|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 18-24 octombrie. Puterea e la noi.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

17/10/2021

Vizualizări

Bun regăsit la radiografia săptămânală a stelelor, după o scurtă perioadă de time-out, necesară și benefică. 

Începem în forță săptămâna, cu Mercur și Jupiter în staționare, încheindu-și perioada de retrogradare, pregătindu-se să-și reia mersul direct. Ca un autoturism cu care am mers în marșarier ceva timp, iar acum setăm pe zero viteza pentru ca următoarea mișcare să fie aceea de a crește vitezele pe măsură ce înaintăm pe drumul nostru. Tot luni, 18 octombrie la ora 13:04 Luna intră în semnul Berbecului, sugerându-ne faptul că lucrurile încep să se miște, demarăm acele proiecte pe care le-am tot amânat sau care au întâmpinat tot felul de blocaje. De fapt, prin ieșirea din retrogradare a planetelor, una câte una, sentimentul general va fi că, în sfârșit, mergem înainte. Cu destul de mult disconfort și greutate, însă. Lucrurile nu se “așază” de la sine, ci e nevoie de acțiune, determinare, curaj. 

Pe 20 octombrie, Luna în Berbec ajunge la momentul ei de iluminare maximă la ora 17:56 ora Bucureștiului, formându-se fenomenul de Lună plină. Ne putem aștepta la nervozitate, reactivitate și multă impulsivitate încă de luni, stări care cresc în intensitate și care ne provoacă să ne scoatem la lumină toate skill-urile căpătate în anii în care am lucrat pentru dezvoltarea noastră spirituală. Dacă nu am făcut-o până acum, recunosc că va fi destul de complicat, am văzut asta conversând cu o veche prietenă emigrată în Canada, care brusc s-a trezit, brusc a realizat că trăiește cu un văl de ceață pe ochi iar situația pare acum, fără ieșire. Ce a declanșat pentru ea aceste conștientizări? Tocmai condiționările, restricțiile, impunerile unei autorități exterioare, în fața căreia nu are, deocamdată, instrumentele necesare pentru a le gestiona. 

A venit timpul! Pentru cei care au lucrat cu ei înșiși a venit timpul să aplice ce au învățat. Să trăiască și să aleagă autentic, aliniat la sinele divin. Luna plină în Berbec ne invită să ne întoarcem la propria identitate, la adevărul nostru, la propria viziune despre viitor (Jupiter în aspecte armonioase). Oricât am căuta în afară, oricât am aștepta să fim salvați, oricât am pasa responsabilitatea pe umerii celorlalți, puterea este de fapt la noi. Cuadratura pe care Pluto în Capricorn o face atât cu Soarele (care îl are alături pe războinicul Marte) în Balanță cât și cu Luna din Berbec ne arată încrâncenarea pe care e posibil ca mulți să o simtă, tensiunea și greutatea în a găsi echilibrul. Teama că nu suntem suficienți de puternici, că nu avem autoritate asupra propriei vieți sau că destinul ne e dictat din afară. Aici intervine curajul de a alege cu propria inimă, de a asculta vocea interioară și de a rupe acele lanțuri care ne țin în situații de compromis. Deoarece vorbim de implicare plutoniană puternică în configurația momentului, este posibil ca pentru unii, ruptura să se producă cu destul de multă durere, după o frământare sfâșietoare. Ce este de menționat, este că, de fapt, sufletul nostru a făcut demult alegerea, iar ceea ce se întâmplă acum nu este decât acea picătură care umple paharul și ne forțează să schimbăm macazul. Pentru mulți, această perioadă poate însemna schimbarea radicală a statutului și drumului profesional. Poate fi un șut planetar pe care foarte mulți îl vor primi pentru a o lua pur și simplu de la zero, într-o formă cu totul nouă, într-o altă structură, alături de o altă echipă, într-o configurație în care își pot pune la bătaie talentele și abilitățile cu mult mai multă bucurie, pasiune și libertate.

Axa Berbec-Balanță care se activează este o invitație la a echilibra propriile nevoi și dorințe cu responsabilitatea pe care o avem în relațiile noastre față de ceilalți. În avion, în cazul depresurizării cabinei, este indicat ca prima care-și pune masca de oxigen să fie mama, abia apoi copilul, de aceea oricât de mult ne-am dori să ne dăruim celorlalți, condiția esențială este ca noi să fim bine în primul rând, de noi să avem prima dată grijă. 

Predomină energia de tipul elementului AER, de aceea tema perioadei continuă să fie legată de comunicare, deplasare, schimb informațional, relația cu mediul și felul în care interacționăm. Este posibil ca Luna în Berbec să scoată din noi multă agresivitate, să fim puși pe harță și să ne insinuăm în tot felul de bătălii. Alții vor fi deja obosiți și vor avea conștiența faptului că în bucla luptei nu se creează nimic constructiv, ci este o înfruntare perpetuă pe marginea unor idei fixe și puerile din care ieși tot timpul sleit de putere. De aceea, să ne accesăm măiestria de a ne detașa de zumzetul săbiilor, de a privi de sus, cu detașare și cu propriul plan de viață nouă. La nivelul cel mai de jos, nu va mai rămâne nimic, cu Pluto în ultimii ani capricornieni. Totul se distruge, tot ce înseamnă sisteme, structuri de autoritate, mari corporații, pentru a se reconstrui o lume nouă. 

Sunt luni destul de complicate cele ce urmează, de aceea spuneam că a venit cu adevărat vremea să manifestăm la modul real acea înțelepciune spirituală la care am lucrat în ultimii ani. Și eu personal am avut câteva zile destul de complicate, corpul meu s-a resimțit după ce am tot acumulat frustrare, îndoială, chiar spaimă pe care le-am ascuns în subconștient, încercând să par puternică și optimistă pentru cei din jur. Am reușit să depășesc provocarea doar după o partidă bună de plâns și jelit vechea viață așa cum o știam înainte de toată această nebunie. Prietenii, cunoștințele, business-ul, lifestyle-ul, anturajul, toate acestea se transformă, se reorganizează și, deocamdată, nu se vede bucuria de viață, este ascunsă de incertitudine și nesiguranță. Avem doar bucuria prezentului, a lucrurilor mici, a unei raze de soare care intră timid pe fereastră, a aromei de cafea băută împreună cu prietena cea mai bună, dacă nu față în față, măcar la o conversație la telefon. 

Interesantă va fi și perioada de tranzit a Lunii în semnul Taurului, de miercuri 20 octombrie ora 22:59 până sămbătă, 23 octombrie, ora 10:58, în special seara de joi spre vineri când Luna va face conjuncție cu Uranus în Taur la gradul 13. Se lasă cu surprize, evenimente neașteptate, cutremurătoare la propriu și la figurat. Poate fi vorba de pământul în sine care se mișcă, poate fi vorba de internet, tehnologie dar și de sistemul financiar, burse, bănci, monede, care pot fi supuse unor evenimente imprevizibile.

Sâmbătă dimineața deschidem oficial sezonul Scorpionului, odată cu intrarea Soarelui în acest semn, la ora 7:51 am. Schimbăm energia, ne cufundăm pe teritorii și mai inconfortabile, așa cum îi place Scorpionului, cu setea lui de transformare și scoatere la lumină a celor mai ascunse tabuuri. 

O săptămână cu autenticitate, putere și grijă față de voi înșivă vă doresc! 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *