|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

LIVING IN FLOW. Curgerea firească în ritmul universului.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
26/03/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Un aspect deloc neglijabil al timpurilor în care trăim este deconectarea ființei umane de natură, de condiția noastră de părți integrante ale universului fizic și spiritual care ne înconjoară. Funcționăm adeseori pe pilot automat, în ritmul dictat de normele vieții moderne, avem aspirații mimetice în dezacord cu dorințele reale ale sufletelor noastre și, uneori, forțăm viața într-o direcție nealiniată cu misiunea noastră personală. De aici mai e pas mic către anxietate, depresie, pierderea motivației și a bucuriei de viață.

Din ce în ce mai mulți oameni conștientizează aceste lucruri, pornesc în căutarea adevărului interior și tind să se alinieze cu ritmurile naturale cosmice. Câștigul în a fi pe aceeași frecvență cu direcția pe care Universul o trasează este mai multă ușurință, acceptare, lecții de viață învățate mai ușor, transformare și evoluție.

Unul dintre instrumentele de cunoaștere ale ritmului firesc, natural al vieții este astrologia, știință care a evoluat și ea împreună cu conștiința umană. Astrologia începe să depășească abordarea fatalistă și deschide o perspectivă nouă, aceea prin care omul intră în profunzimea sufletului său și înțelege mai bine cum să abordeze călătoria vieții cu mai mult sens, bucurie și eficiență. Astrologia descrie cursul pe care divinitatea îl propune liniei noastre temporale, iar noi îl parcurgem în felul în care noi alegem, cu liberul nostru arbitru. Tranzitele planetare (mișcarea planetelor pe cer), calculate matematic, dau indicii despre vibe-ul perioadelor, despre tendințe, despre temele abordate de omenire sau predispozițiile de producere a unor evenimente.

Nu întâmplător, de exemplu, sub tranzitul lui Saturn în zodia Vărsătorului vorbim de teme legate de egalitatea între rase (fenomenul Black Livers Matter), egalitatea de gen în general, de binele comun (purtăm mască vrem, nu vrem, pentru a-i proteja pe ceilalți membri ai comunității din care facem parte), de dezvoltarea tehnologiei, de inovație științifică, de comunicarea preponderent în spațiul virtual, de răzvrătire împotriva autorității și mișcări de redobândire a drepturilor. Acestea sunt trenduri pe care analiza astrologică le poate prevedea, iar noi, știind despre ce evorba, putem acționa în direcția naturală, putem fi pe val făcând alegeri care se potrivesc cu tendințele. Gândiți-vă câți oameni s-au opus la începutul anului 2020 folosirii internetului, a tehnologiei, câți au pus rezistență sperând că lucrurile vor reveni la ”normal”. Au reușit în final doar să se enerveze și doar au întârziat inevitabilul. Alții, mai flexibili, au schimbat în mers, au implementat soluții noi, s-au reorganizat și au înotat cu curentul.

Un alt exemplu interesant, influența nodurilor lunare, denumită și a destinului, care în perioada 5 mai 2020 – 18 ianuarie 2022  se află pe axa Săgetător – Gemeni (a cunoașterii), care, la nivel colectiv, indică teme legate de schimbarea sistemului de învățământ, blocaje la nivel de călătorii pe distanțe lungi și încurajarea deplasării mai mult în apropiere de casă, și, nu în ultimul rând, resetarea sistemului de credințe, principii și filosofii de viață care să se adapteze la modernitate, la noua paradigmă. Trăim din plin aceste lucruri, iar astrologia ne dă, din nou, instrumente de înțelegere și adaptare.

Unul dintre cele mai frumoase tranzite astrale este mersul Lunii. Ea este cel mai ușor de simțit în starea noastră de spirit, fiind un indicator prețios al activităților ce sunt potrivite într-o anumită zi, al momentului potrivit în care să planificăm, să inițiem, să negociem, să savurăm, să ne distrăm, să relaționăm, să facem introspecție, să organizăm, să curățăm sau să încheiem activități, relații, etape. Luna tranzitează un semn pentru aproximativ două zile și jumătate, timp în care zodia respectivă își pune amprenta pe starea noastră, pe felul în care simțim la nivel interior. Ne place, de exemplu, când Luna este în Taur, să ne răsfățăm cu o vizită la spa, la cosmetică, cu o cină delicioasă la un restaurant bun. Sau când Luna este în Săgetător suntem mai dezinvolți, deschiși către activitate fizică, mișcare, călătorii sau către activități ce țin de elevarea spiritului, de filosofie, credință, culturi străine. Din contră, când Luna este în Rac, cel mai bine ni se potrivește să petrecem timp cu familia, în cămin, să ne ocupăm de treburi casnice sau orice ține de confortul nostru intim.

Fazele Lunii, momentele de Lună Nouă sau de Lună plină, momentele de schimbare a anotimpurilor, momentele în care planetele se poziționează unele față de altele pe un flux energetic blocant sau pe unul favorabil, tranzitele planetelor în zodii, sunt câteva dintre subiectele pe care eu le studiez înainte de a face analizele #ScanTheSky. Aflăm astfel, care sunt predispozițiile generale pentru toate zodiile dar și pentru energia colectivă. Este, cred eu, foarte util să fii informat, să fii cu un pas înaintea evenimentelor, să poți (re)acționa dintr-un spațiu al conștienței, dintr-o perspectivă și o înțelegere superioară.

Integrarea cunoașterii cosmosului în viața noastră de zi cu zi este esențială pentru starea noastră de bine, pentru a ne simți pregătiți și a trăi cu mai multă grație și ușurință în fluxul natural al vieții.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.