|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 9 – 15 august 2021.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

09/08/2021

Vizualizări

Inceputul săptămânii continuă să se afle sub impactul energiilor intense ce au pătruns prin portalul Leului din 8 august, concomitent cu fenomenul de Lună Nouă în Leu. Având în vedere forța cu care aceste energii acționează, putem experimenta stări de oboseală sau epuizare, iar corpul să ne transmită mesaje clare că are nevoie de odihnă și reculegere.

Să luăm lucrurile pas cu pas

Evenimentul astrologic din acest weekend a avut o expunere mare, s-a scris mult, cu entuziasm și efervescență. Ne-am bucurat de potențialul acestor zile și poate că ne-am făcut așteptări mari. Ideal este să luăm lucrurile pas cu pas, cu blândețe și încredere că ele se vor contura cu mai multă claritate pe parcursul lunilor ce vor urma iar imaginea completă o vom avea la Luna plină în semnul Leului din 16 februarie 2022. Acum am plantat semințele iar în februarie vom privi grădina în toată splendoarea sa și vom putea culege roadele.

Organizare, planificare, curățenie, împrospătare

Cu Venus și Marte în Fecioară, tendința generală este către organizare, planificare, curățenie, împrospătare. Mai cu seamă în a doua jumătate a zilei de luni, marți și miercuri, când Luna susține și ea aceste demersuri. Sunt zile bune de check-up al sănătății, de îmbunătățire a dietei alimentare si de organizare a unui program de mișcare. Cât mai mult timp petrecut în natură este extrem de benefic. Avem un simț crescut de recunoaștere a  acelor daruri ale naturii pe care le putem integra în rutina noastră zilnică pentru sănătatea și starea noastră de bine. 

Prudență în deciziile legate de bani și investiții

Recomandarea este să evităm deciziile importante în relațiile noastre sau cele ce au legătură cu banii și investițiile. Neptun în Pești se poziționează în opoziție față de Venus, de aceea putem fi destul de vulnerabili față de tot felul de escrocherii, minciuni sau lucruri care nu sunt așa cum par. Așadar prudență, și atenție la iluzii.

Mercur în Fecioară

Joi, 12 august, Mercur părăsește semnul Leului și ajunge la unul dintre cele două domicilii ale sale, în Fecioară. Aici Mercur este pe teritoriul său, unde procesele de gândire dau cel mai mare randament. Tranzitul este unul rapid, până pe 30 august, perioadă în care mentalul este orientat către tot ceea ce este practic și util. Suntem mai atenți la detalii iar perioada este una potrivită pentru a elimina din viața noastră acele lucruri nefolositoare care ne încarcă mintea de gânduri inutile. Atenție la riscul de a pierde din vedere imaginea de ansamblu și la tendința exagerată de a critica. 

Trigonul Venus în Fecioară și Pluto în Capricorn

Unul dintre aspectele interesante ale perioadei este trigonul Venus în Fecioară și Pluto în Capricorn, care poate însemna o transformare a unor relații în care ne aflăm sau cel puțin al felului în care funcționăm în aceste relații. Păstrăm doar acele relații care au o însemnătate reală în viața noastră, care ne sunt benefice și utile, în care ne simțim integri și cu puterea personală neștirbită. O altă valență a acestui aspect vorbește despre a transforma viziunea despre lucrurile care ne aduc plăcere și stare de bine. Se poate naște o perspectivă mai sănătoasă și profundă din acest punct de vedere. Și nu în ultimul rând, poate ieși la lumină o nouă abordare în ceea ce privesc finanțele, schimburile, în ce fel contribuim altora sau cum ne dăm voie (sau nu) să primim contribuția altora. 

O săptămână cu treburi puse la punct, cu ordine și curățenie, cu focus pe detalii și utilitate. Să nu uităm să ne și relaxăm, să ne destindem, chiar dacă imaginea este acum una oarecum serioasă și pragmatică.

Sursa foto: http://www.lidaziruffo.com

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare