|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună plină în Capricorn. Respect și compasiune, fermitate și blândețe.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

13/07/2022

Vizualizări

Luna plină a lunii iulie se produce miercuri, 13 iulie 2022, ora Bucureștiului 21:37, în semnul Capricornului.

O minunăție de Lună plină se formează diseară în semnul Capricornului, un moment important al anului, care pregătește scena pentru un alt moment de anvergură, întâlnirea Nodului Nord cu Uranus în Taur de la sfârșitul lunii iulie. Să ne așteptăm la schimbări, la transformări majore, la evenimente exterioare care ne vor forța să mișcăm lucrurile. Scopul este, ca întotdeauna, să ne repunem pe traiectoria aleasă de sufletul nostru. Putem spune că e vorba despre a fi mai aproape de misiunea personală, dar pentru că acest concept de misiune poate fi în realitate mult mai larg, mai amplu, mai complex decât suntem obișnuiți să înțelegem când ne gândim la cuvântul în sine, prefer ideea că toate se întâmplă pentru a ne ajuta să ne atingem potențialul nostru maxim. Să evoluăm, să ne deschidem către noi posibilități, să ne extindem percepția, viziunea, să fim ceva mai buni și mai înțelepți decât am fost ieri.

Capricornul este despre realitate, despre năzuințe concrete și pragmatice, despre ascensiune. Faptul că Pluto este atât de aproape de această Lună plină ne indică faptul că sunt lucruri care nu mai pot exista în forma actuală, avem nevoie să recunoaștem adevărul acolo unde stagnăm, ne ascundem, nu avem curajul de a ne expune în lume. Avem talente și abilități pe care ne este frică să le transpunem într-o activitate care ne-ar aduce împlinire sufletească și de ce nu, recunoaștere publică? Acum este momentul să ne desprindem de toate minciunile pe care ni le-am spus, toate plângerile, scuzele, justificările pe care le-am folosit pentru a nu ne desprinde din zona de confort. 

Pentru că din direcția opusă a Lunii privesc Soarele și Mercur în Rac putem spune că toate aceste autolimitări pe care ni le-am creat, vin probabil dintr-o sensibilitate emoțională crescută, din anumite tipare comportamentale create în copilărie, sau poate din răni timpurii create în sânul familiei. Ei bine, e vremea desprinderii de toate acestea, și contextul actual astral e deosebit de ofertant pentru a face acest lucru. E vremea recâștigării puterii și autorității personale, a ieșirii din codependențe, din atașamente. E vremea să spunem STOP în a ne irosi energia în direcții inutile nouă, e timpul să ne onorăm propriile nevoi în primul rând. Sigur că nu înseamnă să ne întoarcem spatele celorlalți și să nu ne mai pese de ei. Este vorba de compasiunea, empatia, grija pe care să le arătăm cu prioritate către propria persoană, și apoi către ceilalți, despre acel echilibru armonios, nicidecum de extrema egoismului.

Să știți că eu mulți ani am crezut că dacă mă retrag din activitatea pe care o făceam, o să se dărâme totul în urma mea. Că totul depinde de mine, că ceilalți nu se descurcă singuri și că trebuie să continui, chiar dacă mă simțeam la capătul puterilor, neîmplinită, frustrată, plictisită și epuizată. M-am desprins totuși și surpriza a fost că ceilalți au fost nevoiți să-și găsească puterea lor personală pentru a merge înainte. Și au reușit cu brio, ba chiar au evoluat mult. Acum, ceea ce credeam atunci, mi se pare foarte egotic și orgolios. Dumnezeu ne vrea pe TOȚI puternici și autonomi, de aceea avem momente din acestea foarte intense dpdv energetic în care ne desprindem din situații în care ne implicăm prea mult iar ceilalți nu mai au loc de noi să se manifeste, nu au ocazia să învețe să se descurce singuri și îi lipsim practic de putere. Voi din care categorie faceți parte?

Energia Racului este una destul de discretă și interiorizată, iar Soarele și Mercur sunt pe acest teritoriu plin de sensibilitate. Provocarea momentului ține foarte mult și de comunicare. Suntem îndemnați SĂ SPUNEM ce ne doare, ce ne rănește, să nu acumulăm frustrare și durere. Pe de altă parte este nevoie și SĂ ASCULTĂM autentic, cu atenție și inima deschisă, nu superficial, nu cu graba de a da sfaturi, nu cu judecată, nu cu nerăbdarea de a impune celuilalt punctul tău de vedere. Este esențial să ne RESPECTĂM adevărul interior dar și să-i RESPECTĂM pe ceilalți.

Poziționarea planetelor este una extrem de favorabilă pentru a ne desprinde de conexiunile emoționale nocive, pentru a ne arăta situațiile ajunse la capăt de drum, ce avem de finalizat și pe ce direcții ne vom focusa în viitor. Vorbim de trigoane și sextile destul de multe, cunoscute în astrologie ca aspecte benefice. Atenție și la efectele trigonului format între guvernatorii zodiilor vedetă ale lunației, Saturn și Venus, iarăși o invitație de a ne concentra pe propriile nevoi și plăceri, de a face o epurare în relațiile care nu ne mai aduc beneficii sau de a ne asuma responsabilitatea de a fi creatorii propriilor bucurii. Este un moment în care realizăm că noi suntem autorii propriei fericiri, nu trebuie să mai așteptăm ca cineva din exterior să ne salveze sau să ne facă fericiți.

În tot acest tablou, poate apărea un soi de neîncredere de genul: – Parcă e prea bine ca să fie adevărat… – Oare am voie să-mi doresc acest lucru, merit, e pentru mine? Sau, mai este posibil să mă supraestimez, să mă iluzionez. Este ceva acolo în subsidiar care poate fi înșelător la prima vedere, poate fi vorba de o pierdere de bani, de cheltuieli iraționale. Avem pe cer o cuadratură între Venus în Gemeni și Neptun în Pești care poate fi tricky, ne poate încețoșa percepția, dar Capricornul este maestrul reality-checkului și, deși se simte uneori foarte aspru și sever, are rolul de a ne aduce cu picioarele pe pământ.

Așadar, o Lună plină revelatoare, cu transformări și evoluție uimitoare, cu mult curaj și drumuri deschise. Cu blândețe și compasiune să vă înconjurați în toată această intensitate emoțională dar în același timp cu fermitate și perseverență! 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare