|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Un pas înainte către viitor. Etalare intuitivă pentru momentul de Lună plină în Vărsător de duminică, 22 august 2021.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
21/08/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Instrumente: pachetul de Simboluri transparente REVELAȚII semnat de Barbara Băcăuanu.

Înotând în abundența informațională ce învăluie momentul astrologic de duminică, m-am gândit să abordez acest eveniment cu un instrument nou, intrat de curând în viața mea prin intermediul creației unice în lume a Barbarei Băcăuanu. Acest demers mi s-a părut că se potrivește cu energia acestor zile care ne îndeamnă la a privi viața din perspective noi, diferite, curajoase, inedite. Pachetul de simboluri este însoțit de un îndrumar explicativ, cu direcția generală de interpretare, dar ceea ce veți citi mai jos conține multă interpretare personală intuitivă, izvorâtă din cunoașterea pe care am acumulat-o până astăzi din domeniul științelor spirituale dar și dintr-o stare personală de deschidere către mesaje din zone mai puțin tangibile. 

Am cerut un mesaj personalizat pentru cititorii blogului meu, acele suflete care se conectează la informația pe care eu o livrez săptămânal și rezonează la nivel de suflet cu ea. M-am gândit la noi ca și comunitate, ca grup ale cărui interese se intersectează în spațiul virtual injoy.ro. Răspunsul a fost uimitor! Dintre cele 72 de cartoane, am extras fix pe cel reprezentând polaritatea Soare-Lună, dualitatea, principiul yin și yang, concomitent cu cel care reprezintă axa timpului, trecut-prezent-viitor. 

În astrologie, invitația oricărui aspect de opoziție (cum este cazul acum la Lună plină, între Soare și Lună) este aceea ca noi să echilibrăm două tipuri de energie aparent contrare. De fapt ele sunt mai curând complementare și sunt absolut necesare pentru menținerea echilibrului universal. Vorbim acum de Leu versus Vărsător, două polarități pe care este absolut necesar să aducem la calea de mijloc. Eu versus Lume – ce sunt Eu fără Lume, ce este Lumea fără Eu? Cooperarea dintre cele două energii este cheia iar rezultatul este cu adevărat fantastic. 

Care sunt manifestările ce pot bloca balansul natural al celor două forțe?

  • Pe de o parte egoismul, autosuficiența, competiția, agresivitatea, comportamentele de tip drama-queen, disperarea după atenție și validare, extravaganța exagerată, afișarea ostentativă a luxului în dispreț față de caracterul limitat și prețios al resurselor naturii, agresivitatea și credința că nimeni nu e mai grozav și mai îndreptățit decât noi să primească laurii.
  • Pe de altă parte extremismul, încăpățânarea, punerea sub semnul întrebării a orice, ostentativ, numai de dragul de a fi “Gică contra”, fanatismul, atitudinea conflictuală, dorința de a schimba chiar și lucrurile valoroase, utile, funcționale, doar de dragul de a schimba ceva, lipsa de empatie, răceala emoțională, intoleranța, abordarea tehnică, mecanică, fără inimă, fără căldură, accesele de furie și rebeliunea agresivă.

Cel de-al doilea simbol, „Axa Timpului”, sugerează faptul că ceea ce trăim acum este o consecință a acțiunilor noastre trecute și, pentru a crea o linie temporală nouă, o viață diferită, este necesar să facem anumite schimbări. 

Am mai tras încă două simboluri pentru clarificare, unul pentru trecut și unul pentru viitor. 

Cel pentru trecut (din stânga) este “Abundența”. În acest context interpretez acest simbol ca fiind un indiciu pentru înțelegerea punctului de focus al umanității până în acest moment, abundența materială. Viața noastră a fost construită în jurul dorinței de a avea lucruri, obiecte, unele mai strălucitoare decât altele. Pentru această abundență am muncit poate prea mult, ne-am compromis adevăratele talente și am ales meserii bănoase pe care le-am făcut cu puțină tragere de inimă. Unii au făcut ilegalități, au furat, au distrus vieți, comunități, popoare și au acționat fără să ia în considerare efectul pe care acțiunile lor le au asupra altora. Poate fi vorba de mult egocentrism în goana după avuție. Poate fi vorba de mult dispreț față de gazda noastră Terra, pe care am agresat-o din plin în lăcomia noastră. Cuadratura Uranus în Taur – Saturn în Vărsător ne revelează din plin în acești ani în care este activă despre aceste aspecte. 

Și ce este de făcut? Către ce ne îndreptăm? Cartea cu cele două mâini îndreptate una către cealaltă pe care am tras-o ca simbol al temei pe care o avem de învățat în viitor (cea din dreapta) m-a emoționat profund. Ea se numește “Salvare” și este simbolul cooperării, întrajutorării, dăruirii. Lumea pe care o construim acum nu mai este despre „Eu am”, ci este despre “Împreună”. Este despre schimbul de energie, despre contribuție, empatie, generozitate și altruism. Pentru o secundă am avut imaginea unui eveniment major care să ne forțeze să scoatem la lumină, din interiorul nostru, aceste abilități. Deja în unele locuri din lume se întâmplă astfel de tragedii atât de tulburătoare și bruște, încât nici nu avem prea mult timp să cântărim avantajele proprii, ci să fim nevoiți să acționăm rapid pentru beneficiul semenilor noștri. 

Experimentăm cu toții un moment de încheiere, de sfârșit ale unor moduri de a funcționa. Este vremea să ne dăm mâna unii altora, să strălucim cu bucurie de strălucirea altora, să învățăm să îi susținem pe alții și să ne lăsăm sprijiniți de alții. Vremea în care alergam singuri către vârful muntelui pentru a fi aplaudați de cei de jos, apune. Acum pornim pe munți împreună, ne întindem mâna unii altora și ne bucurăm împreună de peisajul pe care-l vedem acolo sus, un pic mai aproape de Dumnezeu. Este vremea să respectăm muntele și roadele lui, iar în drumul nostru către culme să nu-l pângărim cu ego-ul nostru.

Vă doresc un weekend de Lună plină revelator, cu smerenie și generozitate, cu mintea și inima deschise către un infinit de posibilități și soluții, cu alegeri diferite și împuternicitoare!!!

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Comments (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *