|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 12-19 aprilie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

11/04/2021

Vizualizări

Începutul începutului.

Faptul că avem fenomen de Lună Nouă, energie multă-multă de Berbec (pionierul zodiacului), faptul că se întâmplă într-o zi de luni (ora 05:30), și că steliumul (aglomerarea de planete) în Berbec este plasat pe harta României în casa 1 ne sugerează că ne aflăm într-un moment important, de început, de inițiere, de noutate. La prima vedere momentul este susținut de aspecte astrologice benefice, pare a fi ca o descătușare, ca un sprint după un lung joc de glezne în spatele liniei de start. Predomină energia de foc și aer, ceea ce facilitează aprinderea scânteii, forța, acțiunea, ideile, iar ceea ce prinde contur acum va avea timp de fixare, dezvoltare, extindere în următoarele aproximativ 6 luni, când Luna își va încheia ciclul lunar, “împlinindu-se” tot în zodia Berbecului pe 20 octombrie 2021.

Berbecul înfierbântă spiritele, agită mințile, chiar explodează dacă nu e domolit cu înțelepciune. Fiecare din noi avem zodia Berbecului într-o zonă a ființei noastre care se activează intens în această perioadă. Aici focusul se pune pe propria persoană, pe încrederea în forțele proprii, pe autenticitatea cu care ne înfățișăm lumii. Măiestria constă acum în capacitatea de a ne exprima ego-ul într-un mod sănătos, constructiv, fără drame inutile izvorâte din ambiții, gelozie, nevoia de a fi primul/de a câștiga, indiferent peste ce/cine călcăm. Atenție la impulsivitate, la nervozitate, la nerăbdare, și chiar dacă lucrurile se petrec cu mare viteză, atenție la iluzii, minciuni, imagini distorsionate.

Vă spuneam că, la prima vedere, configurația astrală a momentului este susținută din plin, există însă, în subsidiar, niște aspecte de care este bine să ținem cont, înainte de a ne arunca înainte “ca Berbecul”. Este vorba de energii ce se manifestă subtil, în spatele vâlvătaiei care ne ia ochii. Pastorul Berbecilor de pe cer, Marte, zeul războiului, ne susține acțiunea mai ales la nivelul ideilor, al flexibilității mentale, ne susține ”mintea nouă” ce se naște acum în era Vărsătorului.
《Eu, de exemplu, după 10-15 ani de gadgeturi de tip android, am achiziționat un device cu IOS, convinsă că mintea mea va fi deschisă către a face conexiuni neuronale proaspete, va ieși din rutină și va avea plăcere de a descoperi un fel nou de a face lucrurile. Bine, am noroc cu fetița mea în vârstă de 9 ani, care mă învață și dă dovadă de calm și răbdare cu mămica ei.》

Marte în Gemeni are însă o umbră, o ceață pe care Neptun le așterne peste imaginea de ansamblu, care se manifestă fie printr-o lipsă de claritate asupra direcției în care e nevoie să acționăm, fie ne împrăștiem în prea multe direcții pierzându-ne focusul de la ceea are cu adevărat prioritate, fie suntem distrași, manipulați, iluzionați, decepționați. Atenție la tendința de a acționa în spirit de turmă, în numele unor idealuri exterioare, la victimizare, învinovățire, lamentare sau intrarea în mocirla altora, fără bază reală în propria realitate. Cuadratura Marte-Neptun ne poate atrage în energia colectivă fără să ne dăm seama, de aceea să fim prezenți în propria viață, în propriul trup, în propriul film.

O altă energie care se manifestă la nivel subtil este cea a lui Pluto, zeul morții și al renașterii, care frământă tot acest spirit berbecesc curajos și entuziast. E curaj, dar e și frică, e entuziasm dar e și depresie, undeva în interior se nasc îndoieli, neîncredere. Am vrea să ieșim de sub papuc dar nu suntem complet încrezători în abilitățile noastre, în capacitatea de a ne descurca, de a sta pe propriile picioare. Pluto în Capricorn oglindește aceste trăiri interioare și ne scoate la lumina umbrele pe care avem nevoie să le conștientizăm. Să folosim deci focul Berbecului, să ardem îndoiala, să ne permitem să riscăm, să experimentăm noutatea cu încredere. Pe parcursul săptămânii avem destule mutări pe cer, steliumul în Berbec se destramă ușor-ușor, Venus fiind prima care părăsește adunarea. Obosită de atâta aventură în Berbec se așează în Taur, acasă la ea, în semnul pe care îl guvernează. Iubirea, relațiile prind un alt contur, mai cu răsfăț, cu plăceri savurate în tihnă, cu ambient frumos și luxos, cu abundență, în natură și în strânsă conexiune cu pământul.

La sfârșitul săptămânii Soarele și Mercur se așează și ei în Taur, deschizând sezonul Taurului, care, nu se arată la fel de blajin precum avem noi percepția fixată în minte despre această zodie. Știm deja că Taurii nu mai sunt ce au fost, de câțiva ani de când Uranus s-a așezat să revoluționeze semnul lor, iar acum, după 19 aprilie, se amplifică acea cuadratură sub semnul căreia stau anii 2021 și 2022, cea între Uranus în Taur și Saturn în Vărsător, foarte incomodă, destabilizatoare, dar cu rolul ei în ecuația istoriei, cu oportunități de evoluție interesante pe care le putem fructifica și în moduri constructive.

O săptămână cu acțiune, inițiativă, curaj și încredere să avem! Lună Nouă fericită!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.