|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky 12-18 iulie. Inima pe jar.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

11/07/2021

Vizualizări

O săptămână înflăcărată, plină de pasiune, aflată sub semnul întâlnirii celor doi iubiți cosmici, Venus și Marte în zodia Leului. Este o conjuncție astrologică destul de rară, ultima având loc la mijlocul anului 2019. Se formează pe cer în aceste zile o alăturare frumoasă care aduce în prim plan tema relațiilor, în special cele de cuplu, dar și natura noastră creativă, felul în care ne distrăm și ne bucurăm de viață, expresivitatea personală și strălucirea, felul în care tratăm copilul interior dar și relația cu copiii în general. 

Miliarde de inimi primesc acum o infuzie de energie a iubirii

Regele și Regina, Marte și Venus, creează acum o energie nouă ce se naște la scurt timp după fenomenul de Lună Nouă în Rac, ca o expresie a felului în care ne ascultăm sufletul, ca o recalibrare a ceea ce ne dorim, a felului în care privim iubirea, ca o renaștere a inimii. O inimă închisă de mulți dintre noi, rănită, dezamăgită, circumspectă și nedispusă a-și îndeplini funcția ei primordială: a iubi. Miliarde de inimi primesc acum o infuzie de energie a iubirii. Oare câte dintre ele se vor deschide, câte vor licări, câte vor aprinde vâlvătaia interioară?

Echilibrul energiilor

Conversația pasională dintre Venus și Marte, la care este invitată în primele două zile ale săptămânii și Luna, doamna sufletului, ne ajută să echilibrăm în interiorul nostru energia masculină cu cea feminină, dualitatea yin-yang. Sunt două energii de care avem nevoie pentru armonie, să știm când să fim receptivi, să așteptăm, să primim, să înotăm cu curentul și când este nevoie de acțiune, inițiativă și abordare directă. 

Atenție sporită la persoanele care intră în viața noastră acum, sunt zile în care contractele de suflet se activează, iar posibilitatea de a ne întâlni cu oameni din familia de suflet este mare. 

Ce primim de la Leu?

Energia de tip Leu, sub patronajul căruia se desfășoară această întâlnire astrală atât de specială, are o frumusețe aparte, vorbim de pasiune, entuziasm, curaj, încredere, creativitate, joacă, generozitate. Sunt atribute care pot colora viața noastră relațională, pot aduce un plus de motivație și o nouă perspectivă asupra felului în care iubim și ne manifestăm dorințele.

În același timp, Leul are și partea de umbră, vibrația joasă care poate însemna mult egoism, aroganță, narcisism. Lumea Leului de acest tip este îngustă, mai mult o cușcă în care inima sa săracă se vede doar pe sine însuși. Așadar, atenție la acest tip de manifestare în care contează doar propria dorință, propria imagine și doar aprecierea primită.

Să ne redeschidem inimile…

Inima Leului autentic este suficient de mare încât să și primească dar să și dăruiască. Iar momentul astral ne expansionează inima și mai mult. Cu Chiron în aspect favorabil, înțelegem că există mult potențial de vindecare a rănilor din dragoste, și nu numai, pe care avem acum puterea de a le transforma în înțelepciune. Putem începe a ne deschide inima prin a ne iubi pe noi înșine, având în vedere că relația cea mai lungă din viața noastră o avem cu propria persoană. Din acest punct putem crea relații cu ceilalți la un alt nivel de conștiință, cu o forță și pasiune imense.

Înnoire, recalibrare, resetare a felului în care iubim și vedem iubirea

Careul în T pe semne fixe care a fost activ mai intens în perioada anterioară (influența sa rămânând de actualitate), le implică și pe vedetele articolului nostru. Primim astfel indicii despre misiunea lor în configurația actuală. Este vorba de înnoire, de recalibrare, resetare a felului în care iubim și vedem iubirea, de înțelegere a acelor lucruri pe care le facem cu entuziasm și bucurie. E ca o conectare cu dorințele autentice pe care le avem acum, după un drum anevoios în care am evoluat și, poate, nu mai avem aceleași dorințe pe care le aveam în trecut când ne situam pe un alt nivel de conștiință.

Creăm noi standarde de viață, eliminăm lucruri pe care nu le mai facem cu plăcere, conversațiile cu noi înșine putând fi de genul: „Așa vreau să experimentez relațiile”, „Așa doresc să-mi exprim creativitatea”, „Așa vreau să mă joc, să mă distrez”, „Acestea sunt lucrurile care mă fac să mă simt viu/vie și care rezonează cu inima mea”. Poate fi chiar și o nouă perspectivă asupra sexualității, a experiențelor senzuale pe care ni le dorim în această viață. Simțurile, excitabilitatea, erotismul pot fi și ele la cote înalte.

Experiența iubirii se poate declanșa ca un scurtcircuit electric

Uranus, în cuadratură cu perechea Venus-Marte, poate fi indiciul că putem acționa din impuls, că pot apărea evenimente bruște, neașteptate, că experiența iubirii se poate declanșa ca un scurtcircuit electric. Acest gen de întâmplări fulgerătoare ne împing către autenticitate, către iubire liberă de atașamente și posesivitate, către noi feluri de a iubi pe care nu le credeam posibile până acum. Ne pot impulsiona să ne întrebăm dacă relația noastră actuală este una de compromis, fără libertate de exprimare a individualității, fără libertate creativă sau de mișcare și ne invită să schimbăm ce este de schimbat.

Opoziția cuplului cu Saturn în Vărsător se poate simți și ea greoaie, restrictivă, poate însemna că dorințele noastre pot cunoaște blocaje, încetiniri. Este însă un reality-check pe care Marele Profesor ne ajută să-l facem înainte de a ne arunca în cine știe ce situații iluzive sau fantasmagorice. Saturn vede un pic mai departe de momentul “Acum” și aduce un strop de pragmatism și simț practic absolut necesare în fierbințeala momentului.

  • Ce înseamnă iubirea pentru tine?
  • Cum se simte iubirea în cazul tău?
  • Ce tipuri noi de iubire își dorește sufletul tău să experimenteze?
  • În ce zonă a vieții tale ai nevoie de un plus de motivație și entuziasm și ce ar trebui să schimbi pentru a le obține?
  • Care parte a inimii o păstrezi închisă și nu o lași să se deschidă și să fie vulnerabilă în fața iubirii? Ce răni încă sângerează și nu vrei să le închizi?
  • Cum se simte copilul tău interior? Cum poți primi de la el mai multă inocență, speranță și bucurie de viață?
  • Cum poți crea mai multe momente de interacțiune cu copiii pentru a integra mai multă energie pură, veselă și jucăușă?
  • Cum te poți onora cu frumusețe și plăceri, cu lucruri de calitate, și, de ce nu, chiar luxoase și extravagante?  

Vă las cu aceste întrebări, cu flavour de vacanță și giumbușlucuri. Să avem zile vesele, pline de iubire, pasiune și bucurie!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.