|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună Nouă în Rac – Un cămin mai mare decât casa mea, o familie mai mare decât familia mea de sânge.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

28/06/2022

Vizualizări

Disconfort emoțional – aceste două cuvinte descriu cel mai bine energia care învăluie Luna Nouă în Rac ce se produce pe 29 iunie 2022, ora 05:52 am, ora Bucureștiului. Zona din harta natală a fiecărui individ în care se găsește gradul 7 al zodiei Rac este puternic activată în aceste zile. Teme legate de copilărie, cămin, familie, rădăcini, trecut, maternitate, suflet ies la suprafață pe un fond emoțional extrem de intens, uneori chiar dramatic. Frici de toate felurile ies prin toți porii prin reacții cu mult exagerate la unele evenimente care în fapt, nu sunt deloc atât de grave pe cât le vedem noi în această perioadă. Frica de abandon, de pierdere a celor dragi, frica de a nu fi o mamă bună sau de pierdere a confortului familial, a siguranței, a hranei, a casei pot ieși acum la lumină. De aceea, în momentele noastre de tristețe, îngrijorare, însingurare, ne este util să ne întrebăm ce este de fapt în spatele acestor stări. Suntem într-un pericol real prezent, sau suntem inundați de niște emoții ce-și au rădăcinile în anumite traume din trecut sau în concepte inoculate și consolidate încă din copilărie?

Suprimarea acestor stări ar fi, din punctul meu de vedere, nebenefică. Știți cum este în acele momente în care ai tot felul de trăiri, ești supărat, sau pur și simplu nu ești în apele tale iar cei din jur încearcă din răsputeri să te scoată de acolo? Sunt bine intenționați, desigur, doar că nu văd cum am putea vindeca, transforma niște lucruri dacă nu ne-am lăsa să și simțim autentic? Cum am ști ce răni ascunse avem dacă permanent ne punem masca pozitivismului? Cum am învăța să ne acceptăm și să ne îmbrățișăm umbrele, aspectele mai puțin atrăgătoare ale personalității noastre și cum am ști ce este de îmbunătățit dacă am afișa constant o imagine soră cu perfecțiunea? 

Luna Neagră Lilith însoțește îndeaproape Soarele și Luna în semnul Racului, fiind o primă provocare a acestei lunații. Lilith este arhetipul feminin instinctual care nu se lasă supus de legile scrise ale oamenilor. Ea se ghidează după propria intuiție și după ceea ce recepționează ca fiind adevăr de la pământ, de la natură, de la legea firii. În astrologie ea indică acele laturi ale noastre pe care le ascundem, pe care nu avem curajul să le manifestăm dar sunt ca un foc interior ce abia așteaptă să iasă la lumină și să fie exercitate. Sunt fricile noastre cele mai intime, nesiguranțele, neîncrederea în instinctele noastre, tot ceea ce înnăbușim din noi pentru că nu se aliniază normelor sociale, moralității, etichetei, autorității exterioare. 

Lilith în Rac, extrem de activă în această conjuctură, va scormoni în interiorul ființei noastre și ne va pune în brațe exact acele laturi ale noastre care se înspăimântă când este nevoie să ieșim din zona de confort. Ne vor fi clare acele situații când nu dorim să ne asumăm niciun risc până când toate lucrurile nu sunt perfecte, și tocmai acolo avem de lucrat. Nu vă mirați dacă zilele acestea vedeți oameni frustrați, furioși, care se inflamează la cel mai mic ghiont, tocmai pentru că sunt scoși din rutina confortabilă. 

Jupiter în Berbec pune și el paie pe focul emoțiilor, prin cuadratura pe care o face cu planetele din Rac. Într-o anumită măsură individualist și neatent la nevoile celorlalți, poate fi un blocant al sensibilității mai crescute decât de obicei care ne caracterizează în această perioadă. El vrea să nu rămânem poticniți în emoții ci mai degrabă să ieșim, să riscăm, să acționăm fix acolo unde ne e frică cel mai tare. Ne scoate din carapace, din confort, din zona călduță în care ne complacem și ne provoacă să ne descoperim puterea interioară, dincolo de complexele ce ni le-am creat încă din copilărie. 

