|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună plină în Vărsător. Reflectorul pe umanitate.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

10/08/2022

Vizualizări

Nimic romantic la această lunație, de această dată. Deși vacanță, soare, mare și prosecco, zilele acestea au o doză mare de pragmatism și seriozitate. Este un clocot interior ce stă să erupă, o dorință de eliberare și încheiere a unor etape mari din viața noastră. Se deschid drumuri noi, apar idei noi, oportunități, se dezleagă niște noduri ce ne-au ținut vreme îndelungată constrânși, inconștienți de valoarea noastră, de puterea noastră, de talentele și abilitățile noastre. 

Vărsătorul este zodia progresului, la fel ca și Uranus, planeta aflată în Taur potențată enorm în ultima perioadă de Nodul Nord și Marte. Totuși, la momentul Lunii pline, pe 12 august foarte de dimineață la ora 4:35, Saturn se află în imediata proximitate și aduce un important îndemn la maturitate. Sigur, ne dorim schimbare, evoluție, o lume nouă și liberă. Dorim să ne rupem de trecut, să ne despovărăm de tiparele transgeneraționale ce ne înnăbușă spiritul și nu ne permit să trăim cu ușurință și bucurie. 

În tot acest context, Saturn ne provoacă să privim cu mai multă precauție viitorul, să nu ne descotorosim de TOT trecutul. Sunt lucruri valoroase acolo, nu e chiar totul de aruncat. Inovația, tehnologia, trebuie îmbinate armonios cu tradiția, cu moștenirea strămoșească, iar în drumul nostru revoluționar de eliberare, nu trebuie să uităm de responsabilitatea pe care o avem față de cum arată lumea la acest moment. Ne plângem enorm de tot felul de lucruri ce ne fac viața și traiul în comunitate urâte dar uităm de multe ori că și noi contribuim la această creație, și, la fel de bine, acum avem ocazia să construim pe baze noi, proaspete, cu maturitatea pe care am acumulat-o după ani de transformare interioară și muncă de dezvoltare personală. 

Lunația aceasta, cu marcaj profund saturnian, ne sprijină să acționăm structurat, să nu luăm decizii pripite, să gândim lucrurile pe termen lung. Mercur susține și el, aflat într-o poziție excelentă chiar la el acasă, în Fecioară. Mintea noastră este capabilă să găsească soluții viabile, eficiente, știe să separe gândurile utile de cele ce ne distrag și ne dispersează în prea multe direcții. Avem concizie, comunicăm cu mai multă claritate, atenție însă la tendința de a ne pierde în detalii, de a căuta perfecțiunea și ordinea excesivă. Simțul critic este binevenit în doze sănătoase, însă, în exces, ne poate face să pierdem THE BIG PICTURE. 

De peste drum de Luna plină și Saturn, Soarele privește semeț din zodia lui preferată, cea a Leului. Din această poziție, strălucirea sa pare să fie umbrită. De fapt, din această postură Leul se maturizează, devine mai înțelept. Orgoliul se șlefuiește, nevoia de atenție, validare și aplauze se atenuează lăsând loc unei străluciri autentice, naturale. 

Deși zilele acestea par să fie conflictuale, ne simțim blocați, cenzurați, poate că nu ne putem distra cum ne dorim, totuși, există un anumit tip de bucurie ce străpunge orice fel de bariere. Este acea bucurie ce ține de lucrurile mărunte, simple, fără prea mult sclipici și roabe de șampanie. Bucuria de a fi în natură sau între oameni dragi cu care împărtășim aceleași valori și idealuri, cu care avem acele conversații memorabile. Vărsătorul ne apropie pe cei ce ne asemănăm, setează scena pe care fiecare este acceptat așa cum este, oricât de ciudat ar fi. Sub energia Lunii pline în Vărsător ne putem aștepta la mișcări de trupe în cercul nostru social, poate unele relații apun făcând loc unor oameni noi, mai aproape de frecvența noastră vibrațională, mai aproape de cine suntem la acest moment. Adunările, întâlnirile prin care oameni cu aceleași viziuni pun țara la cale și plănuiesc viitorul sunt favorizate. De preferat ca energia să fie una pașnică, iar revoluția să se producă în interiorul fiecăruia, și mai puțin prin forță și violență, cu toate că se pot produce și astfel de manifestări. 

Leul intervine cu umorul, cu bucuria și lejeritatea, cu energia sa ce debordează de entuziasm și exuberanță. Această energie solară poate fi acea inspirație esențială în acest context tensionat, aducând optimism și jovialitate. Venus este și ea în semnul Leului, proaspăt ieșită din sensibilul Rac. În Leu, Venus sporește pasiunea și scoate inima la vedere. Poate fi un agent îndrăzneț care ne inspiră să căutăm frumusețea la cel mai înalt nivel, să nu ne mulțumim cu puțin, să alocăm resurse pentru ceea ce ne aduce bucurie și strălucire. 

La momentul oricărei Luni pline avem de conștientizat echilibrul sănătos, armonia și complementaritatea între două energii diametral opuse. Acum este vorba de Leu și Vărsător, adică ce rol am eu ca individ, ca ego, ca persoană unică și autentică în lume, în comunitatea din care fac parte? Unde mă potrivesc, unde mă întrebuințez la potențialul meu maxim? Care este grupul cu care mă armonizez cel mai bine? Unde simt să mă dăruiesc cu generozitate pentru că acest lucru îmi aduce împlinire maximă? Unde pot evolua, pot învăța și pot împărtăși cel mai bine ceea ce știu?

Tot la Lună plină finalizăm proiecte, încheiem relații, ajungem la un punct culminant, un punct terminus din care pornim cu forțe proaspete după ce lăsăm în urmă ceea ce nu ne mai folosește. Cu cât rezistăm mai mult, cu cât ne agățăm de formele vechi de a face lucrurile, cu atât ne este mai greu. Cu o multitudine de planete în semne fixe, este de așteptat ca mulți dintre noi să nu fim foarte flexibili, mai ales noi, cei din zodiile vizate (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător). Noi prima dată spunem NU, la orice noutate vine spre noi. Tare greu ne adaptăm la situații noi, ce ne destabilizează lumea pe care o știm, care ne scot din zona de confort și siguranță. Pentru asta eu mă bucur că Saturn e prin preajmă la aceste mari transformări, pentru că am încredere că ceea ce se rupe/schimbă/bulversează acum este spre binele nostru cel mai înalt și, deși la prima vedere lucrurile par în haos și distrugere, undeva este o ordine divină ce veghează, susține și protejează.  

O Lună plină fericită vă doresc!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.