|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 24 – 30 mai 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

23/05/2021

Vizualizări

Bun venit în noua casă a scannerului astral, platforma injoy.ro!

Evenimentul central al săptămânii pe care o traversăm împreună, ultima săptămână de primăvară, este Luna plină în semnul Săgetătorului și fenomenul de eclipsă totală de Lună. Eclipsele simbolizează, în general, schimbări de amploare, shifturi importante de traseu și funcționează în pereche, în tandem. Perechea eclipsei de săptămâna aceasta este eclipsa de Soare din data de 10 iunie care este însoțită de Luna Nouă în semnul Gemenilor. Practic, cele două funcționează ca o punte, ca un pod între vechi și Nou, între o stare de conștiință și o alta, mai înaltă.

Luna Plină este, de obicei, un moment în care emoțiile sunt exacerbate, nivelul nostru de reactivitate și impulsivitate este ridicat. Fiind vorba de Săgetător, semn de Foc care are tendința naturală de a exagera, ne putem aștepta la reacții de tot felul, nervozitate și intensitate. 

Este momentul de maximă iluminare a Lunii, în care reflectoarele se îndreaptă către toate ungherele vieții, mai ales acelea pe care le-am neglijat, nu am vrut să le recunoaștem, să le vedem. Pentru fiecare dintre noi, acea casă astrologică din harta natală unde avem gradul 5 al Săgetătorului indică locul unde este nevoie ca Adevărul să iasă la lumină. Poate fi relația noastră, poate fi rutina zilnică și alimentația, grija pentru corpul fizic, locul de muncă, relația cu copiii, casa și familia, modul în care ne câștigăm banii, anturajul, etc. Este nevoie să renunțăm la ceva, la cineva sau la anumite percepții, credințe, principii de viață. Pot fi momente de “wooow” în care să spunem: “Nu am privit niciodată situația din această perspectivă”. Se simte ca o eliberare, ca o lepădare a unui bagaj pe care-l căram în spate dar nu ne mai este demult de folos. Conjuncția Lunii cu Nodul Sud, punct karmic, indică nevoia de a lăsa ne detașa de lucruri mai vechi chiar decât viața aceasta. 

Este posibil să nu vedem clar despre ce e vorba acum, ci lucrurile să se dezvăluie mai târziu, Jupiter și Neptun în Pești pot aduce o ceață și confuzie peste context. Mesajul primordial este acela de a da drumul, de detox al minții și sufletului, de a ne lăsa să curgem. “În voia Domnului” ar fi expresia potrivită. 

Faptul că de partea cealaltă, în Gemeni, se află Soarele, Nodul Nord, Venus și Mercur ne arată că provocarea majoră vine chiar dinspre propria minte. Ea vrea certitudini, detalii, informație, claritate, nu se poate lăsa pe mâini nevăzute. Energia predominantă este mutabilă, ceea ce sporește sentimentul de instabilitate, nesiguranță. Toate tehnicile de relaxare, de liniștire a minții, de respirație sunt binevenite. Sistemul nostru nervos este intens provocat în această perioadă, poate fi invadat de nenumărate gânduri, însă contextul cosmic este propice pentru a ne antrena mintea într-un mod diferit decât până acum. Putem învăța să ne informăm și din alte planuri decât am fost obișnuiți, mai subtile, mistice, nu doar din mainstream. Noi dimensiuni ne sunt mult mai accesibile decât până acum, iar frecvența superioară a Gemenilor vorbește despre accesarea unui câmp mult mai larg de idei și posibilități. O viziune tânără, fresh, un drum nou, proaspăt pot fi creionate. 

Contextul general al săptămânii predispune la socializare, mișcare, interacțiune și comunicare cu oamenii, avem nevoie să  vorbim, să râdem, să glumim, să flirtăm, să experimentăm. Ideal este să echilibrăm toate acestea cu momente de retragere, de meditație, introspecție. Să ieșim din liniile rutinei zilnice și să ne bucurăm de artă, muzică, pictură, natură. Astfel de momente ne pot aduce mai aproape de visurile noastre, ale sufletului. 

Duminică, 30 mai, Mercur intră în mișcarea de retrogradare, alături de Saturn și Pluto, din nou motoarele încetinesc. Sunt încurajate  pauza, reflecția, reconfigurarea, revizuirea acelor lucruri pe care nu le-am abordat corect în trecut. Saturn retrograd în mod special ne provoacă să vedem unde este nevoie să ne asumăm responsabilitatea acțiunilor și alegerilor noastre, unde am cedat suveranitatea individuală și autoritatea asupra propriei vieți unei autorități exterioare. 

La nivel colectiv este posibil ca unele adevăruri ascunse să iasă la lumină, putem afla despre corupție, legi care au fost instituite greșit, informații legate de statistici, numere. Dacă luăm în considerare harta României de la 1 Decembrie, România este în zodia Săgetătorului, iar eclipsa este în casa a-10-a, ceea ce poate aduce la lumină lucruri legate de statutul, reputația și rolul țării noastre în lume. Pot ieși la lumină și teme religioase sau legate de moralitate sau chiar de libertate. Șeful statului poate fi în centrul evenimentelor. 

Dincolo de toate acestea, să ne bucurăm de viață, de călătoria pe care avem șansa să o facem, de aventura sufletului nostru. Oricare ar fi schimbările, ele sunt binevenite. Oricât de neclar ne este drumul, suntem echipați cu toate dotările de care avem nevoie pentru a trece cu bine. 

Cu încredere, putere și bucurie să ne fie săptămâna și viața!

Credit foto: Ahmed Emad Eldin / behance.net

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare