|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună Nouă în Pești (20 februarie 2023)- Gata cu visurile neîmplinite!


Alice Panțâru

Autor

Publicat

19/02/2023

Vizualizări

“Oh, dar e doar un vis, nu cred că se va împlini vreodată…” Mulți dintre noi ne-am spus măcar o dată acest lucru, punând deoparte într-un sertar ce rămâne închis acele dorințe ce ni se par prea mari, prea departe sau imposibil de realizat. Uneori, într-un colț al sufletului ne șoptim că nu le merităm.

În generozitatea sa, Universul, ne acordă momente magice încărcate de energie creatoare cum este cel al Lunii noi în semnul Peștilor care se produce luni, 20 februarie, la ora Bucureștiului 09:05.

Ce este fenomenul de Lună nouă și cum poate fi folosit

Fenomenul de Lună nouă se produce în fiecare lună și reprezintă punctul în care Luna are cel mai mic grad de vizibilitate, iar noaptea este cea mai întunecată. Pentru cei care aleg să trăiască în conexiune cu ritmurile naturale și permit energiei să curgă în flux, Luna nouă este un spațiu gol, creator de potențialități. Practic, este un moment în care ne detașăm de ceea ce nu ne mai este de folos, de reziduuri de tot felul și de aici, din spațiul lui NIMIC, putem sădi semințele unei noi realități pe care vrem să o trăim. Putem face acest lucru dacă în aceste zile alegem să stăm în liniște, ne oferim timp pentru introspecție și ritualuri de eliberare, curățare, meditație, rugăciune. Energia este mai scăzută, de aceea ideal este să o economisim în zilele premergătoare Lunii noi. Printr-o astfel de atitudine, capacitatea noastră de a recepționa mesajele din lumea nevăzută este mai mare, la fel și abilitatea de a simți în corp care sunt acele lucruri pe care dorim să creăm cu adevărat din acest punct zero – care sunt acelea potrivite pentru noi, nu acelea pe care ni le dorim pentru că este la modă sau așa îți doresc alții pentru noi.

Darurile ascunse ale Lunii noi în Pești

Luna Nouă în Pești de anul acesta este una cu o intensitate foarte puternică și ascunde un dar valoros. Darul va fi primit de aceia suficient de curajoși și întreprinzători în a-și materializa visurile. Cei care îndrăznesc să deschidă sertarul cu dorințe și să își asume rolul de stăpâni ai propriei vieți, de creatori ai propriei realități. Cei care înțeleg să nu aștepte să vină ceva din exterior care să le facă viața frumoasă. Peștii sunt acest semn dual, care conectează cele două laturi ale noastre, cea fizică (care se manifestă în planul material, concret al vieții) și latura noastră divină. Suntem din ce în ce mai conștienți de faptul că înglobăm în noi energie divină și puțini am avut curajul să recurgem la ea până în aceste vremuri. Ne-am îndreptat rugăciunile către Cer, uitând cu câtă putere am fost înzestrați și că Cerul e, de fapt, în noi.

Zodia Peștilor are o paletă extrem de largă de simboluri. Acest arhetip vorbește despre individ ca parte a unui întreg mai mare, despre dizolvarea granițelor impuse de ego și contopirea cu tot ce este. Peștii sunt semnul care încheie zodiacul, care anunță sfârșitul unei etape în care avem de evaluat cât am învățat din experiența celorlalte 11 cicluri zodiacale. Sărbătorim evoluția noastră, ne debarasăm de ceea ce nu ne mai trebuie și ne pregătim de o nouă etapă – o nouă etapă spectaculoasă ce se va deschide în luna martie, odată cu Echinocțiul de primăvară și startul noului an astrologic dat, bineînțeles, de Berbec. Dar, până atunci, integrăm temele cu caracter de finalitate ale Peștilor.

Saturn în Vărsător conjunct (în semn diferit) cu Luna Nouă în Pești. De la vis, la concret.

Unul dintre darurile acestei lunații este Saturn, care aduce în spațiul romantic, plin de fantezie și bună-credință dar ușor delăsător al Peștilor exact factorul pragmatic de care orice dorință are nevoie pentru a se materializa. Peștii aduc inspirație, creativitate, visare, iar Saturn vine cu schițele, planurile, cu o metodă concretă prin care, ceea ce vizualizăm în spațiul imaginativ, să punem în aplicare. Acum ni se cere să punem pe hârtie pașii necesari pentru atingerea obiectivelor și, cel mai important, ni se cere să ne luam angajamentul de a-i urma cu cea mai mare perseverență și tenacitate. Pentru că cele mai mari piedici în a ne îndeplini visurile ni le punem singuri, prin a nu ne asuma responsabilitatea acțiunilor pe care este nevoie să le facem. Saturn, în această conjunctură a Lunii noi în Pești, ne dă un indiciu despre temele pe care ni le va ridica la fileu când va tranzita semnul Peștilor (2023-2026) – aducerea în concret a idealurilor la care visăm.

Mercur în Vărsător trigon Marte în Gemeni. De la idee la acțiune

Un alt dar este dat de aspectul favorizant între Mercur (rațiunea) și Marte (acțiunea). Mercur în Vărsător este un catalizator al unor idei inovative, avangardiste, un instrument prin care creierul nostru poate face un upgrade informațional semnificativ. El facilitează downloadarea unor informații direct dintr-o linie temporală viitoare ajutându-ne să înțelegem ce ne este util în viitor, ce direcție este nevoie să urmăm pentru a ne adapta ușor la societatea modernă în curs de formare. Marte infuzează aceste idei cu energie, voință, ambiție și forța de a iniția acele acțiuni ce sunt necesare.

