creatori ai propriei vieți.

23 martie – Pluto întră în zodia Vărsătorului

Este evenimentul astrologic al anului 2023, un semn că PUTEREA își reconfigurează traseul și se pregătește să se redistribuie. În acest an, Pluto va sta în Vărsător doar 3 luni, urmând să retrogradeze în Capricorn pentru tot restul anului. Se va reîntoarce în 2024 și va rămâne în Vărsător pentru următorii 20 de ani.

Acțiunea de tip plutonian nu este una la vedere, este una subtilă și foarte profundă. Ea sapă în cele mai ascunse locuri și ne putem aștepta să demaște corupția, ineficiența sau mizeria din sistemele care dețin puterea. Când vorbim de Pluto, vorbim de banii „mari”, de datorii, de banii băncilor sau ai guvernelor, de burse și piețe financiare. În ultimii 20 de ani, Pluto în Capricorn a concentrat puterea și banii la vârful ierarhiei, în puține mâini. Aici s-au adunat majoritatea resurselor planetei, în detrimentul maselor. În Vărsător, resursele se vor redistribui, puterea „șefilor” se va diminua iar modul de organizare al societății se va baza mai mult pe cooperare, pe punere în comun, comunitățile se vor reorganiza și vor fi formate din oameni care împărtășesc aceleași idealuri. Sună destul de utopic, vom vedea cum vor decurge lucrurile, avem 20 de ani de observat. Cert este că progresul tehnologic va lua un avânt exponențial, dar, în același timp, vor fi demascate modalitățile prin care se încearcă controlul maselor prin tehnologie.

25 martie – Marte părăsește, în sfârșit, zodia Gemenilor și intră în semnul Racului

Marte este planeta care guvernează Berbecul, ambele arhetipuri vorbind despre curaj, inițiativă, acțiune, aventură, împingerea limitelor, competiție, individualism. Am avut un tranzit neobișnuit de lung în Gemeni, aducând această energie de luptă în spațiul mental și al comunicării. Am avut cu toții o forfotă mentală accentuată dar și acces la multă informație și oportunități de a învăța. În Rac, schimbăm macazul direcției de acțiune, din 25 martie focusul se îndreaptă către nevoia de a proteja casa, familia, rădăcinile, trecutul, țara în care ne-am născut. Suntem preocupați de toate acestea sau pur și simplu dorim să aducem îmbunătățiri căminului și spațiului intim. Marte în Rac este un factor care poate aduce teamă în a acționa așa cum Berbecul ar dori, cu mai multă impulsivitate și foarte rapid. Poate fi vorba de ceva mai multă precauție și sensibilitate.

3 aprilie – Mercur întră în semnul Taurului

Cu Mercur în Berbec gândirea noastră a fost destul de precipitată, uneori iute la mânie, alertă și focusată pe propriile obiective. Din 3 aprilie, vria mentală se domolește, reușim să ne concentrăm pe latura practică, alegem din noianul de idei îndrăznețe ale Berbecului, doar pe acelea care au aplicabilitate în viața de zi cu zi. Atenție la ideile fixe, la încăpățânare sau atașamentul de idei conservatoare și rezistența la schimbare. Flexibilitatea gândirii este esențială în aceste vremuri extrem de intense.

6 aprilie – ora 7:34 – Lună plină în Balanță

După ce o jumătate de sezon suntem concentrați pe noi, manifestăm destul de mult ego și individualism, Luna plină în semnul Balanței ridică nevoia de echilibru. Suntem invitați să aducem puțină moderație, să ascultăm, să ne deschidem către nevoile celorlalți, să ne evaluăm prin prisma felului în care contribuim în relațiile noastre.

11 aprilie – Venus în Gemeni

Venus părăsește semnul ei de domiciliu, Taurul, și intră pe teritoriul Gemenilor. Relațiile noastre devin ceva mai jucăușe, ne întindem antenele către socializare, mai ales pe social media. Flirtul, conversațiile (superficiale uneori), chiar micile minciunele ne animă domeniul relațional. Venus vorbește și despre bani, iar aspectul de trigon pe care-l face chiar la intrarea în semn cu Pluto în Vărsător, poate însemna o transformare în domeniul financiar, ceva nou poate apărea în ceea ce înseamnă valoare de schimb.

20 aprilie – ora 7:12 – Lună Nouă în Berbec. Eclipsă de Soare.

Din nou contextul vorbește de înnoire, a lumii dar și a noastră ca indivizi. O linie temporală nouă se deschide și un drum cu mai multă autenticitate și putere.

Iată cum vor decurge următoarele 30 de zile, vor fi spectaculoase. DAR, de data aceasta nu ne luăm pop-corn și stăm pe canapea ci intrăm în joc. Mergem pe scenă, improvizăm, dăm ce avem mai bun și ne bucurăm făcând asta. Acționăm, ieșim din zona de confort, găsim încrederea în noi și în Divinitatea care este cel mai mare susținător al nostru, cu un plan mai mare decât mintea noastră înțelege acum.

Vă doresc un sezon al Berbecului înflăcărat și plin de pasiune și efervescență, cu multă bucurie de viață și iubire cât de multă cuprinde inima voastră!

Follow us

Share the (In) joy!

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare