|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Fecioarei, 23 august – 22 septembrie 2021.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
22/08/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Imediat după miezul nopții de duminică spre luni, Soarele se mută din domiciliul său reprezentat de zodia Leului, în zodia Fecioarei. Noul sezon astrologic este tranziția către un nou anotimp, ne scoate din vibe-ul de vacanță și distracție și ne așază pe o nouă direcție. Se încheie carnavalul zgomotos pe care Leul l-a întreținut sub guvernarea sa, acum este vremea să ne pregătim de sezonul de rece, să facem ordine, să ne organizăm pentru a doua parte a anului. Zilele devin mai scurte, lumina descrește, devenim mai serioși, ne orientăm atenția către detaliile planificării unei noi rutine de viață. “Back to school” sau “Back to office” devin mantrele care ne vor invada spațiul, iar focusul se îndreaptă către detaliile organizatorice ale acestei noi realități. 

Marte și Venus au tranzitat semnul Fecioarei o bună parte din sezonul Leului, de aceea trecerea nu este una bruscă, suntem cumva familiarizați cu acest tip de energie deja. În noul sezon, Fecioara conlucrează frumos cu energia Balanței, care îi va găzdui pe Mercur, Venus și Marte (intervalele le găsiți mai jos), ceea ce va aduce un plus de diplomație, eleganță, frumusețe și pace în demersurile noastre. 

Apar teme legate de sănătatea noastră și despre ce este necesar să implementăm în rutina noastră zilnică pentru a ne simți mai bine, pentru ca organismul nostru să proceseze mai ușor și corect hrana și emoțiile noastre. Putem intra în conexiune cu remedii naturiste, cu terapii complementare care să contribuie eficient la starea noastră de bine. Este un moment prielnic pentru a ne revizui obiceiurile alimentare, a elimina cât mai mult din acele ingrediente care ne aduc toxicitate în viața noastră. Fecioara este în strânsă conexiune cu tot ceea ce este natural și tămăduitor pentru noi, iar tandemul cu energia Balanței ne poate aduce un interes mărit către tot felul de experiențe culinare extravagante, ieșiri la restaurante elegante, sau pur și simplu încercarea unor rețete noi din bucătăria modernă, și așezarea mâncării într-un plating ca la Masterchef, în spațiul lejer al casei. 

Pe parcursul sezonului Fecioarei predomină pregnant energia de pământ și de aer, ceea ce ne sugerează că ne folosim abilitățile mentale, de comunicare și informaționale în munca noastră de zi cu zi. Fecioara face treabă, materializează, pune în practică și mai ales, se gândește la toate detaliile. Lipsește însă, aproape complet, energia de foc, cu excepția zilelor în care Luna tranzitează Berbecul, Leul și Săgetătorul, de aceea poate fi și o lipsă de entuziasm și bucurie în această perioadă. Facem lucrurile în virtutea unui sentiment de datorie, de responsabilitate. 

Planetele sociale și transpersonale, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto sunt toate în mișcare de retrogradare, ceea ce sugerează că suntem încă într-un proces de recalibrare, reconfigurare, reparare, atât la nivel individual, dar mai ales colectiv. 

Configurația astrologică a perioadei indică o atmosferă ceva mai puțin dinamică decât cea cu care am fost obișnuiți în acest an. Este o perioadă de acalmie înaintea lunilor mult mai intense care urmează. Posibil să fim prinși cu organizarea, curățenia, planificarea, sortarea, pregătirea încât să nu dăm atenție prea mare evenimentelor care fierb la foc mediu dar care vor da în clocot după echinocțiul de toamnă. 

Principalele evenimente astrologice ale perioadei sunt:

23 august – Soarele intră în zodia Fecioarei (ora 00:35).

30 august – Mercur părăsește domiciliul din Fecioară și intră în semnul Balanței. Procesele de gândire, felul în care raționăm și comunicăm, schimburile informaționale sunt orientate mai mult către dorința de armonie și echilibru. Suntem mai atenți la interlocutorii noștri, aducem mai multă diplomație și frumusețe în conversațiile noastre. Alături de Venus în acest semn (Venus este în Balanță de la începutul sezonului până pe 10 septembrie), Mercur conlucrează pentru a aduce mai multă pace, justețe și echitate în relațiile noastre. 

7 septembrie – Lună nouă în Fecioară (ora 3:51 am) la gradul astrologic 14, în trigon perfect cu Uranus în Taur, și conjuncție cu Marte în Fecioară. Un moment al noilor începuturi, ca orice moment de Lună nouă, dar care are o configurație extrem de specială, prin influența uraniană, adică elementul surpriză, inovator, modern, vizionar. Evenimentul astral este însoțit de o mulțime de aspecte pozitive cu un imens potențial de evoluție constructivă despre care vom vorbi la momentul respectiv în articolele #ScanTheSky.

10 septembrie – Venus în Scorpion (până pe 7 octombrie) – aduce intensitate și profunzime în relațiile noastre. Ies la lumină teme legate de atașamente, dorința de control și chiar manipulare, gelozie și posesivitate. Pe de altă parte, Venus în Scorpion ne sporește intuiția și ne dezvăluie laturi ale oamenilor din viața noastră peste care am trecut cu superficialitate până acum, îi “mirosim” mai bine pe cei cu care avem de-a face. Un moment prielnic pentru introspecția laturii noastre senzuale, a sexualității și a plăcerilor ascunse. 

15 septembrie – Marte în Balanță (până pe 30 octombrie). Dorințele noastre se îndreaptă către ideea de dreptate și echitate, ne ajută să acționăm cu diplomație și tact, iar la nivel social poate declanșa acțiuni pentru a media diferitele conflicte sau cel puțin va exista o disponibilitate de negociere. Totuși, din a doua jumătate a lunii octombrie se poate accentua controlul exercitat de structurile de autoritate, dar vom dezvolta analiza cuadraturii responsabile de acest aspect în articolul dedicat sezonului Balanței. 

21 septembrie – Lună plină în Pești (ora 2:54 am) – un moment învăluit de multă intensitate emoțională dar și neclaritate. Răspunsurile vin mai curând din interior sau din planuri extra3D, prin intuiție și abordare spirituală.

22 septembrie – Soarele intră în Balanță. Echinocțiul de toamnă.

Vă doresc un sezon al Fecioarei cu multă împlinire, purificare și planuri concrete cât mai curajoase. Să ne ocupăm de detalii și analize minuțioase fără însă a ne pierde în ele și fără a scăpa din vedere imaginea de ansamblu. Să ne iasă totul la timp, eficient și…. perfect! 

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.