Un alt mesaj pe care Jupiter îl trimite planetelor din Rac este acela de a ne lărgi perspectiva asupra a ceea ce înseamnă pentru noi FAMILIA. Dincolo de familia de sânge avem familia de suflete pe care suntem invitați să o explorăm. Putem găsi un sentiment de cădură și intimitate dincolo de pereții casei noastre, chiar aventurându-ne dincolo de căminul pe care-l cunoaștem în mod tradițional. Putem face asta alături de oameni cu care împărtășim o conexiune la nivel de suflet, oameni pe care îi simțim ca fiind parte din familia noastră, fără a fi înrudiți cu ei. 

O altă provocare de luat în seamă la această lunație este cuadratura ce se formează între Marte în Berbec și Pluto în Capricorn. Marte în domiciliul său, în Berbec, ne arată foarte clar care sunt dorințele noastre, are inițiativă și nevoie instinctuală de acțiune pentru îndeplinirea acestora. Iată că în avântul nostru individualist ne lovim de blocajul unei autorități care ne invită să reevaluăm felul în care facem lucrurile. Fiecare obstacol întâlnit nu face decât să crească din nou intensitatea emoțiilor care ne traversează. Ambițiile de putere și de control emoțional asupra altora ies la lumină împreună cu obsesiile, abuzurile, comportamentele compulsive sau distructive. Pentru unii însă, această cuadratură se poate manifesta ca o paralizie completă, ca o frică extrem de puternică de a face orice. Într-o notă pozitivă, aspectul are un potențial transformator imens. Fricile noastre cele mai mari, vulnerabilitățile și sensibilitatea pot deveni aliații noștri cei mai valoroși. Toate aceste așa-zis slăbiciuni, odată conștientizate, înțelese și acceptate pot deveni super-puterile noastre. Cam ca atunci când sari cu parașuta. Nu am făcut asta, dar am auzit că sentimentul este unic, iar frica copleșitoare de dinaintea saltului se transformă în încrederea că dacă ai făcut asta, poți face absolut orice pe lume. 

Mentalul este susținut în configurația actuală, Mercur aflându-se în semnul său de domiciliu, în Gemeni, unde face casă bună cu Marele Profesor Saturn, aflat în Vărsător (un trigon destul de larg de 6 grade astrologice, dar pe cale să prindă din ce în ce mai multă putere). Cumva suntem invitați să nu ne lăsăm copleșiți de emoții, să nu ne pierdem cu firea, să ascultăm vocea rațiunii și să ne încredem în ceea ce știm, în ceea ce putem învăța dacă nu știm. Suntem încurajați să ne comunicăm sentimentele, să traducem în cuvinte nevoile sufletului, nu să le înăbușim sau să le ascundem rușinați. Saturn infuzează gândurile cu putere, cu conștiența responsabilității în ceea ce privește curățenia spațiului mental, cel care chiar determină calitatea fondului emoțional. 

Așadar, o conjunctură astrală provocatoare, mai ales pentru semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) dar și pentru nativii care au planete în aceste zodii. Cu toții însă suntem hipersensibili în aceste zile, de aceea compasiunea, blândețea față de ceilalți și față de noi trebuie să ne fie aproape. Emoțiile vin și pleacă, cu cât ne lăsăm mai flexibili în acest joc, cu atât ne putem elibera mai repede de frici, angoase și frustrări. Cu cât ne agățăm mai mult de ele, cu atât riscul de a le somatiza în corp este mai mare. Racul guvernează sistemul digestiv (locul unde simțim emoțiile cel mai puternic), pieptul, uterul și sânii. 

O Lună Nouă cu multă înțelepciune emoțională vă urez, cu deschidere către marea familie a sufletelor și către o viziune nouă, aceea că oriunde am fi în lumea mare, suntem ACASĂ. 

Follow us

Share the (In) joy!

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *