|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 10 – 16 mai. Ne punem centurile de siguranță și pornim pe rollercoaster.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

09/05/2021

Vizualizări

Luna Nouă în semnul Taurului de marți, 11 mai, ne dă șansa de a ne fixa o virtuală centură de siguranță înaintea vârtejului ce ne cuprinde odată cu eclipsele și retrogradările din săptămânile viitoare. Noul ciclu lunar ridică tema valorilor personale, deschizând șansa unei repoziționări în ceea ce privește felul cum abordăm propria valoare, talentele și abilitățile, corpul fizic, avuția materială și spirituală. Despre aceste lucruri putem plăsmui o viziune nouă, despre ce ne este necesar pentru a ne construi sentimentul de siguranță și stabilitate, în contextul lumii noi pe care o creăm cu toții, împreună. Dacă în trecut puteam obține acest sentiment prin acumularea de posesiuni materiale, în noua paradigmă în care trăim, ne putem baza cu adevărat doar pe averea interioară, pe ceea ce suntem capabili să creăm cu iscusința noastră, cu îndemânarea și talentul nostru, rezultatul muncii noastre având o formă mai puțin tangibilă decât eram obișnuiți până acum.

Configurația celorlalte planete care asistă la momentul de însămânțare a noilor proiecte și năzuințe indică o componentă mentală puternică. Guvernatoarea Lunii Noi este Venus care se află alături de Mercur și Nodul Nord în Gemeni. Poate fi vorba de idei care în sfârșit reușesc să se materializele, de informații noi care ne sunt aduse la vedere, de soluții inedite la care nu ne-am gândit până acum, mai ales că e rost de socializare, deplasări, oameni cu care ne întâlnim și cu care facem schimb de “date”. Lucrurile se petrec pe repede înainte, și oportunitatea care vine prin semnul Gemenilor se referă la flexibilitate, adaptabilitate și deschidere. 

În mijlocul vânzolelii, conștientizările pot fi cu mult mai profunde decât pare la prima vedere, odată reorientată atenția către interior. Putem înțelege valoarea propriei ființe ca putere suverană, pe propriile picioare, care poate decide singură asupra destinului ei, fără “recomandările” unei autorității exterioare (luminariile din Taur fac trigon cu Pluto, mai larg deocamdată, dar vor fi curând la grad perfect). Neptun în Pești participă și el cu un sextil la cuplul Soare-Lună, amintindu-ne de proveniența noastră divină, cu putere deplină de co-creație a propriei realități, așa cum o construim în cele mai îndrăznețe visuri ale noastre. 

Interesantă este prezența lui Lilith în tabloul Lunii Noi, acea forță sălbatică, crudă, instinctivă, primitivă care face ca lucrurile să nu fie chiar line, ci pot erupe comportamente pline de furie și agresivitate izvorâte din tot felul de răni, frici sau chiar din dorința ascunsă de luptă, de rebeliune, de a se opune rânduielilor și legilor instituite de oameni, în dezacord cu legile naturale. Și Uranus din Taur poate fi acel element disruptiv și electrizant care aduce evenimente bruște, șocante, destabilizatoare. Frumos este că această configurație are un potențial imens de trezire spirituală, de salt în conștiință, de accesare a unei frecvențe vibraționale superioare, iar planeta noastră este susținută în această direcție. “La Lună Nouă, un Pământ nou” pare să fie mesajul perioadei. 

Un alt eveniment astrologic de anvergură al acestei săpămâni este intrarea lui Jupiter (planeta expansiunii, a abundenței, a lărgirii orizonturilor) în semnul Peștilor, pentru scurt timp, până la sfârșitul lunii iulie. Este o perioadă de degustare a acestui tip de energie care va reveni la sfârșitul anului 2021, și se va manifesta în cea mai mare parte a anului 2022. 

Energia lui Jupiter în Pești are o frumusețe poetică, și poate aduce o nouă viziune în ceea ce privește spiritualitatea, puteri intuitive mari, forme de iubire nobile, divine, creativitate, deschiderea către misticism, precum și un potențial imens de vindecare și accesare a unor planuri aflate dincolo de cele 3 dimensiuni percepute în mod uzual. 

Totuși, experiența ne taie din elan și ne coboară cu picioarele pe pământ, amintindu-ne că Jupiter amplifică acele lucruri pe care le găsește la fiecare în parte. De aceea, este foarte posibil ca și manifestările de frecvență joasă ale Peștilor să devină exacerbate, iar aici gama este extrem de largă: dependențe, victimizare, învinovățire, iluzie, minciună, ceață, neclaritate, excrocherie, sensibilitate exagerată, tendința către escapism, abuzul de substanțe toxice, etc. La nivel individual este de studiat care parte a hărții natale se activează, în ce domeniu al vieții avem primele grade ale zodiei Pești. La nivel colectiv vorbim de o nouă viziune spirituală, dar și de iluzie și manipulare propagată prin sisteme de comunicare în masă (mai mult decât până acum), de folosire la nivel macro a unor substanțe toxice, nocive care dau iluzia unei aparente stări de bine (dependența de droguri este, de exemplu, o stare ce se înscrie în frecvența joasă a Peștilor).

Aceste evenimente sunt în antecamera eclipselor, fenomene asociate cu schimbările de anvergură, schimbări de destin, care sunt doar o scânteie ce declanșează metamorfoze cu amplitudine. Noi suntem aici, cu toate resursele, pe fază, ancorați în încredere, cu inima și mintea pregătite de noi aventuri.

Lună Nouă fericită să avem! 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *