|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 13-19 septembrie 2021. Ori e ce trebuie, ori nu e deloc.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

12/09/2021

Vizualizări

Suntem în ultimul decan al sezonului Fecioarei, după Luna Nouă în Fecioară de săptămâna trecută, timp în care intrăm într-o nouă rutină, începerea școlilor fiind pentru mulți dintre noi un punct important de schimbare a ritmului și priorităților. Să nu uităm totuși că suntem într-o operațiune planetară de elevare și evoluție a conștiinței și paradigmei în care trăim, așa că ne putem aștepta ca imaginea noastră despre rutina vieții de zi cu zi să fie destul de diferită de cea pe care o cunoaștem. Forma în care se întâmplă lucrurile este una neașteptată, de multe ori foarte diferită de a oamenilor din jur sau de cea propagată prin canalele de știri. Este esențial să rămânem prezenți la ceea ce este adevărat pentru noi înșine, cu mare atenție la cuvintele pe care le folosim în narativul din mintea noastră dar și în conversațiile noastre, ele având o imensă forță creatoare de realitate.

Este posibil ca pe fundalul minții noastre să existe o voce interioară tăioasă care ne șoptește că nu suntem “suficienți de…”. Poate nu am muncit suficient, nu am făcut lucrurile suficient de repede, de bine, nu am găsit soluțiile cele mai bune.

Autocritica, autoînvinovățirea sunt de multe ori prezente sub influența energiei Fecioarei, din dorința ei ca totul să fie cât mai exact și productiv. Totuși, din direcție opusă, Neptun aruncă o pătură de ceață peste dorința de a face lucrurile absolut perfect. Marți, 14 septembrie, opoziția este în plină desfășurare, de aceea senzația de dezorientare, confuzie sau chiar lipsa de energie pot fi dominante. Efectele se simt nu doar marți ci sunt deja resimțite, urmând să se disipeze spre sfârșitul săptămânii. Vocea critică o putem îmblâzi cu o abordare cu mai multă iertare și compasiune față de noi înșine, cu încredere că suntem întregi, compleți și perfecți, precum sursa divină din care suntem creați. Pacea care vine din această conștientizare poate crea soluții și idei noi, neașteptate, iar răspunsul poate sosi dintr-un spațiu diferit de cel al logicii raționale, ci mai curând din intuiție sau introspecție.  

Tema relațiilor se activează deja, chiar înainte de începerea sezonului Balanței, zodia care are ca temă principală felul în care ne poziționăm în relațiile noastre. Venus și Marte se află în așa numita “recepție mutuală”, fiecare aflându-se în semnul de domiciliu al celuilalt. Venus este în Scorpion (10 septembrie – 7 octombrie) iar Marte în Balanță (15 septembrie – 30 octombrie). 

Venus este planeta care simbolizează iubirea, frumusețea, armonia, pacea, abundența, plăcerile. În Scorpion este nevoită să iasă din zona ei de confort și să se confrunte cu aspectele ei mai întunecate, pe care nu are ocazia să le abordeze în celelalte zodii pe care le tranzitează. De aceea suntem atrași în acele zone ale subconștientului nostru pe care nu le explorăm de obicei, poate doar acei nativi care au în harta natală această poziționare a planetei Venus, pentru care această abordare este o temă de viață. 

Este o perioadă în care privim relațiile cu mai multă profunzime, suntem mai emoționali, mai intuitivi, mai conștienți de ce ne place și ce nu ne place, de fricile noastre, de atașamentele, geloziile și posesivitatea noastră. Chiar dacă traumele care ies la lumină pot fi cu adevărat copleșitoare, potențialul vindecător și transformator este unul cu adevărat important. De multe ori, pe acest tranzit, ies la lumină tot felul de secrete pe care le ascundem, manipulări și dorința de control. Tema sexualității este în vizor, a dorințelor noastre intime și a subiectelor tabu. 

Spre sfârșitul săptămânii, tendința de a pune sub lupă relațiile se intensifică, este posibil să fim dispuși să rupem acele relații superficiale, fără însemnătate, fără profunzime și sens (Venus în cuadratură Saturn și Lună în Vărsător). Cu Venus în Scorpion lucrurile sunt tranșante, ori e ce trebuie, ori nu e deloc. 

Și pentru că rolurile sunt inversate, de data aceasta războinicul Marte e cel care vrea să se așeze la masa negocierilor, în Balanță fiind. El poate aplana din ardoarea lui Venus, ajutându-ne să ne păstrăm echilibrul și rațiunea. El cântărește argumentele pro și contra dar poate fi nehotărât și timid în a lua decizii. De aceea, atenție la compromisuri, la renunțarea la a face acele alegeri incomode în detrimentul adevărului interior. Chiar dacă adevărul doare iar rănile sunt adânci, Venus în Scorpion are capacitatea incredibilă de a vindeca și purifica, pentru a face loc unor relații noi, sănătoase, cu însemnătate reală în viața noastră, în locul celor puerile, lipsite de substanță. 

O săptămână cu energie în crescendo către momentul de Lună plină în Pești de săptămâna viitoare, urmat de echinocțiul de toamnă și startul sezonului Balanței. Suntem la jumătatea cercului astrologic, practic e un moment de bilanț, de trecere într-o nouă etapă care se anunță tulburătoare la nivel colectiv, 3D. La nivel individual suntem fiecare pe treapta noastră de evoluție, de percepție. Există deja o masă importantă de suflete care înțeleg diferit, se raportează într-un mod nou la realitate, cu mai multă putere interioară și autoritate asupra propriei vieți, fără ca în mental să ruleze în continuu tot felul de frici induse pe tot felul de canale. Și chiar dacă ne contaminăm uneori de poveștile ce se răspândesc amețitor în spațiul nostru, ne putem ridica oricând deasupra lor, prin simpla schimbare a frecvenței gândurilor noastre. Așadar atenția, gândurile și cuvintele noastre să ne fie în spațiul cald al iubirii, compasiunii, empatiei, recunoștinței, smereniei, cu putere și încredere în misiunea și rolul nostru pe Pământ. O săptămână luminoasă să avem!

Sursa foto: Pinterest

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare