|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 8-14 februarie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

10/02/2021

Vizualizări

Mare petrecere se dă acasă la dl. Uranus zilele acestea. La casa lui, a Vărsătorului, sunt deja 5 corpuri cerești, iar miercuri și joi se alătură al șaselea, draga noastră Lună. Uranus nu este la el acasă, este plecat în deplasare, să îl lumineze pe Taur cu planurile lui de evoluție și progres, să transforme viziunea despre valori și resurse. El vede adunarea diversă de la el de-acasă și dorește să le amintească cine este stăpânul. Conversațiile dintre planete nu sunt tocmai agreabile săptămâna aceasta, dar nici săptămâna viitoare.
Gâlceava planetelor ne folosește sau nu, în funcție de felul în care ne poziționăm în raport cu haosul exterior, de semnificația pe care alegem să o dăm evenimentelor surprinzătoare care se pot produce în această perioadă.

Poate fi extrem de apăsătoare atmosfera acestor zile, avem de-a face cu o polarizare energetică pronunțată. Se confruntă energia de PĂMÂNT (practic, tangibil, real, pragmatic, fizic) cu cea de AER (idee, rațiune, mental, intangibil). Acest conflict poate naște, în mod paradoxal, niște lucruri extraordinare. Cei care folosesc energia în mod conștient, cu înțelepciune, pot materializa niște idei absolut geniale, pot face salturi imense în viață, în conștiință, pot beneficia din plin de o infuzie de energie extrem de puternică de tip vărsător (idei sclipitoare, inspirație inovativă, intuiție legată de viitor, empatie față de semeni, prietenia adusă la un nivel superior, crearea unor comunități de oameni cu idealuri și interese comune, dezvoltarea abilităților de comunicare, creații uimitoare în domeniul tehnologiei).
Secretul este să fim conștienți de obstacolele pe care o astfel de configurație le poate arunca pe tabla de joc. Pot fi sentimente de:
– nerăbdare, frustrare, nervozitate, agresivitate, reactivitate (Uranus este însoțit la ”masa discuțiilor” de zeul războiului, Marte, iar în umbră, de Lilith, reprezentanta lucrurilor ascunse, nespuse, pe care nu dorim să le vedem, a fricilor pe care nu dorim să le confruntăm, a întunericului din noi pe care nu îl acceptăm).
– Exagerări, iluzionări, dorința de a impune propriul adevăr cu forța (Jupiter poate fi cel care umflă exagerat niște situații care nu au un substrat real)
– Confuzie, neînțelegeri, una zici alta se înțelege, blocaje mentale, împrăștierea gândurilor și neputința de a le așeza într-un șir logic coerent (Mercur retrograd se amuză și face giumbușlucuri cu noi)
– Dorințe bruște de eliberare de constrângeri, de restricții, de manifestare a individualității, sau dimpotrivă, unii își pierd unicitatea și tind să preia ideile grupului, să își disipeze individualitatea în credințele celorlalți. Acestea sunt două fațete ale aceleași monede vărsătoriene.

Ultima oară când am fost martorii unei asemenea energii intense în semnul Vărsătorului a fost în anul 1962. Nu trebuie să punem egal între momentul de atunci și cel de acum, însă, o mică radiografiere a acelei perioade ne poate da indicii despre ce creează la nivel global o astfel de așezare planetară.
Vorbim de o perioadă cu proteste de amploare, cu mișcări pentru egalitatea femeilor, a negrilor, a comunităților gay, de luptă pentru drepturi civile, drepturi ale omului, în general.Vorbim de era hippie și crearea unor comunități hippie ale căror valori erau lupta antisistem, eliberarea de dogmele tradiționaliste, punerea mai presus de individ a binelui comunității.
Tot în acea perioadă președintele JFK a avut în discursurile sale prezidențiale mesaje prin care își exprima intenția de a reduce inegalitățile dintre oameni, de a schimba structura veche a societății, construită pe vertical, într-una pe orizontal. În 26 februarie 1962, JFK sublinia necesitatea libertății informației la aniversarea a 20 de ani de la înființarea ”The Voice of America”.
”In 1946 the United Nations General Assembly passed a resolution reading in part, „freedom of information is a fundamental human right, and the touchstone of all the freedoms to which the United Nations is consecrated.” This is our touchstone as well. This is the code of the Voice of America. We welcome the view of others. We seek a free flow of information across national boundaries and oceans, across iron curtains and stone walls. We are not afraid to entrust the American people with unpleasant facts, foreign ideas, alien philosophies, and competitive values. For a nation that is afraid to let its people judge the truth and falsehood in an open market is a nation that is afraid of its people.”
În februarie 1962 Statele Unite au lansat pentru prima oară un astronaut american în spațiu, John Glenn, în capsula spațială ”Friendship”. E adevărat, nu a fost primul pământean care a orbitat în jurul planetei noastre, Yuri Gagarin a fost, în 1961. Ceea ce este însă spectaculos este acest salt imens al omenirii sub imperiul energiei Vărsătorului, desprinderea de pământ și explorarea cerului, aerului, a ceea ce este dincolo de realitatea imediată, prezentă, tradițională.