Pluto în Capricorn sextil cu Venus în Pești la gradul anaretic 29. De la mondenitate la valori profunde.

Dorințele noastre este posibil să nu mai fie neapărat legate de o casă mai mare, o mașină mai frumoasă, o vacanță mai luxoasă, sau, chiar dacă este normal să le avem, probabil că la nivelul nostru de conștiință să se fi născut în ultima perioadă dorințe ceva mai profunde. Dorințe care transcend latura materială pe care, să fim sinceri, ne este din ce în ce mai ușor să o accesăm. Poate că este vorba de o transformare a sistemului de valori, de un sentiment de putere și dorință de a crea ceva mai presus de ego care să dăinuiască în timp sub formă de moștenire pentru următoarele generații.

Aspectul astrologic dintre Pluto și Venus mai poate aduce în vizor lecții relaționale, încheieri karmice sau reevaluarea poziționărilor de putere în parteneriate.

Jupiter conjunct cu Chiron în Berbec

Oh, dar ce potențial magnific de transformare a celei mai profunde răni în cel mai mare DAR aduce Jupiter!

Chiron, arhetipul vindecătorului rănit, stă în semnul Berbecului din 2018 până în 2027. Un video foarte bun pentru a înțelege mai bine acest arhetip, aici. Pentru mulți dintre noi rulează undeva adânc în subconștient, o rană a propriei identități. Un sentiment surd că nu avem dreptul să fim cine suntem cu adevărat (vezi fenomenul exploziei de proceduri cosmetice chirurgicale, confuzia de gen, etc). Sau, și mai adânc, că nu avem dreptul de a exista (o temă pe care o văd și în workshopurile de Constelații familiale). Ne simțim inadecvați, rușinați de a ne manifesta adevărata personalitate pe care o îmbrăcăm în poleială – “Nu sunt suficient de bun”, “nu e ok să fiu așa, ar trebui să fiu altfel”. Unii își manifestă această rană printr-o continuă goană în a realiza tot felul de lucruri doar-doar se vor simți văzuți, apreciați și împliniți, alții îi copiază pe alții crezând că așa se vor integra mai bine, alții își provoacă singuri rău prin abuz de droguri, alcool, medicamente, mâncare, muncă, sau trăiesc într-un soi de anestezie pentru a nu mai simți durerea.

Conjuncția Jupiter-Chiron se va simți cel mai puternic pe data de 12 martie, dar este deja activă. Jupiter este cel care amplifică, mărește, ceea ce înseamnă că este posibil ca, în primă instanță, să se simtă ca și cum cineva pune sare pe rană. Să fie și mai dureroasă dar și mai evidentă.

Jupiter aduce, pe lângă amplificare, și înțelepciune iar secretul vindecării stă în:

  • a accepta durerea cu fruntea sus și a merge înainte în ciuda acestei răni,
  • a dărui încredere și încurajare celor care nu văd în ei înșiși talentele și abilitățile pe care noi le vedem în ei
  • a ieși din zona de confort și a încerca experiențe noi și inedite în ciuda sentimentului de rușine,
  • a ne da voie să strălucim acea scânteie unică pe care o ținem ascunsă,
  • a accepta această rană ca un fragment al propriei istorii personale.

Conjuncția Soare-Lună-steaua fixă Fomalhaut. Renaștere și noi începuturi.

În munca mea de cercetare pe care am făcut-o pentru acest articol am regăsit în interpretarea mai multor astrologi importanța pe care această stea fixă o are la momentul Lunii noi în Pești. Mi s-a părut interesant să cercetez mai în profunzime despre semnificația acestui corp ceresc care se află într-o aliniere strânsă cu Soarele și Luna. Fomalhaut este un corp ceresc cald, aflat la 25 de ani lumină de Terra, are de două ori masa și mărimea Soarelui nostru, radiază de 16 ori mai multă energie decât Soarele și este considerată cea mai singuratică stea.

În primul rând, energia acestei stele ne invită la o călătorie spre interior, la adevărata noastră esență, dincolo de ce ni s-a spus că ar trebui să fim (iată cum această temă revine). Cine suntem când nimeni nu se uită? Ea are putere transformatoare, una dintre interpretări descriind-o ca pe o rază de lumină ce răsare după o perioadă lungă de întuneric. Ea anunță un sfârșit, o moarte, o incheiere dar și o renaștere. Fomalhaut este unul dintre cei 4 gardieni ai Paradisului fiind într-un dans continuu între două lumi, lumea materială și dimensiunea Cerurilor, între viață și moarte. Ea este considerată un portal energetic puternic ce conectează diferite dimensiuni iar accesarea energiei acestui portal poate aduce un boost al potențialului nostru creativ, o perspectivă cu totul nouă și un ajutor în procesul nostru de desprindere de vechile paradigme. Alți autori se referă la această aliniere a stelei fixe cu Soarele și Luna ca un semn al nașterii sau apariției unei figuri spirituale importante.

Iată cum toată harta momentului ne invită să ne asumăm propria viață, înfăptuirea dorințelor cu forțele proprii în ciuda oricăror factori externi care ne imaginăm că ne țin pe loc. Încrederea în scânteia divină din interiorul nostru este cheia. Zilele acestea este posibil să simțim apartenența la ceva mai mare decât noi și să conștientizăm interdependența dintre toate sufletele de pe Pământ și nu numai. Deja am văzut cum evenimentele dintr-un colț îndepărtat al lumii ne mișcă la un nivel profund.

Energia Peștilor este izvor de creativitate, de inspirație și senzitivitate. Vă doresc ca ea să vă inunde cu tot ce are ea mai prețios de oferit și cu ajutorul ei să plantați cele mai frumoase și roditoare semințe.

Lună Nouă fericită!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *