|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 17-23 mai 2021.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

18/05/2021

Vizualizări

Ne aflăm pe ultima sută de metri din sezonul Taurului, de joi seara facem trecerea către cel al Gemenilor, prin intrarea Soarelui în acest semn. Dualitatea specifică Gemenilor o resimțim deja de vreo două săptămâni, de când Mercur și Venus au intrat în acest semn. Practic conservatorismul și lentoarea Taurului au fost disturbate de dinamismul mental al Gemenilor, care ne-au ajutat să fim mai flexibili, mai activi, să ne mișcăm și să interacționăm mai mult. 

Venus este cea care aduce aspecte pozitive pe cerul primelor zile ale săptămânii, în care putem întâlni oameni care să aibă un rol important în destinul nostru (conjuncție cu Nodul Nord), putem vindeca anumite lucruri ce țin de felul în care (nu) ne autovalorizăm, putem identifica nevoi și dorințe pe care le-am înăbușit și de aici putem crea relații mai sănătoase (sextil cu Chiron). Cheia este abilitatea de a vedea frumusețea imperfecțiunilor noastre, punct din care putem relaționa de la un nivel superior. Tot Venus, prin trigonul format cu Saturn, ne ajută să reorganizăm relațiile și finanțele, să le trecem prin filtrul seriozității, maturității și al utilității. Munca și poate chiar anumite responsabilități le facem cu ceva mai multă plăcere și bucurie.

„Marea relaxare” anunțată de autorități săptămâna trecută a coincis cu intrarea planetei Jupiter în semnul Peștilor, care ne va oferi, pe parcursul a două luni și jumătate, o degustare a acestui tip de energie care ne va însoți pe parcursul anului 2022. Deocamdată, la sfârșitul lunii iulie, Jupiter va reveni în semnul Vărsătorului, continuându-și lucrarea de expansiune a tuturor atributelor ce țin de Vărsător. Jupiter (expansiune, viziune, bunăstare dar și exagerare, iluzionare, supraestimare) este magic în semnul Peștilor, la propriu, cu un potențial imens de extindere a conștiinței spirituale, de accesare a unor teritorii fecunde pentru creativitate artistică, intuiție, toleranță, empatie, iubire necondiționată. Jupiter are și acea parte de „prea mult”, care s-a observat deja în exagerările ce au urmat după anunțarea ridicării restricțiilor. Posibil să experimentăm excese de băutură, distracție, substanțe interzise, netflix, și chiar spiritualitate, totul dintr-o fluiditate a voinței sau dintr-o tendință de a fugi de realitate. Este interesant și complex Jupiter în Pești, merită abordat într-o postare separată.

Joi seara, pe 20 mai, Soarele intră în Gemeni, sporind cantitatea de energie mutabilă deja existentă în configurația momentului. Dacă adăugăm energia eclipselor care se pregătesc să se producă în următoarele săptămâni, putem intui că trendul este unul de schimbări majore, de ajustări de destin, de reconfigurare în special la nivel de credințe, principii de viață, mentalități. Ceva vechi devenit nefolositor pleacă, pentru a face loc unei noi viziuni, unei noi abordări, ceva complicat, elevat are nevoie să se simplifice, să devină accesibil tuturor. 

Sezonul Gemenilor va aduce un plus de curiozitate, sociabilitate, mereu pe drumuri, în mișcare și interacțiune continue. Să fim atenți la superficialitate, lipsă de focus, împrăștiere în prea multe direcții, pălăvrăgeală, mai ales că Mercur, patronul Gemenilor, și-a încetinit viteza și se pregătește de vestita lui retrogradare (din 30 mai). 

Joi și vineri, zilele în care Luna se află în pragmatica Fecioară, pot fi zile cu trăiri contradictorii, cu stări de nervozitate provocate de un conflict interior între dorința de ordine și perfecțiune, atenția la detalii și tendința de a ascunde gunoiul sub preș, de a fugi de responsabilitate, de superficialitate și delăsare. Secretul este de a echilibra aceste tendințe, eventual să folosim acea jucăușenie a Gemenilor să detensioneze atmosfera, să comunicăm, să cooperăm, să ne lăsăm inspirați de magia ce se revarsă în valuri de energie divină.

Și dacă ar fi să aleg o idee care să inspire pe întreaga perioadă a primului tranzit jupiterian în semnul Peștilor, ar fi echilibrul între viața cotidiană cu toate distragerile ei (social media, trafic, tv, prieteni, distracții, ieșiri, socializare) și retragerea ocazională în interior, organizarea unei stări de liniște și pace în intimitate, încetinirea motoarelor, relaxarea, yoga, rugăciunea, meditația și orice ne ajută pe fiecare din noi să ne conectăm la acel plan superior de unde să ne înfruptăm cu mesajele pe care sufletul nostru le are de primit. 

Zile cu bucurie și inspirație divină să avem!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.