|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 26 iulie – 1 august


Alice Panțâru

Autor

Publicat

26/07/2021

Vizualizări

Efectele Lunii pline în Vărsător care s-a produs sâmbătă dimineața reverberează și în primele zile ale săptămânii. Primim în continuare indicii despre acele situații care au ajuns în punctul final, despre ce avem nevoie să schimbăm, să transformăm, să eliberăm. 

Luna tranzitează semnul Peștilor

Luni și marți, Luna tranzitează semnul Peștilor, fiind posibil ca energia noastră să fie la cote joase iar senzitivitatea și puterea intuitivă mai ridicate. Activitățile ce presupun socializarea sau efortul intens nu sunt recomandate, mai curând ne este potrivit să ne odihnim, să petrecem timp cu noi înșine, în meditație, introspecție sau pur și simplu, relaxare.

Apa are un rol benefic, fie că ne hidratăm corect sau ne bucurăm de mare, de plimbări lângă apă sau de băi cu sare de mare și uleiuri esențiale. Luna, Mercur, Jupiter și Neptun sunt în semne de apă, urmând ca de miercuri încolo energia elementului „apă” să se diminueze semnificativ. 

Luna intră în Berbec, iar Mercur în Leu

Miercuri, Luna intră în Berbec, energia de foc sporește, la fel și vitalitatea și noastră. Mercur schimbă și el semnul, pornind un scurt și fulgerător tranzit în Leu, zodie de foc (până pe 12 august). Ne putem aștepta la gândire creativă, comunicare vie și entuziastă, mesaje cu putere inspirațională.

Reversul medaliei se poate manifesta prin cuvinte agresive, comunicare egotică, aroganță, teatralitate. Comunicăm cu mai multă încredere în noi și cu demnitate, dar nu ascultăm, poate, cu suficientă deschidere și generozitate părerea celuilalt. Pot fi momente în care simțim nevoia să ridicăm tonul dacă cineva ne contrazice. E multă culoare în conversațiile noastre sub acest tranzit, umor, joacă, creativitate și povești spumoase. 

Jupiter retrograd se întoarce în semnul Vărsătorului

Tot miercuri, Jupiter retrograd se întoarce în semnul Vărsătorului, unde va rămâne până la sfârșitul anului. Ne putem aștepta ca teme cu care ne-am confruntat în perioada decembrie 2020 – mai 2021 să revină în atenție pentru a fi revizuite, modificate, reanalizate. Mai ales acele lucruri pe care le-am exagerat, sau pe care le-am dezbătut mult prea mult mental, fără a le transpune în acțiune. Pot fi și lucruri pe care le-am idealizat și le-am pus la rang de Adevăr unic și absolut și cărora le-a venit timpul să fie revizuite.

Tema generală a lui Jupiter în Vărsător este expansiunea umanității, a viziunii legate de comunitate, libertate, rolul individului în cadrul grupului dar și chestiuni ce țin de dezvoltarea tehnologiei, internetului, explorarea spațiului și a civilizațiilor extraterestre. Sub tranzitul lui Jupiter în Vărsător cunoaștem și o dezvoltare semnificativă a astrologiei și a cunoașterii de care putem beneficia prin intermediul științelor spirituale.

Marte în Fecioară – O perioadă potrivită să devenim mai organizați și mai atenți la detalii

Joi, Marte își încheie tranzitul în zodia Leului și intră pe teritoriul Fecioarei (până pe data de 15 septembrie). Dorința noastră se îndreaptă către a ne face treaba cât mai bine, simțim nevoia de a lucra organizat, suntem mai atenți la detalii și mai analitici. Poate fi o perioadă potrivită de a face ordine în documente, în șifonier sau în mediul de lucru. Poate fi ca o curățenie de primăvară în mijlocul verii.

Atenție la epuizarea ce poate surveni după prea multă muncă, sau tendința de a ne pierde în prea multe detalii. Scopurile noastre principale în această perioadă sunt în mare măsură practice, realiste, iar satisfacția supremă o putem avea când știm că acțiunile noastre s-au dovedit utile celorlalți, că prin eforturile noastre am făcut un serviciu folositor și productiv.

În weekend, să ne răsfățăm!

Weekendul stă sub semnul Lunii în Taur, care ne invită la relaxare și răsfăț. Poate fi o nevoie intimă de liniște și pace, de plăceri culinare, artistice și estetice și de a fi cât mai aproape de natură. Totuși, energiile planetelor în semne fixe cu care Luna în Taur se confruntă în tranzitul său pot perturba aceste nevoi și pot stârni emoții contradictorii, în special pentru nativii zodiilor fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător).

Sunt aspectele care destabilizează, blochează, ne scot din zona de confort pe care le experimentăm în ultima vreme și ne provoacă să schimbăm perspective, traiectorii, obiceiuri. Este, poate, un moment în care ne putem da voie ca stările fluctuante, sensibilitatea accentuată să le stingem prin a mânca ceva ce ne place sau cu un pahar de prosecco sau orice altceva ne face plăcere și ne alină. Cu măsură, însă. 

Sursa foto: https://500px.com/photo/1000485902/Polar-Star-Tea-by-Dina

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *