|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Gemenilor (21 mai – 21 iunie 2022). Acțiune, schimbare de mindset, socializare și dualitate.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
20/05/2022
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Sâmbătă, 21 mai, dis de dimineață la ora 4:23, Soarele părăsește semnul materialist și molcom al Taurului și se întâlnește în zodia Gemenilor, la gradul astrologic zero, chiar cu guvernatorul acestei zodii, Mercur. Deschidem astfel, oficial, sezonul Gemenilor, semn jovial, curios, sociabil, comunicativ, jucăuș cu o dualitate care ascunde în umbra sa superficialitate, flecăreală sau șmecherie. 

Întâlnirea Soarelui cu Mercur retrograd la grad zero are o semnificație cu greutate în ecuația sezonului pe care-l vom parcurge împreună în următoarele 31 zile. Poate fi vorba despre un tipar de gândire proaspăt, creat de la zero, sau despre apariția unor informații la care nu am avut acces până acum, despre o viziune nouă, un alt fel de raționament. Se deschide o călătorie informațională nouă, energia se schimbă, trecem de la fixitate și nevoia de stabilitate a Taurului la ceva mai mult dinamism și flexibilitate. Crește nevoia de mișcare, de a învăța ceva nou, de comunicare și socializare. 

Ca și vibe general, perioada este una în care simțim că viteza crește, viața se petrece mai mult out-doors, dorințele noastre devin mai arzătoare iar curajul de a le pune în practică este la cote înalte. Suntem printre oameni mai mult, vorbim mai mult, odată ce steliumul din Pești se destramă complet, ieșim din izolare, introspecție iar nevoia de a manifesta în viața reală ceea ce am visat în lunile anterioare, crește.

Activitatea mentală este una extrem de dinamică, lecțiile sezonului îndreptându-se mult spre a detecta acele mecanisme raționale care ne limitează, care acționează deseori împotriva noastră. Pot ieși la lumină, mai ales în preajma Lunii noi în Gemeni din 30 mai, diverse frici, poate aceea de exprimare a adevărului personal, frica de a fi ridiculizat, judecat sau pur și simplu de a fi redus la tăcere cu agresivitate. 

Putem avea conștientizări importante legate de mintea, gândurile și cuvintele noastre care sunt atât de puternice în ceea ce privește calitatea vieții noastre. Vedem mai clar cum ele se transformă în realitate, cum viața ne confirmă spusele, iar experiențele zilnice se aliniază la frecvența vibrațională emisă de mintea noastră.

Un sezon astrologic în care nu ne vom plictisi, în care provocările vor fi multe și intense. Avem de pendulat între cele două fațete ale zodiei Gemenilor, una veselă, jovială, curioasă, și cealaltă, umbra încărcată de dramatism și superficialitate, bârfă, inconsistență și inconsecvență. 

Marele dar al perioadei este acela al adaptabilității la orice situație, al flexibilității și umorului cu care putem trata cele mai aparent tragice situații. Suntem mai dispuși către schimbare, avem putere și dorință de acțiune, iar umorul ne poate scoate din orice situație. 

Principalele evenimentele astrologice ale sezonului Gemenilor sunt:

21 mai ora 4:23 a.m. – Soarele intră în zodia Gemenilor

23 mai – Mercur retrograd se întoarce în semnul Taurului

25 mai – Marte își încheie periplul prin cele 12 zodii care a durat aproximativ 1 an și jumătate și revine acasă, în domiciliu, acolo unde se simte stăpân și puternic, în zodia Berbecului. Va rămâne aici, în deplinătatea puterilor sale până pe 5 iulie 2022. 

28 mai – și Venus revine într-unul dintre cele două domicilii ale sale, în Taur.

29 mai – conjuncția Marte-Jupiter în Berbec

30 mai ora 14:30 – se formează aspectul de Lună Nouă în zodia Gemenilor

3 iunie ora 11:30 – se încheie perioada de retrogradare a planetei Mercur, reluându-și mersul direct în semnul Taurului

5 iunie – Saturn își începe mișcarea anuală de retrogradare, perioadă ce se va încheia în 23 octombrie 2022

12 iunie – conjuncție Venus-Uranus în Taur

13 iunie – Mercur revine în semnul Gemenilor în mișcare directă

14 iunie ora 14:51 – Lună plină în Săgetător

15 iunie – Venus în Taur conjuncție cu Nodul Nord

15 iunie – Conjuncție Marte-Chiron în Berbec

21 iunie – Solstițiul de vară. Soarele se mută în semnul Racului la ora Bucureștiului 12:14 pm.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.