|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună Nouă în Gemeni. Upgrade în sistemul de raționament, idei fresh, comunicare autentică și măiestria gândurilor.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

30/05/2022

Vizualizări

 • Luna Nouă în semnul Gemenilor – ora 14:30, ora Bucureștiului, moment în care Soarele și Luna împart același grad astrologic (gradul 9 și 3 minute), aspect denumit în astrologie, conjuncție. Momentul este de bun augur pentru a marca noi începuturi, a seta intenții pentru perioada următoare, a ne debarasa de ceea ce nu ne mai este de folos și a creiona noi feluri de a face lucrurile astfel încât să ne trăim viața cu mai multă bucurie și împlinire.
 • Guvernatorul fenomenului este Mercur, aflat în ultimile sale zile de retrogradare, în semnul Taurului. Tematica acestei lunații cuprinde felul în care gândim, sistemul de raționament, tiparele care rulează în mintea noastră, felul în care comunicăm aceste gânduri, în care socializăm și facem schimb de idei și informații.

Întrebări utile care-și pot revela răspunsul în această conjunctură astrală:

 • Ce tipare inconștiente rulez constant în mintea mea care mă limitează, creează frici, prejudecăți?
 • Unde mă văd insuficient de…. bun, deștept, tânăr, frumos, și, în consecință, fac alegeri nepotrivite?
 • Unde/când nu mă exprim autentic, nu-mi comunic nevoile sau opiniile reale, ci spun lucruri care mă ajută să “dau bine” în fața celorlalți?
 • Unde/când sunt superficial(ă), bârfito(a)r(e), influențabil(ă), sau sunt cu cel puțin două fețe? Ce ascunde de fapt un astfel de comportament, ce acopăr de fapt, ce frici sunt în spate? 
 • Ce lucruri noi pot învăța pentru a mă simți mai stăpân pe mine, ce deprinderi pot exersa pentru a-mi spori îndemânarea și siguranța pe propriile abilități? 

Principalele aspecte pe care Mercur le face cu celelalte planete pot avea următoarele semnificații:

 • Mercur în Taur trigon cu Pluto în Capricorn: ne putem spune adevărul direct, fără ocolișuri, cu convingere, putere și profunzime; ne putem exercita libertatea gândului și al cuvântului fără frica de a fi judecați, ridiculizați. Putem extrage puterea de a fi proprii noștri stăpâni când vine vorba de felul în care gândim.
 • Mercur în Taur cuadratură Saturn în Vărsător: Saturn ne impulsionează să facem un reality check și să ne întrebăm: ideile mele au aplicabilitate în viața reală, sunt viabile pe termen lung? Cum afectează ele comunitatea în care trăiesc? Canalele de social media pot fi supuse unor noi reguli, restricții, pe măsură ce noi platforme de comunicare în mediul virtual pot lua naștere în această perioadă.
 • Conjuncția largă Mercur, Uranus, Nodul Nord în semnul Taurului: ce posibilități noi putem crea dincolo de vorbe goale, flecăreală, ce idei inovative avem la dispoziție pentru a crea un viitor cu substanță și valoare pentru noi toți, la nivel colectiv? Este foarte posibil ca multe idei abstracte să-și găsească traducerea într-un limbaj mai accesibil tuturor care să ajute la dezvoltare, evoluție, progres tehnologic. Domeniile vizate sunt: natura, agricultura, mâncarea, resursele, finanțele, banii, toate să cunoască o reinventare, să devină din ce în ce mai digitalizate și tehnologizate. 
 • Mercur în Taur în sextil cu Neptun în Pești. Aspectul este un izvor de inspirație, creativitate și încredere. Poate fi vorba de un filtru al viselor și iluziilor, și poate alege din cascada de idei și viziuni doar pe acelea care se pot materializa cu succes în lumea reală.

În fundal, Marte și Jupiter conjuncte în semnul Berbecului susțin noile începuturi, ne furnizează acea scânteie care ne ține interesul și motivația sus. Posibil să forjeze uneori mai mult decât este cazul, să grăbească artificial anumite procese, să ne epuizeze de energie, dar cei care au exersat răbdarea și nu uită se se și odihnească pot echilibra lucrurile cu succes.

O Lună Nouă cu o minte fresh vă doresc, cu cât mai multe credințe limitative eliberate și cu cât mai multă măiestrie în gestionarea lumii mentale interioare, a gândurilor și imaginației!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare