|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky Luna Nouă în Capricorn 2 ianuarie 2022


Alice Panțâru

Autor

Publicat

02/01/2022

Vizualizări

2022 pornește la drum cu o primă Lună Nouă în semnul Capricornului, un moment astral cu multe aspecte pozitive, care promite un start favorabil în energia noului an. 

Ca la orice fenomen de Lună Nouă, acum este un moment bun de a trimite în Univers intențiile și dorințele noastre pentru viitor, de a medita asupra drumului pe care dorim să-l parcurgem în perioada următoare. Fiind și început de an, și energie de Capricorn, acest moment organizatorico-creativ este unul esențial de care este bine să profităm din plin.

Pe 2 ianuarie 2022 la ora 20:33 se produce Luna Nouă în București, iar to-do list-ele, meditațiile, ritualurile pot continua și în următoarele zile, sunt la fel de puternice. Pentru fiecare dintre noi, segmentul de viață în care avem în harta natală gradul 12 Capricorn se activează și primește infuzie de energie. Dacă spre sfârșitul anului energia capricorniană ne-a sprijinit în procesul de bilanț, de evaluare a rezultatelor muncii noastre, a punctului în care am ajuns la acest moment, acum, la început de an, suntem susținuți în a face un nou proiect pentru viitor. 

Pentru că vorbim de Capricorn, ceea ce proiectăm în aceste zile are o doză de seriozitate și pragmatism, reușim să ne focusăm pe ceea ce este cu adevărat eficient și productiv. Este un moment în care ambiția și curajul sunt la cote înalte, putem să ne setăm intenții îndrăznețe, de cucerire a unor noi culmi pe care nu le-am escaladat până acum. 

Marte este în Săgetător și susține dorința de aventură, de a încerca lucruri noi, mărețe. El participă la configurația astrală cu inspirație și încredere în noi și în multitudinea de posibilități din care putem alege. 

Jupiter și Neptun în Pești susțin la rândul lor inspirația și încrederea, venind și cu un plus de magie și miracol. Curge undeva în adâncul ființei noastre sentimentul că toate se vor rezolva într-un fel sau altul.

Totuși, energia Capricornului este una extrem de bine înfiptă în pământ și ne ajută să evaluăm în mod REALIST ce proiecte ne putem asuma, ce este fezabil, unde exact ne putem lua angajamentul de a investi muncă, efort, timp energie. Avem puterea de a spune NU acolo unde calendarul este plin de angajamente, unde simțim că suntem epuizați și drenați de vitalitate. 

Temele principale ale momentului astral sunt legate de business, de ceea ce dorim să materializăm, să construim în viitor, ce abilități unice și personale dorim să scoatem la lumină în următoarea perioadă. Ce este important cu adevărat pentru noi și care sunt oamenii care ne aduc plusvaloare și merită să rămână în viața noastră? (Venus retrograd în Capricorn). Ce este nevoie să transformăm în raporturile de putere din viața noastră, cui cedăm din puterea personală, pentru cine lăsăm deoparte propriile visuri și năzuințe? (Venus retrograd conjunctă cu Pluto în Capricorn). 

Aspirațiile noastre sunt încurajate să fie cât mai înalte dar și moderne și inovative. Uranus susține printr-un element surpriză sau oportunități care pot apărea pe neașteptate. Tot ce ține de domeniile avangardiste, de tehnologie și inovație este susținut. Astrele ne susțin în procesul nostru de eliberare de acea viață în care trăiam conform unor norme sociale impuse, ne inspiră să începem un drum nou, fresh, în care să ne descoperim fațete noi ale individualității nostre care pot fi puse în slujba umanității (Saturn în Vărsător).

Pentru mine, în ultima vreme, deși sunt zodie de pământ cu înclinație către partea materială a vieții, a fost mai potrivit ca în momentele mele de introspecție și setare de intenții să mă gândesc mai puțin la ce LUCRURI îmi doresc să realizez. Mi-a fost mai aproape de suflet să mă gândesc cum mi-aș dori SĂ MĂ SIMT. Parcă face mai mult sens, simt că prin modul acesta de abordare las Universul să mă surprindă, că fac spațiu unor noi experiențe de care nu sunt nici măcar conștientă că ar putea exista. Cu Jupiter în Pești în prima jumătate a anului este posibil ca inspirația, bucuria, grația să sosească în viața noastră mai mult prin intuiție, simțire și mai puțin prin intermediul lucrurilor materiale.

O lună Nouă fericită, cu cele mai frumoase, inimoase și luminoase intenții! 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *