|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Berbecului: 20 martie – 19 aprilie 2021


Alice Panțâru
Autor
Publicat
16/03/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Sâmbătă, 20 martie, sărbătorim Revelionul astrologic, sfârșitul unui an de pomină și începutul unuia nou, cu vibrație diferită, dar la fel de important, transformator și înnoitor. Echinocțiul de primăvară pornește practic primăvara astronomică în emisfera nordică. Scena îi aparține Berbecului, zodie care va găzdui Soarele, până pe 19 aprilie, interval de timp în care spunem că suntem în Sezonul Berbecului.

Pe parcursul fiecărui sezon astrologic, cu toții suntem invitați să folosim energia tipică zodiei respective, indiferent de zodia noastră. Acest lucru se întâmplă deoarece fiecare dintre noi conținem, de fapt, toate cele 12 zodii, repartizate în diferite aspecte ale personalității noastre, pe care le și manisfestăm în diferite moduri. Așadar, timp de o lună, fiecare dintre noi vom activa zona de viață unde se află Berbecul pe harta natală.

Dacă nu știi cum sunt repartizate cele 12 zodii în harta ta natală, consultă secțiunea de Profile Astrologice, unde poți comanda o analiză care să-ți dezvăluie aceste aspecte.

Așadar, intervalul 20 martie – 19 aprilie primește infuzia de energie a Berbecului, cel dintâi, cel care are forța de a trezi la viață natura, de a porni lucruri noi, de a iniția, de a trece la acțiune. Se aprinde scânteia entuziasmului, dorinței de a face lucruri, de a ieși din letargia și romantismul adus de zodia anterioară, Peștii. Se aprinde un foc interior ce ne ajută să pornim acele proiecte care s-au conturat în mințile noastre, uneori ce țin de teritorii neexploatate până acum, pentru care găsim energie, curaj și oportunități.  Devine mai importantă propria persoană, putem fi destul de neatenți la impactul pe care acțiunile noastre le au asupra celorlalți, iar riscul de impulsivitate și agresivitate crește. Planeta guvernatoare a  Berbecului este Marte, războinicul, cel cu forță (fizică în special), entuziasm, pasiune, optimism, spontaneitate, poftă de aventură, curaj, cu spirit de competiție și motivație. Pe cât de favorizate sunt acțiunea, începuturile, activitățile care presupun un soi de pionierat , sau cele fizice, de forță, de mișcare, pe atât de prezente pot fi neatenția, graba, nerăbdarea, tendința unora de a domina, conflictul, pripa în luarea deciziilor.

Principalele evenimente astrologice ale perioadei sunt:

  • 21 martie – Doamna Venus se alătură Soarelui în semnul Berbecului, după ce în semnul poetic al Peștilor s-a simțit în largul ei, și-a îmbogățit vibrația cu iubirea la nivel divin, a visat, s-a dăruit, s-a iluzionat, a dizolvat ego-ul. În Berbec (în perioada 21 martie – 14 aprilie) ne reamintește să ne iubim și pe noi înșine. Sunt posibile pasiuni spontane, pentru unii se poate aprinde brusc un foc interior intens, suntem mai curajoși, flirtăm dar trecem și la acțiune, ne place să cucerim, dar nu neapărat să și păstrăm. Înflăcărarea inimii se poate stinge la fel de repede pe cât de repede s-a aprins.
  • Luna plină în Balanță din 28 martie aduce la împlinire un ciclu lunar început la Luna Nouă în Balanță din 16 octombrie 2020, moment în care am plantat semințe proaspete în relațiile noastre, fie de căsătorie, fie parteneriate de business sau de alt tip. Culegem roadele, încheiem etape, ne vindecăm unele aspecte care țin de pierderea de sine în contextul relațiilor.
  • 4 aprilie este ziua în care energia Berbecului sporește și mai mult, prin intrarea și a planetei Mercur (intelectul, raționamentul, comunicarea) în acest semn, un tranzit rapid, până pe 19 aprilie. Rapidă va fi și mintea noastră, nu vom mai avea timp de pierdut în prelegeri plictisitoare, va fi ageră și inspirată. La fel și gura unora dintre noi, va avea dificultăți în a-și tempera discursul, unele cuvinte tăioase pot fi aruncate în grabă fără considerație față de interlocutor.
  • 12 aprilie – Luna Nouă în Berbec este momentul energetic maxim de tip ”berbecesc”, cu o aglomerare generoasă de corpuri cerești, Soarele, Luna, Mercur, Venus și Chiron. Intuiția îmi arată un moment extrem de special, intens, cu niște mega-oportunități de inițiere a unor etape de viața noi, extrem de importante. Momentul e susținut energetic de planetele vedetă Jupiter și Saturn din Vărsător, de axa destinului, dar și de Marte. O zi de notat în agendă, și de deschis ochii mari în zilele premergătoare și de după, pentru că e un moment de neratat.
  • Pentru Venus, perioada de aventură se termină pe 14 aprilie, când se domolește din avânt în semnul Taurului. Aici devenim mai blajini, orientați către partea senzorială a poveștilor de iubire. Ne place să ne răsfățăm, apetitul nostru pentru plăceri crește considerabil, la fel ca și dorința de stabilitate și longevitate în relații, precum și nevoia de dovezi de iubire practice, tangibile.
  • În ultima zi a sezonului aprins al Berbecului, Soarele și Mercur pășesc împreună în semnul Taurului, ponderând și temperând vârtejul marțian creat anterior.

Despre aceste momente voi reveni la momentul potrivit, cu analize detaliate.

Un sezon înflăcărat, cu multă forță de a porni, cu perioade în care predomină energia de foc și de aer, combinație ce predispune la situații explozive, la propriu și la figurat. Energia se mișcă, este efervescentă, cu un amalgam de emoții care se sting la fel de repede pe cât de repede se aprind, cu oportunități și inspirație.

Vă doresc un An Nou astrologic fericit, cu roade sufletești neprețuite, cu împlinire și rost!

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *