|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Gemenilor: 20 mai – 21 iunie. Mesagerul


Alice Panțâru
Autor
Publicat
20/05/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Joi seara, la ora 22:37, Soarele părăsește semnul molcom al Taurului și intră pe teritoriul jucăuș al Gemenilor deschizând astfel oficial perioada în care îi vom sărbători pe veselii și ghidușii Gemeni. Fiecare dintre noi are zodia Gemenilor plasată într-un anumit segment de viață care se activează în această perioadă și, bineînțeles, chiar Gemenii vor fi primii vizați de evenimentele astrale ale sezonului. Li se alătură și Săgetătorii, Fecioarele și Peștii care, posibil, vor simți mai intens mișcările planetare ale perioadei, precum și cei cu marcaje importante în aceste semne în harta natală.

Energia de Foc este puțin prezentă pe parcursul acestui interval, predomină energia de aer și apă, și doar în perioada 11 – 21 iunie Marte tranzitează Leul*, aducând un plus de inițiativă, de zvâc și pasiune. Gemenii, ca semn de aer, aduc în prim plan componenta mentală, comunicarea, gândirea, intelectul, circulația informației, deplasările, dorința de a experimenta, dar contextul în care se manifestă este unul intens emoțional, intuitiv, senzitiv. Poate fi o perioadă care, conștient folosită, poate aduce experiențe extrasenzoriale, o elevare a intelectului sau accesarea unor informații dincolo de planul fizic imediat apropiat.

Este o perioadă provocatoare, cu evenimente astrale de anvergură care indică schimbări mari, poate chiar de destin, cu noi șanse de revizuire a acelor lucruri din trecut, care nu ne mai sunt utile, ba chiar ne încurcă în noul drum pe care sufletul nostru dorește să meargă. Pe rând, Saturn, Mercur și Jupiter își încep mișcarea de retrogradare, ceea ce indică o încetinire a motoarelor, reluarea unor teme nerezolvate din trecut precum și posibilitatea de a accesa în mod diferit, altfel, energia acestor planete. Cuvântul de ordine este însă, RĂBDAREA, iar recomandarea este de a zăbovi un pic asupra informațiilor care uneori chiar ne invadează, pentru că lucrurile nu sunt cum par la prima vedere.

Aspectele majore din calendarul sezonului Gemenilor sunt:

23 mai – Saturn în Vărsător retrogradează, ceea ce înseamnă redeschiderea unor situații active în septembrie 2020 și nu numai, legate de responsabiltăți neasumate poate, de decizii pe care am întârziat să le luăm. Perioada completă de retrogradare durează până în 11 octombrie.

26 mai – Lună plină și Eclipsă de Lună în Săgetător, un moment culminant intens, emoțional, care agită spiritele și declanșează încheieri, finalizări de etape.

30 mai – Mercur în Gemeni intră în mișcare retrogradă, aducând cu el vestitele confuzii, încurcături, anomalii ale aparaturii electronice, lipsa de concentrare și comunicarea defectuoasă. Dincolo de aceste mici șicane ale Zeului Mercur, perioada are un rol esențial în viața noastră, dându-ne șansa de a face un pas în spate, a reflecta asupra unor situații, de a revizui / reanaliza / repara / reorganiza. Perioada completă de retrogradare a lui Mercur în Gemeni este 30 mai – 23 iunie.

2 iunie – Venus în Rac (tranzit până pe 27 iunie) coboară inima din minte (unde a fost tranzitând semnul Gemenilor) în suflet, la locul ei. Venus în Rac aduce un plus de senzitivitate, de reconectare cu inimile noastre, dar și dorință de mângâiere, confort și siguranță.

10 iunie – Lună Nouă în Gemeni și Eclipsă de Soare în Gemeni, pe fondul lui Mercur Retrograd. Ceva din urmă trebuie revizuit pentru a porni o nouă etapă. Este un moment puternic, despre care vom mai vorbi pe larg, de shift al gândirii către noi orizonturi, noi viziuni, dincolo de raționamentul bazat pe frică și neputință.

11 iunie – Marte în Leu aduce un plus de vitalitate, de poftă de viață, de nevoie de exprimare a creativității și de a ne fi apreciate eforturile.

*Tranzitul lui Marte în Leu desfășurat pe perioada sezonului Gemenilor este 11 – 21 iunie. Tranzitul complet al lui Marte în Leu este în intervalul 11 iunie – 29 iulie.

20 iunie – Jupiter în Pești retrogradează, ceea ce ne indică o încetinire, o pauză și perioadă bună pentru reflecție și introspecție.

21 iunie – Solstițiul de vară (ziua cea mai lungă) și începutul sezonului Racului marcat de Soare, prin intrarea lui în acest semn.

Un sezon al Gemenilor plin, intens, în care cea mai mare provocare este gestionarea gândurilor, a minții, focusul. Avem nevoie să ne aerisim mintea, să ne curățăm spațiul mental de tot felul de „scame”, de bruiaje și distrageri. Mesajele primite pot fi de-a dreptul magice, cu condiția să recunoaștem Mesagerul potrivit inimii noastre.

Cu bucurie, joacă și magie să ne fie sezonul Gemenilor!

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.