|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 26 aprilie – 2 mai


Alice Panțâru

Autor

Publicat

24/04/2021

Vizualizări

Clocotul pe care îl simțim deja este ingredientul ce pregătește boom-ul de săptămâna viitoare. Luna plină de marți dimineața, 27 aprilie, evenimentul astrologic major al perioadei, este o așa numită “superlună” (se percepe de pe Pământ mai mare decât în mod normal dar și mai strălucitoare). Ea are o intensitate atât de mare încât putem vorbi despre evenimente pe care nu le vom uita curând. La fenomenul de Lună plină, Luna este în punctul de iluminare maximă, în acest caz reflectorul punându-se pe cele două zodii ale axei Taur/Scorpion. Cele două energii se activează puternic într-un context astral care predispune la trăiri emoționale furtunoase, la surprize, la evenimente bruște, șocante, cutremure ale scoarței terestre sau ale scenei politice/financiare, și la destabilizări de tot felul. Cele 4 zodii fixe ale zodiacului sunt vizate în mod special, Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, dar și cei care au puncte importante ale hărții natale în aceste zodii.

Sunt momente de presiune psihică, emoțională, dar partea frumoasă a acestor momente învolburate este potențialul uriaș de transformare, purificare, curățare, vindecare, eliberare. Vorbim de situații nocive, otrăvitoare, ce stau ascunse de mult timp, care ies acum la lumină. Cu durere, cu usturime, ca o infecție în care puroiul erupe, în sfârșit. În ciuda disconfortului, rănile se vor vindeca. Secrete ies la iveală, lucruri ce țin de politică, putere, bani, sexualitate.

La nivel personal suntem provocați să privim în interiorul nostru la atașamentele pe care le-am construit, fricile legate de pierderi, de trădare, la sistemul de valori pe care îl hrănim cu energia noastră. Orientarea exclusivă către latura materială a vieții, compromisurile pe care le facem pentru a păstra o anumită stare de stabilitate și siguranță, sacrificiul libertății pentru a întreține un anumit standard material (de exemplu acumularea de proprietăți și posesiuni cu prețul dependenței de instituțiile bancare) sunt teme ridicate de axa financiară Taur/Scorpion.
• Ce este nevoie să fac pentru a echilibra felul în care câștig bani? Cât de mult este nevoie să mă implic în muncă de unul singur, cu propriile mijloace și talente și unde este nevoie să mă las să primesc ajutor sau beneficii de la ceilalți?
• Unde renunț la a trăi viața în plenitudinea ei de frica pierderii siguranței financiare? Ce compromisuri fac de dragul păstrării unui status-quo aparent stabil?
• Care sunt vulnerabilitățile pe care le ascund, unde mă prefac că murdăria nu există și ce ascund sub preș? Sunt șanse mari ca toate acestea să iasă la lumină, sub o formă cu atât mai dureroasă cu cât ne agățăm mai tare de lucruri.

Schimbarea este certitudinea pe care ne putem baza, ea vine pentru unii mai lin, pentru alții cu crize, drame și multă rezistență. Cuadratura planetelor din Taur a căror energie acționează cumulativ într-un stelium puternic (Soare, Uranus, Venus, Mercur, Lilith) cu Saturn în Vărsător este unul dintre aspectele majore care sugerează provocările perioadei despre care vă vorbesc. Este o poziție care, la prima vedere, naște haos și situații de criză, dar rolul ei este de înnoire, de schimbare, de a releva puterea interioară a fiecăruia dintre noi, de a schimba un stil de viață perimat.

Guvernatorul tradițional al Lunii pline în Scorpion, Marte, tocmai a părăsit semnul mental al Gemenilor plasându-se în Rac, o poziție care deturnează energia de bază a planetei Marte (acțiunea, voința, vitalitatea, dorința, decizia, războiul). Suntem orientați mai mult pe defensivă, emoționali, motoarele încetinesc, acțiunea este orientată mai mult către spațiul intim, către acel loc pe care-l numim “acasă”, către trecut, copilărie. Vorbim despre a ne proteja rădăcinile, tradițiile, neamul. Vom vedea cum va evolua situația geopolitică tensionată din apropierea României, este de menționat că, luând în calcul harta astrologică a României de la 1 decembrie 1918, România are Luna (simbolul poporului) în Scorpion. Este posibil să fim marcați într-un fel sau altul de evenimente importante.

O poziție puternică o are și dispozitorul modern al Lunii în Scorpion, Pluto, care își începe retrogradarea anuală chiar pe 27 aprilie. Pluto este zeul morții și al renașterii, asociat arhetipului păsării phoenix care arde și renaște din propria cenușă. Suntem martorii unei purgații majore, a unei purificări necesare chiar dacă vom fi plimbați din adâncurile pământului până în înalțimile cerului. Cei curajoși, care vor avea tupeul să se uite cât mai adânc în interior, cei care vor fi dispuși să scoată la lumină cele mai mari temeri, vor trece prin procesul transformării din omidă în fluture, deschizând un drum proaspăt, plin de oportunități și noi paliere de explorat.

Este posibil ca aceste evenimente intense să somatizeze puternic în corp, de aceea sunt recomandate tratamente ale zonelor intime, tot ce ține de organele genitale, hidratare, băi sau plimbari pe lângă apă.

Încăpățânarea specifică semnelor fixe, rezistența ne fac cele mai mari deservicii și învolburează spațiul emoțional, deci, atenție :)… de fapt nu ni se întâmplă nimic la care să nu putem răspunde creativ și “smart”. Răbdarea este una dintre cheile cu care putem accesa oportunitățile perioadei, la care putem adăuga flexibilitatea și, ca de fiecare dată, încrederea în forțele proprii și în divinitate.

Lună plină purificatoare, transformatoare, cu Lumină și înțelepciune să avem!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare