|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky 7-13 iunie 2021 – Magic is in the Air.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

06/06/2021

Vizualizări

Este Magie în aerul perioadei pe care o traversăm împreună, iar săptămâna ce urmează este una extrem de importantă în ecuația atmosferei celei de-a doua jumătăți a anului ce ne-a rămas de parcurs. Eclipsa de Soare și Luna Nouă în Gemeni de joi, 10 iunie este evenimentul central al săptămânii, un moment pivot, de restart atât la nivel individual cât și colectiv (Nodul Nord în Gemeni, ca traseu de destin colectiv, este activat). 

Fără ancore, doar noi cu noi. Informații, dezvăluiri, demascări.

Destabilizare, impredictibilitate, fluiditate, schimbare sunt atributele energiei mutabile predominante (Soare, Lună, Mercur, Nodul Nord în Gemeni, Nodul Sud în Săgetător iar Jupiter și Neptun sunt în Pești, toate acestea fiind semne mutabile). Ne putem aștepta să nu mai simțim niciun fel de ancoră, pământul să ne fugă de sub picioare, iar răspunsul la orice provocare să nu fie material, tangibil, ci mai degrabă informațional.  Avalanșa de informații ne poate copleși și obosi mental extrem de mult. Dezvăluiri ale unor secrete, demascări ale unor minciuni, manipulări sau a tot felul de mizerii (unele la propriu, după cum vedem) apariția unor informații ce ne-au fost ascunse ne pot ocupa spațiul mediatic, însă toate acestea trebuie privite rezervat, deoarece unele pot fi la rândul lor denaturări sau manipulări. 

REtrograd adică REparăm, REanalizăm, REvedem, REevaluăm, REanalizăm, REfacem.

Mercur, guvernatorul acestei eclipse este retrograd, de aceea ne putem aștepta la tot felul de știri despre evenimente din trecut care nu sunt așa cum le-am perceput la momentul producerii lor. Sau pot apărea situații, oameni din trecut cu care nu am încheiat complet ce aveam de încheiat și ni se dă șansa unor rezolvări definitive. Ne putem aștepta să fim nevoiți să reanalizăm, reevaluăm, reconsiderăm, reprioritizăm lucruri ce țin de felul în care comunicăm cu ceilalți dar și cu noi înșine, felul în care gândim despre ceilalți și despre noi înșine, felul în care funcționăm și relaționăm în mediul imediat apropiat. 

Scanerul nostru intern se orientează asupra gândurilor care ne traversează frecvent mintea și, uneori, sunt bariere în calea propriei bunăstări. Poate fi vorba, de exemplu, de gânduri de autodevalorizare: nu sunt suficient de bun(ă), nu pot face acest lucru singur(ă) ci depind de alții, nu știu suficient de multe în acest domeniu pentru a mă exprima în fața celorlalți, etc. Pot fi tot felul de tipare de gândire limitative care rulează în capul nostru care au acum marea șansă de a fi dezintegrate. Toate aceste tipare își au originea undeva în exteriorul nostru, din experiența din copilărie sau născute pe parcursul vieții din interacțiunea cu cei din jur. Toate informațiile acumulate din surse exterioare care ne denaturează spiritul, pot fi spulberate de magia divină pe care Neptun o aduce configurației de la momentul eclipsei. 

Luna Nouă – noi începuturi. Rațiunea să asculte intuiția. Adevărul interior.

La prima vedere, energia predominantă este una mentală, logică, rațională, dar această ceață neptuniană schimbă din temelii datele situației (Neptun în Pești face cuadratură cu planetele din Gemeni). Avem șansa să curățăm toate reziduurile mentale ce nu ne mai sunt de folos și să pornim la un drum nou (Luna Nouă = noi începuturi, setare de noi intenții) cu o minte nouă, autentică, în acord cu propria identitate dar și cu natura noastră divină. Poate fi un moment de revelație în care realizăm că ceea ce știm din surse exterioare nu ne este adevăr, că funcționăm într-un matrix programat, controlat, iar spiritul este cu mult mai larg decât știam până acum. Marele cadou al Gemenilor este un câmp nelimitat de variante din care putem alege, putem vedea brusc că singurele limite erau doar în mintea noastră. Aceste revelații abia încep, nu vorbim doar de săptămâna aceasta, se deschide practic un spațiu proaspăt pe care îl vom explora mult timp de acum înainte.

Revoluție pentru evoluție.

Aspectul care-mi sugerează această revoluție interioară care se va extinde și în exterior, curând, este cuadratura dintre Saturn în Vărsător (de data aceasta retrograd) și Uranus în Taur care se va menține activă pe tot parcursul lunii iunie.  Vorbim de adevărul interior, de eliberare de o autoritate exterioară nevoită să-și reevalueze dominația pe care a exercitat-o. Putem vorbi de curajul de a ne extrage dintr-un colectiv ale cărui valori și principii nu sunt în concordanță cu ale noastre, ca să nu zic direct, să ieșim din turmă. Simțim cu o intensitate arzătoare cine suntem cu adevărat, iar această informație ne parvine acum prin alte pârghii decât am fost obișnuiți. Prin mesajele corpului, prin vis, prin intuiție, simțim că “așa nu se mai poate”. Să nu uităm evenimentul major al anului trecut, conjuncția în Vărsător a lui Jupiter cu Saturn, care a imprimat o direcție cu totul nouă lumii în care trăim, una de tip Vărsător, revoluționară, avangardistă cu accent pe originalitate, inovație, încurajare a individualității, libertății, autenticității și mai ales a tot ceea ce însemnă “diferit”,”altfel”. De aceea cred că acea “normalitate” la care oamenii visează nu are șanse să mai existe în forma pe care o știm, chiar dacă, la acest moment, lucrurile par să se fi relaxat. 

Infinite posibilități. Alegerile contează.

Gemenii și Peștii, cele două zodii vedete, sunt însă semne duale. De aceea, fiecare dintre noi are de ales din cel puțin două direcții. Nu e obligatoriu că toată lumea va fi cuprinsă de revelații divine dar potențialul de “trezire” din somn este imens. Cheia este alegerea acelei frecvențe vibraționale pe care dorim să funcționăm. Sunt disponibile atât de multe canale de transmitere a informației, încât este extrem de important să alegem cu grijă unde ne îndreptăm focusul, cum reacționăm, cum primim această informație. O preluăm la modul personal, cu emoție și patos sau ne poziționăm în rolul Observatorului, cu o pungă de pop-corn? 

Marte în Leu, acțiune, forță, ieșiri la rampă.

După eclipsă, vineri, pe 11 iunie, primim cu brațele deschise intrarea lui Marte în Leu, în sfârșit energie de Foc, ceea ce ne sugerează că lucrurile încep să se miște un pic. Noi începem de fapt să ne mișcăm, în virtutea dorinței de a ne exprima individualitatea, de a trăi cu bucurie de viață și entuziasm. Vor apărea destule obstacole în calea dorinței noastre de strălucire pe parcursul acestui tranzit care durează până pe 29 iulie, dar voința și vitalitatea ne sunt potențate în mod vizibil. 

Restart magic să avem, cu inspirație, bucurie și putere! Eclipsă fericită!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare