|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky 27 septembrie – 3 octombrie 2021. Abilitatea de a interacționa cu grație în situații inconfortabile


Alice Panțâru

Autor

Publicat

27/09/2021

Vizualizări

Săptămâna debutează cu intrarea în mers aparent retrograd a planetei Mercur, Mesagerul zeilor. A ajuns folclor acest Mercur retrograd care este învinuit pentru o serie întreagă de încurcături, neînțelegeri, erori de comunicare sau defecțiuni. Pe nedrept, aș zice, deoarece dincolo de aceste neajunsuri, Mercur retrograd are un rol esențial în procesul nostru evolutiv, ajutându-ne să conștientizăm propriile noastre erori pe care le rulăm ca tipare în procesele de gândire și în modul în care interacționăm cu lumea exterioară.  

Mercur este în semnul Balanței în acest interval de retrogradare ce va dura până pe 18 octombrie, amintindu-ne că felul în care reacționăm la stimulii externi este definitoriu pentru calitatea relațiilor noastre. Parcurgem împreună niște timpuri interesante dar destul de complicate, suntem permanent puși să gestionăm informații noi, situații cu care nu ne-am mai confruntat până acum iar mintea noastră este provocată să gădească soluții la probleme diferite de cele cu care eram obișnuiți. Astfel, ea, mintea, este tentată să aplice acele raționamente și tipare de gândire pe care le-a mai tot folosit și ne-au scos în alte vremuri din încurcătură. Acum însă ele nu mai funcționează, iar acest lucru poate aduce frustrare, iritare, chiar reacții agresive pe care le direcționăm către cei cu care interacționăm, oameni care ne traversează pasager realitatea zilnică dar mai ales cu oamenii apropiați cu care am construit parteneriate de tot felul. Aici este cheia măiestriei pe care o avem de învățat: în mijlocul vâltorii să nu ne pierdem grația comunicării, să fim atenți la cuvinte și întreg sistemul corporal de comunicare. Uneori doar niște ochi dați peste cap transmit mai mult decât o mie de cuvinte. 

Partea pozitivă a acestui plasament planetar este faptul că se creează o comunicare benefică între semnul Balanței și cel al Vărsătorului, cele două semne de aer conlucrând către evoluție, către o elevare a cunoașterii. Mercur în Balanță (în trigon cu Jupiter în Vărsător) preia astfel mesajele Universului despre idealuri înalte, despre o umanitate ascensionată, ceva mai înțeleaptă, și le transmite celor care în această perioadă fac un switch al focusului către interior, mai mult decât către haosul exterior. Conștientizările ce apar se referă la relațiile noastre personale, dar mai ales la relația noastră cu mediul social. Care este relația noastră cu lumea în general, cum interacționăm în cadrul grupurilor din care facem parte, ne situăm pe picior de egalitate sau ne lăsăm copleșiți de puterea mulțimii? În plus, sunt aduse în prim plan aspecte ce țin de justiție, legalitate, echitate, dreptate și adevăr.

Vom avea nevoie de câteva zile până ne vom alinia la energia acestui nou tip de funcționare mercurian, iar spre sfârșitul săptămânii aspectele tensionate care se formează între planete vor spori senzația de blocaj și frustrare. Cuadratura Mercur în Balanță cu Pluto în Capricorn, activă pe tot parcursul săptămânii, pe cât de inconfortabilă este, pe atât de mult potențial transformator are. Pluto sapă în subconștient și scoate la lumină acele tipare de gândire care ne țin în compromis, în poziție de subordonare. El luminează zonele întunecate pentru care am dezvoltat tot felul de obsesii și, poate cel mai prezent fenomen în timpurile noastre, ies la lumină încercările de control din partea autorității a minții umane prin impunerea forțată a unui anumit mod de gândire, prin mijloace de manipulare și înșelătorie. Venus în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn vine în ajutor prin a facilita conștientizarea propriei puteri pe care o avem asupra alegerilor noastre, asupra acelor lucruri care sunt cu adevărat în armonie cu propria conștiință. 

Octombrie este o lună complicată, iar dificultățile vor continua și în ultimele luni ale anului. Flexibilitatea este una dintre chei, abilitatea de a naviga cu calm și conștiență pe oceane extrem de agitate. Să nu uităm niciodată că avem toate abilitățile pentru a face față acestor provocări, că frica indusă este unul dintre elementele pe care avem nevoie să le disipăm. Să fim prezenți la conjuncturile în care oamenii reacționează în feluri care ne displac și să privim cu curaj la aceste reacții pentru a înțelege ce oglindesc acestea în noi înșine. De o valoare inestimabilă în parcursul meu transformațional a fost conștientizarea faptului că niciodată nu e despre ceilalți, ci doar despre mine. Eu sunt 100% responsabilă de realitatea mea, iar experiențele care vin prin oameni sunt întotdeauna necesare pentru a reuși să văd ce este de transformat în propria mea abordare. 

O săptămână cu mesaje valoroase vă doresc!

Follow us

Share the (In) joy!

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare