|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 1-7 februarie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

31/01/2021

Vizualizări

Concentrarea de energie de tip Vărsător este elementul central al săptămânii în curs care se întinde pe cea mai mare parte a lunii februarie. Venus se alătură de luni steliumului format de Soare, Mercur (intrat în retrogradare), Jupiter și Saturn. Acest lucru semnifică o amplificare puternică a acelor trăsături ale Vărsătorului pentru noi toți, iar la nivel personal, aceste 5 planete activează acel domeniu de viață guvernat în harta natală de acest semn.

”Vărsătorul este principul care acționează împotriva a ceea ce există, a ceea ce pare normal și a ceea ce vine din vechime. Se conturează viziuni despre viitor și se experimentează lucruri excentrice, avangardiste. Vărsătorul cochetează cu revoluția. El se simte îndemnat să facă ceva original, surprinzător, la care nimeni nu se așteaptă și care contrazice logica existentă. El este însăși provocarea adresată sistemului, animat de convingerea idealistă că va putea face ceva mai bun.” – Brigitte Hamann – ”Cele douăsprezece arhetipuri”.

Dacă urmărim imaginea la nivel colectiv pe plan mondial, observăm mișcări interesante pe platformele de social media (domeniu guvernat de Vărsător) ale maselor de oameni care devin din ce în ce mai conștienți de imensa putere concentrată în mâinile unor corporații care au ajuns să dicteze aproape tot ce se întâmplă pe planetă. Acest fenomen de acaparare a puterii în mâinile câtorva companii multinaționale a fost posibilă sub energia Capricornului din anii trecuți, și va rămâne relevantă pe parcursul lungului tranzit în Capricorn al planetei care guvernează dorința de putere și control – Pluto (până în 2024). Totuși, este începutul unor mari schimbări care se vor întâmpla în următorii ani, odată ce oamenilor le este din ce în ce mai clar că în spatele așa zisului internet și platforme sociale gratuite, noi înșine suntem tranzacționați ca mărfuri. Ajungem să experimentăm Telegraf și Signal în locul Whatsapp, și vom vedea multe alte noutăți, platforme, aplicații noi, inedite, cumva oamenii se revoltă și se reorganizează, găsesc moduri noi de a comunica, și încep să-și reclame drepturile și libertatea (deziderate ce aparțin tot Vărsătorului).

Un alt shift energetic al săptămânii este intrarea mers aparent retrograd a planetei Mercur. Despre acest tranzit am scris pe larg, aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4024159767618504&id=100000735613757

Ca și concluzie, dincolo de disconfortul creat de erorile de comunicare, de agitația și presiunea mentală accentuată, suntem invitați la o incursiune în subconștient, la o călătorie interioară ce poate aduce idei valoroase, inedite, intuiție accentuată, înțelegerea vieții dintr-o perspectivă mai înaltă. Așa că reputația lui Mercur retrograd merită un update în conștiința noastră, o revizuire a credinței noastre referitoare la acest subiect. O percepție diferită poate crea lucruri magice, adeseori.

Per total, o săptămână cu intensitate mentală, nerăbdare, cu dorința de eliberare și schimbare, toate acestea către un scop înalt, de evoluție și progres. O săptămână în care cu toții suntem un pic Vărsători, ne ”contaminăm” vizibil cu această energie cel puțin… interesantă.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.