Vom înțelege poate mai ușor că ceea ce s-a întâmplat în 2020 este doar un PROPULSOR pentru schimbările istorice care se inițiază acum. Toată această fierbere energetică din aceste zile ale lui februarie, poate fi o mare frustrare, disconfort și enervare. Ca o mașină cu ambele pedale apăsate, și cea de accelerație (Marte), dar și frâna (Saturn), ca un motor supraturat, predispus la accidente.
Apropo de fenomenele extreme ale naturii care se pot produce sub aceste aspecte planetare, citesc că și în 1962 au existat predicții sumbre, dar nu a fost înregistrat niciun eveniment notabil la acea vreme. Totuși, rămânem vigilenți.
Pe data de 11 februarie la ora 21:05 se produce evenimentul de Lună Nouă în Vărsător. Știm că această fază a Lunii este potrivită pentru a trasa o nouă direcție, pentru noi începuturi, sau pentru a face ajustările necesare unui drum deja început, de a scormoni în interior și a afla exact viziunea legată de viitor. Toate intențiile pe care ni le stabilim acum vor avea efecte pe termen lung, pe parcusul întregului an, și chiar mai departe. De aceea este esențial să fim atenți unde pleacă focusul nostru, unde ne investim energia, care sunt acele lucruri cărora le dăm importanță însemnată.

Este nevoie să fim atenți la vorbe, la cuvinte (Mercur Rx careu Marte), la vria mentală generată de descărcarea în creierul nostru a unui număr imens de informații, coduri, la fel ca într-un computer care are nevoie de update.
Este posibil să prindem din zbor oportunitățile, ușile deschise (Jupiter poate fi magic în această conjunctură), să lăsăm mintea deschisă către o înțelegere mai înaltă, ce poate fi accesată din zone neașteptate, neconvenționale. O situație întoarsă pe toate părțile din perspectivă tradițională și rămasă nerezolvată poate avea acum răspunsuri neașteptate, venite pe căi nonconformiste. Mă gândesc la topica de zi de zi legată de pandemie pe care o rostogolim la nesfârșit, repetitiv, până la exasperare, cu aceleași și aceleași idei. Poate apărea un element nou care să miște energia stagnantă din jurul acestui subiect.
Cerința majoră este de schimbare. Marele avantaj al acestei configurații este acela că nu suntem lasați să schimbăm totul doar de dragul de a schimba, de a fi pe invers, de a fi ”anti”. ”Gică contra” este ponderat de Uranus, Zeul Cerului, prin condiția de practicitate a ideilor și viziunilor născute acum. Schimbăm, dar ne folosește? Ne opunem, dar ce creăm în loc? Revoluționăm, dar cum materializăm? Nodul Nord în Gemeni este indiciul care ne spune că trebuie să simplificăm, să transmitem informația într-un fel care poate fi înțeles de toată lumea. Și informația trebuie să fie share-uită către TOATĂ lumea, să fie accesibilă tuturor.
Așadar, cine ești tu ca individ, în ce fel te diferențiezi de ceilalți, ce amprentă unică aduci lumii și cum te poți face util cu aceste caracteristici personale în cadrul comunității? Vărsătorul ne ridică la fileu aceste întrebări. Sunt răspunsuri care ne creează realitatea pentru mulți ani de aici încolo, de aceea, să profităm de perioadă.
Cu încredere în planul divin care ne e întotdeauna favorabil, în ciuda percepțiilor noastre omenești. Cu generozitate și inima deschisă, fără a judeca toate ”ciudățeniile” pe care le vom vedea, cu credința în Dumnezeu și în valoarea noastră ca indivizi, cu iubire și acceptare, către schimbare, ÎNAINTE!!!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare