|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Fecioarei (23 august – 23 septembrie 2022).


Alice Panțâru
Autor
Publicat
22/08/2022
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Marți, 23 august, dis de dimineață la ora 6:16, Soarele intră în semnul Fecioarei, perfecționista zodiacului. După zile călduroase de vacanță, relaxare și distracție, Fecioara ne regrupează, fiecare pe la treburile lui. Începe sezonul organizării, planificării, reîmprospătării. Prin cămări și debarale, prin dulapuri și biblioteci dar mai ales prin gândurile noastre, trecem printr-o perioadă de ordine și curățenie. Liste pentru gospodărie, necesarul de rechizite, reînnoirea garderobei cu lucruri de strictă necesitate, disciplinarea alimentației, refacerea orarului de somn, analize și consultații de rutină pentru o sănătate de fier pot fi câteva dintre activitățile ce se potrivesc acestei perioade. Ne trage inima să facem aceste lucruri, plus tot ceea ce ține exersarea minții, de învățare, acumulare de informații.

Pentru fiecare dintre noi se activează sectorul de viață guvernat în harta natală de Fecioară. Cu toții împrumutăm din caracteristicile acestei zodii iar preocupările vor fi pe linia acestui tip de energie. Suntem invitați să ne scanăm cu atenție viața, în mod foarte practic și pragmatic, și să ne debarasăm de tot ceea nu mai funcționează pentru noi, ce nu este eficient și în folosul stării noastre de bine. Este posibil să găsim în activitățile de zi cu zi obiceiuri, rutine, tipare ce lucrează în defavoarea noastră. De aceea, un proces de epurare și purificare este binevenit.

Se activează și nevoia noastră de a fi utili altora, să ajutăm (mai ales cu informații), să împărtășim din experiențele noastre lucruri ce pot aduce celorlalți mai multă ușurință sau vindecare. Mai mult ca oricând ni se arată tot felul de tratamente alternative, terapii holistice, sau pur și simplu surse de produse naturale, prietenoase cu corpul nostru.

Spațiul de lucru, ambientul în care ne desfășurăm munca pot fi și ele supuse unui proces de reîmprospătare. Obiecte ce încarcă spațiul inutil pot fi aruncate / donate / recondiționate. Curățenia prin toate cotloanele se simte ca o gură zdravănă de oxigen și ne poate ajuta să ne punem ordine în gânduri, să privim cu luciditate planurile pe care dorim să le facem pentru perioada următoare.

Sezonul nu este lipsit de provocări, mai mult mentale decât emoționale. Fecioara este renumită pentru spiritul ei critic care, deși este inconfortabil, ne este de multe ori util. Partea mai puțin frumoasă este atunci când exagerează, când vede doar defectele, când se concentrează prea mult pe detalii și pierde din vedere imaginea de ansamblu. Umbra Fecioarei este un soi de negativitate, de respingere a orice nu îndeplinește standardale sale înalte și o mare dorință de control. Să fim atenți și la momentele în care este nevoie să ne relaxăm, pe acest fond mercurian puternic munca poate fi împinsă obsesiv până la epuizare.

Marte, prezent în zodia Gemenilor pe tot parcursul perioadei, poate disipa un pic din concentrarea și meticulozitatea Fecioarei. Marte este planeta acțiunii, a dorinței și voinței, iar în Gemeni poate naște o tendință către superficialitate, de împrăștiere pe mai multe direcții. Deși conversațiile interesante sunt un ingredient savuros al lungii perioade în care Marte va sta în semnul Gemenilor (până în martie 2023), totuși, putem avea iz de ceartă, de conflicte verbale, de debit verbal sporit, de bârfă, de înșelătorii și un soi de dualitate în deciziile noastre. Ne putem răzgândi destul de des, iar cuvintele pot deveni adevărate arme.

Așadar, un sezon al Fecioarei purificator, cu mintea limpede și clară, cu organizare și planificare cât mai eficiente. Să învățăm de la Fecioare onestitatea și precizia mentală, priceperea și capacitatea de a găsi cele mai potrivite soluții precum și disponibilitatea lor permanentă de a fi de ajutor.

Principalele evenimente astrologice ale sezonului Fecioarei sunt:

23 august – ora 6:16 am – Soarele intră în semnul Fecioarei

24 august – Uranus își începe perioada anuală de retrogradare

26 august – Mercur părăsește semnul Fecioarei și intră în Balanță

27 august – ora 11:16 – Lună Nouă în Fecioară

5 septembrie – Venus pleacă din semnul Leului și intră în Fecioară

10 septembrie – Mercur în Balanță intră în mișcarea aparent retrogradă (retrogradarea se produce până pe 2 octombrie)

10 septembrie – ora 12:58 – Lună plină în Pești

23 septembrie – Soarele părăsește semnul Fecioarei și intră în zodia Balanței.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *