|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Săgetătorului 22 noiembrie – 21 decembrie 2022.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
22/11/2022
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Soarele dă startul sezonului Săgetătorului marți, 22 noiembrie, la ora Bucureștiului 10:21, lăsând în urmă energia intensă și profundă a Scorpionului. Încheiem o etapă dificilă, un sezon cu două eclipse ce au activat spațiul nostru emoțional interior, astfel încât am fost nevoiți să scoatem la lumină adevăruri ce nu mai puteau fi ținute sub preș. Am primit doze mari de conștientizări ce ne-au ajutat să vedem ce e nevoie să schimbăm, să transformăm, unde e nevoie să ieșim din zona de confort și să ne ocupăm de lucruri mai puțin plăcute.

Dar iată că pe cer energia se schimbă, lăsăm în urmă tema frământărilor interioare, a transformărilor și a profunzimilor și primim infuzie de optimism și entuziasm. Cei care și-au făcut treaba în sezonul anterior primesc această energie luminoasă pe un spațiu curat, aerisit, regenerat. Putem crea o viziune nouă, putem recalibra perspectiva asupra vieții care să se potrivească cu ce am devenit după acest proces de metamorfoză facilitat de Scorpion.

Săgetătorul este un semn de foc, guvernat de Jupiter, care prin energia pe care o disponibilizează în această perioadă ne însuflețește pasiunea și bucuria de viață. Latura noastră aventurieră se activează, pofta de explorare, de călătorii, de îmbogățire a cunoașterii devine din ce în ce mai pregnantă. Ieșim din zona de confort și avem mai mult curaj, curiozitate de a afla lucruri noi, suntem inspirați de oameni cu grade de cunoaștere superioară. Ni se face un dor de ducă, în locuri îndepărtate de casă, avem nevoie să ne detașăm de spațiul familiar tocmai pentru a ne lăsa inspirați de feluri diferite de a face lucrurile. Simțim nevoia să mișcăm energia, să o împrospătăm cu noi perspective, să înțelegem dintr-un alt unghi imaginea de ansamblu.

Venus și Mercur au intrat deja în Săgetător în urmă cu câteva zile, iar joi, 24 noiembrie, Luna li se va alătura formând fenomenul de Lună Nouă. Este momentul cu cea mai puternică încărcătură de energie de tip Săgetător, foarte potrivit pentru a seta un set de intenții pentru perioada următoare a vieții noastre. Planuri, obiective pentru viitor, visuri, idealuri – toate așternute pe hârtie. Ne putem îndrepta săgeata către cele mai înalte scopuri, cu încredere în puterea noastră de a le materializa. Următorul sezon, cel al Capricornului ne va ajuta să punem aceste viziuni în structuri clare, vom avea instrumente pentru ca ceea ce sădim acum în mintea noastră să încolțească în următoarea perioadă în realitatea de zi cu zi. Mai ales că urmează și un 2023 foarte fructuos când vine vorba de a transforma visul în realitate 🙂

Sezonul Săgetătorului aduce mai multă exuberanță, poftă de distracție și socializare iar discuțiile tind să fie ceva mai filozofice. Riscul poate fi să credem că deținem Adevărul suprem și să ne poticnim în propriile convingeri. Aici e frecvența joasă a acestui semn care predispune la exagerări, accese de furie, rebeliune, lipsă de tact, jigniri – latura instinctivă. Uneori putem experimenta o gălăgie excesivă de păreri, confruntări principiale izvorâte dintr-o lipsă acută de inteligență emoțională, situații în care oamenii se ascund în spatele “adevărului”, utilizându-l ca justificare pentru ceea ce se dovedește a fi, în cele din urmă, agresivitate.

Săgetătorul este inspirație iar energia care ne învăluie în următoarea perioadă ne este suportul perfect pentru a ne extinde orizonturile, pentru a ne lărgi aspirațiile, a ne împinge limitele față de ceea ce știm până în acest moment.

Câteva teme de reflecție:

 • Ce credințe, ce filozofie, ce viziune asupra vieții ai? Dumnezeu/Universul este pentru tine o entitate binevoitoare sau una punitivă?
 • În ce măsură ai încredere în viață? Care sunt perspectivele tale de viitor?
 • Îți permiți să depășești granițele propriilor convingeri? Cum sunt principiile tale, te ghidează în drumul tău sau te limitează?
 • Cât de importantă este pentru tine evoluția, a spiritului și a minții? Ce acțiuni întreprinzi în acest sens?
 • Ești dispus(ă) să explorezi zone noi care te ajută să expansionezi, să îți lărgești aria de percepție?
 • Unde ești înclinat(ă) să exagerezi?
 • De câtă libertate, independență și spațiu ai nevoie în viața ta?

Cronologia evenimentelor astrologice principale ale sezonului Săgetătorului este:

 • 22 noiembrie – ora 10:21 – Soarele intră în Săgetător
 • 24 noiembrie – ora 00:57 – Lună Nouă în Săgetător
 • 4 decembrie – Neptun direct
 • 7 decembrie – Mercur intră în Capricorn
 • 8 decembrie – ora 06:07 – Lună plină în Gemeni
 • 10 decembrie – Venus intră în Capricorn
 • 20 decembrie – Jupiter reintră în Berbec
 • 21 decembrie – ora 23:49 – Soarele intră în Capricorn (solstițiul de iarnă)

În fundalul acestei perioade, tensiunea care se creează între Marte retrograd în Gemeni, Neptun în Pești și planetele din Săgetător ne indică faptul că nu este potrivit să punem presiune pe noi de a lua decizii ACUM. Să ne luăm ușor, să explorăm posibilitățile, să ne informăm din mai multe surse, să verificăm dacă informațiile ce ne-au parvenit în trecut sunt corecte sau mai sunt de actualitate. De evitat a intra în conflicte și discuții puerile. Să ne lăsăm inspirați, să cercetăm subiecte noi, să explorăm, să acționăm, dar să nu forțăm.

Un sezon cu expansiune și exuberanță vă doresc, cu inspirație, deschidere de noi orizonturi și găsire de sens!

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *