|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Berbecului 20 martie – 20 aprilie 2022. Upgrade magic de individualitate, vindecare și inițiative noi.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
20/03/2022
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Ora 17:34 a zilei de 20 martie 2022 marchează intrarea Soarelui în zodia Berbecului, startul primăverii astronomice și al noului an astrologic. Un shift energetic important, un Echinocțiu de primăvară ce anunță o perioadă extrem de intensă și provocatoare, ce se va întinde pe parcursul următoarelor 12 luni.

Timp de 31 de zile zona din harta natală a fiecăruia dintre noi ocupată de Berbec se activează, amplificându-ne partea noastră războinică, ambițioasă, dorința de a începe ceva nou, curajul de a ne manifesta personalitatea și spiritul de competiție. 

Berbecul este pionierul, începutul, scânteia ce pornește mecanismul întregului zodiac, are forța de a lăsa în urmă etape și a iniția experiențe noi. El nu stă prea mult pe gânduri ci reacționează din impuls, nu pierde timpul cu analize și filosofie, nu evaluează prea mult riscurile ci se avântă cu entuziasm, înainte. De aceea, să fim atenți la acele oportunități care ne entuziasmează, ne excită simțurile, ne stârnesc pasiunea și hai să ne implicăm cu curaj. Putem primi o infuzie de motivație în această perioadă, motivație care poate a lipsit în ultimele luni. Viteza cu care se desfășoară lucrurile se mărește, energia de foc care începe să se manifeste treptat fiind binevenită pentru a ne mișca de pe loc, dintr-o eventuală letargie sau stagnare. 

Să nu vă surprindă totuși dacă această energie de tip Berbec nu vine în mare forță să schimbe radical atmosfera din ultimele luni. În zodia Berbecului avem doar Soarele pe întregul interval și pe Mercur din 27 martie până în 11 aprilie. Zodia Peștilor influențează în mare măsură această perioadă, ceea ce poate disipa din impetuozitatea Berbecului. Rămâne activă acea muncă interioară de vindecare a rănilor trecute, de învățare a acceptării și smereniei, a lipsei de judecată, compasiunii și empatiei. Deși Berbecul este centrat pe propria individualitate, ca să nu-l numim totuși egoist, energia predominantă a Peștilor la care se adaugă și cea a Vărsătorului (Venus până pe 5 aprilie și Marte până pe 15 aprilie) echilibrează egocentrismul, aducându-ne în ipostaza de a fi parte din ceva mai mare decât noi. 

Avem în Pești: Mercur (10 – 27 martie), Venus (5 aprilie – 2 mai), Marte (15 aprilie – 25 mai) precum și Jupiter și Neptun care vor avea întâlnirea magică pe 12 aprilie, un eveniment astrologic puternic cu care ne întâlnim o dată în viață. Această conjuncție își face simțită prezența și înainte dar și după data la care se întâlnesc la grad perfect, ceea ce ne ține treaz interesul pentru spiritualitate, pentru latura ezoterică a vieții. Suntem mai conștienți de magia pe care o putem crea cu puterea minții și a inimii noastre, parcă vedem acele semne, vise, sincronicități care ne vorbesc vivid, dându-ne răspunsuri la întrebările sufletului. 

Riscul perioadei este tendința de a ne pierde în conștientul colectiv, dificultatea de a ne delimita propria ființă de diverse distrageri exterioare. Se întâmplă multe în spatele perdelei groase de fum, iar a ne înfige adânc într-un punct de vedere fix, într-o opinie pe care să o susținem cu tărie și pentru care să mai devenim eventual și activiști, ne poate aduce destul de multe deziluzii atunci când ceața se va ridica. Atenție la șarlatani, escroci, falși profeți, guru, chiar și așa ziși terapeuți cu terapii alternative, atenție la investiții în active virtuale (intangibile), manipulare, hipnoza în masă transmisă prin canalele media tv, tendința către escapism din realitatea materială și la excesul de substanțe psihotrope. Chiar dacă potențialul perioadei poate atinge frevențe extrem de înalte și putem călători în dimensiuni înalte, la fel de posibilă este și manifestarea umbrelor pe cea mai joasă frecvență. Este, ca de obicei, o chestiune de alegere. 

Așadar, o combinație de putere, forță, dorință de a începe lucruri noi cu intuiție, atracție către interior, vindecare, ezoterism, misticism, credință, smerenie și acceptare. Berbecul poate aduce curajul de a explora zone ale ființei pe care nu le-am vizitat, de frică sau complacere. El aduce un plus de lejeritate și optimism acolo unde simțeam greutate, iar individualitatea noastră poate primi un upgrade magic. Se poate scurge din cer un plus de substanță divină sau poate doar o descoperim pe cea existentă deja în noi. 

Un sezon al Berbecului cu multă iubire vă doresc, cu inițiative curajoase și magie divină din plin!

Principalele evenimente astrologice ale sezonului Berbecului:

20 martie, ora 17:34 – Soarele intră în Berbec. Echinocțiul de primăvară. Deschiderea noului an astrologic.

22 martie –  Cuadratură Marte în Vărsător – Uranus în Taur.

27 martie – Mercur părăsește semnul Peștilor și intră în Berbec.

28 martie – Conjuncție Venus cu Saturn în Vărsător.

31 martie – Venus în Vărsător cuadratură Nodul Nord în Taur.

1 aprilie, ora 9:24 – Lună Nouă în Berbec.

2,3 aprilie – Conjuncție Soare, Mercur, Chiron în Berbec.

5 aprilie – Venus intră în semnul Peștilor.

5 aprilie – Marte conjuncție Saturn în Vărsător.

7 aprilie – Marte în Vărsător cuadratură Nodul Nord în Taur.

11 aprilie – Mercur intră în Taur.

12 aprilie – CONJUNCȚIE JUPITER CU NEPTUN ÎN PEȘTI.

15 aprilie – Marte intră în Pești

16 aprilie – Lună plină în Balanță

20 aprilie – Sezonul Berbecului ia sfârșit, Soarele intră în semnul Taurului la ora 5:25 am, ora Bucureștiului.Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *