|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 5 – 11 aprilie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

05/04/2021

Vizualizări

Ne aflăm în plin sezon al Berbecului, cu suita Soare, Mercur, Venus și Chiron în acest semn curajos, activ și impetuos, urmând ca în weekend să se alăture și Luna. Ea va forma aspectul de Lună Nouă, aducând un potențial imens pentru noi începuturi.

Berbecul este zodia care ne aduce pe noi înșine în prim plan, dorințele noastre, autovalorizarea. Aspectul tensionat pe care Neptun îl aruncă asupra lui Marte (cel care guvernează Berbecul, practic energia dominantă a perioadei) aruncă o pătură de ceață, astfel că poate apărea un sentiment de confuzie, de neîncredere în forțele proprii sau, din contră, o încredere exagerată în ceva ce nu are de fapt acoperire. De aceea, să profităm de entuziasmul și viteza cu care se întâmplă lucrurile în aceste zile, totuși, în unele decizii este bine să fim mai rezervați. Unii dintre noi suntem dezorganizați, amânăm lucruri, dăm vina pe alții sau ne identificăm cu dorințele altora. Este și un potențial de fraudă, escrocherie sau minciună sub o astfel de configurație, de aceea, atenție mărită!

Perioada este una extrem de dinamică, expansivă, cu un Mercur care imprimă mentalului agilitate, inspirație iar comunicarea este directă și onestă. Este însă și multă reactivitate, agresivitate verbală (da, se poate chiar mai multă decât a fost până acum), precum și luptă pentru ideile în care credem.
Este frumoasă susținerea ce vine din partea lui Saturn, astfel că ideile care se nasc acum au șanse mari să se manifeste pe termen lung, să aibă o bază solidă și realistă. Se petrec multe lucruri simultan, o avalanșă de idei ne traversează mintea (pe care e bine să le notăm pe ceva imediat), suntem în ”multitasking mode”.

Ce este extrem de vizibil este și spiritul de luptă, vorbim mult de polarizare, de tabere, de asupritori și asupriți, de stăpâni și supuși. Este vorba însă de două fațete ale aceluiași tip de energie, ambele pe frecvență joasă, grea, apăsătoare. Sigur că este în regulă să avem opinii despre ceea ce se întâmplă, diferența stă în modul în care ne poziționăm față de evenimente. Cu ce energie le întâmpinăm. Cu furie, încrâncenare, agresiune, ură, dispreț, sau dintr-o poziție a observatorului? Ce creează prima variantă, ce schimbă, cum contribuie, cum ne face să ne simțim? Putem privi din poziția victimei ca și cum suntem mici și neajutorați sau putem privi demn, cu putere și încredere.

Susținere divină este din plin (Jupiter și Saturn formează aspecte armonioase cu planetele din Berbec precum și cu Marte în Gemeni, mai intense de la sfârșitul săptămânii încolo), pe fondul transformărilor majore de paradigmă aduse de era Vărsătorului. Vom vorbi weekendul viitor despre Luna Nouă în Berbec, frumos aspectată, cu potențialul ei creator și înnoitor, cu sprijin masiv în acțiunile pe care le vom demara.

Recomandarea principală pentru săptămâna ce urmează este să fim prezenți la gânduri și cuvinte, atât la cele pe care le spunem altora dar și la cele pe care ni le spunem nouă. Putem alege săgeți, săbii care adâncesc rănile din sufletele noastre născute în momentele în care ne-am simțit respinși, neadecvați, incapabili. Sau, sub energia conjuncției lui Mercur cu Chiron, putem alege cuvinte/gânduri curate, creatoare, vindecătoare, care îi însuflețesc pe ceilalți și-i animă cu entuziasm.

O saptămână cu demnitate, bucurie și idei înnoitoare să avem!

Sursa foto: Pinterest

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *