|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Peștilor (19 februarie – 20 martie 2023)


Alice Panțâru
Autor
Publicat
18/02/2023
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Ne aflăm la sfârșitul anului astrologic început în martie 2022, odată cu Echinocțiul de primăvară, când Soarele, proaspăt intrat în zodia Berbecului, deschidea o nouă călătorie prin cele 12 semne zodiacale. Primăvara astronomică anunța atunci începutul unei noi aventuri în drumul nostru evolutiv, un nou ciclu, o temă nouă de viață (sau mai multe). Duminică, 19 februarie la ora 00:35, Soarele intră în zodia Peștilor, a 12-a zodie, anunțând încheieri de etapă, de ciclu, nu înainte de a avea o perioadă pentru a ne uita la parcursul nostru din ultimele 12 luni și a evalua drumul străbătut. 

Sezonul Peștilor aduce cu el o energie fluidă, ce ne ajută să privim în urmă, să înțelegem rostul evenimentelor care ne-au provocat în ultimul an, să asimilăm lecțiile de viață aduse de acestea și, ceva mai înțelepți decât în urmă cu un an, să îmbrățișăm cu acceptare și iubire punctul la care am ajuns în viața noastră. Peștii au acest dar de a crea un spațiu lipsit de judecată și încrâncenare, astfel că următoarele 30 de zile putem exersa iubirea de sine și de tot ce este, cu mai multă ușurință. Ne putem deschide canalele intuitive pentru a percepe acel Bine mai înalt decât dorințele și năzuințele noastre, decât „eșecurile” și „neîmplinirile”. Este ceea ce este și e bine așa.

Energia Peștilor este una de tip mutabil, adică are rolul de a rupe, a dezrădăcina, a încheia etape și a pregăti terenul pentru noi începuri. Ce nu mai este folositor, ce nu mai corespunde cu ce suntem astăzi, ce reprezintă pentru noi o povară începe să se dizolve. De acum, intră în acțiune imaginația, acel instrument cu care ne conturăm noul drum, noile năzuințe și viziuni. Pictăm pe tabloul vieții cele mai frumoase forme cu cele mai frumoase culori, acea realitate pe care dorim să o experimentăm. Din 20 martie, Berbecul va prelua în forță frâiele și ne va infuza cu energia începutului unei noi creații. 

Să învățăm de la Pești deschiderea către lume, către posibilități de toate felurile, adaptabilitatea și flexibilitatea. Să învățăm să trecem dincolo de limitele de tot felul și să explorăm viața din toate unghiurile. Să ne descătușăm creativitatea și să găsim bunătatea și frumusețea chiar și acolo unde mintea noastră de zi cu zi vede răutate și urâțenie. Chiar și acolo este un sens, o fărâmă de speranță. Și, mai presus de toate, să învățăm credința. Încrederea în ceva mai mare decât noi și într-o forță divină protectoare, alături de care suntem în proces continuu de creație a propriei realități. 

Principalele evenimente astrologice ale sezonului Peștilor:

19 februarie – ora 00:35 – Soarele intră în zodia Peștilor

20 februarie – ora 9:05 – Lună Nouă în Pești

20 februarie – Venus părăsește semnul Peștilor și intră în Berbec

2 și 3 martie – conjuncție Venus, Jupiter și Chiron în Berbec

3 martie – Mercur intră în Pești

7 martie – ora 14:40 – Lună plină în Fecioară

7 martie – Saturn intră în zodia Peștilor (rămâne aici până în 2026)

15,16,17 martie – steliumul în Pești format din Soare, Mercur și Neptun cuadratură cu Marte în Gemeni.

17 martie – Venus intră în Taur

19 martie – Mercur intră în Berbec

20 martie – ora 23:25 – Soarele intră în Berbec – Echinocțiul de primăvară.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *