|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 5 – 11 iulie. Acasă e aici, în mijlocul haosului


Alice Panțâru

Autor

Publicat

05/07/2021

Vizualizări

Navigăm în continuare pe ape învolburate, atmosfera e încinsă, simțămintele înfierbântate iar mintea încearcă să găsească un loc în care să ancorăm în siguranță. Suntem totuși înconjurați de nisipuri mișcătoare, iar singurul punct de sprijin este în interiorul nostru.

Luna Nouă în Rac

Evenimentul astrologic central al săptămânii este Luna Nouă în Rac de sâmbătă, 10 iulie, ora 4:16. Un nou ciclu lunar se deschide, moment în care intențiile noastre primesc susținere în drumul lor către materializare. Momentul acela în care primim o pânză goală pe care putem picta peisajul vieții pe care ne-o dorim. Restart, refresh sunt cuvintele de ordine. Care este tema acetor noi începuturi? Casa sufletului, intimitatea, emoțiile, spațiul confortabil al inimii, nevoile interioare, familia, locul în care ne simțim în siguranță, tiparele ancestrale. Avem momente în care neglijăm aceste părți ale ființei noastre, preocupați permanent de distragerile exterioare, de evenimentele lumești, de materialitate, dar Universul are grijă să ne așeze scena pe care să le putem privi și acorda atenția pe care o merită.  

Marte-Venus în Leu și curajul de a avea încredere în noi

Acum este un moment prielnic pentru o conversație cu sufletul nostru în care îl putem întreba cu blândețe și gentilețe ce își dorește, ce îl face să se simtă protejat și în siguranță. Ce răni și ce dureri l-au făcut să-și piardă din putere și încredere? Pluto în Capricorn aflat pe chartul momentului în opoziție cu perechea Soare-Lună în Rac vorbește despre cedarea puterii interioare, despre emoții care ne-au făcut să ne simțim mici și neînsemnați. Poate fi vorba de părinți, de superiori, de autoritate în general. Susținerea extraordinară vine printr-un alt cuplu, Marte-Venus în Leu, care ne inspiră curajul de a avea încredere în noi, de a transforma rănile și vulnerabilitatea în atuuri, în experiențe care ne fac mai puternici și mai înțelepți. Asteroidul Chiron are un rol tămăduitor în această lunație, venind cu un imens potențial de vindecare. 

Casa noastră e aici

Mesajul general este că, indiferent de provocări, de haosul care ne înconjoară, casa noastră este aici. Suntem în siguranță oriunde ne-am afla, atâta vreme cât ne avem pe noi. O Lună Nouă care ne îndeamnă la echilibru între masculin și feminin, între a fi puternici și blânzi în același timp. E posibil să ne devină din ce în ce mai clar ce ne dorim, care sunt acele lucruri cu adevărat importante, chiar dacă încă ne simțim debusolați și așteptăm să se liniștească apele. Căpătăm încredere în ceea ce simțim și în puterea interioară de a naviga cu înțelepciune în oceanul de schimbări profunde care se produc atât la nivel individual cât și colectiv. Suntem în plin proces de a ne obișnui cu impredictibilitatea, cu lipsa de stabilitate, cu acea volatilitate a erei Vărsătorului în care intrăm cu pași timizi. De aceea avem nevoie de un suflet puternic, încrezător în forțele proprii, pentru că ne va fi unica ancoră pe care ne putem baza. 

Vă doresc momente de blândețe, compasiune, răbdare și tandrețe dedicate în special propriei persoane dar și celor dragi și apropiați inimii voastre! O săptămână minunată să avem!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *