|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#Scan the sky săptămâna 25-31 ianuarie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

25/01/2021

Vizualizări

O săptămână intensă, cu energie în crescendo, cu două evenimente astrale semnificative, Luna plină în Leu de joi, 28 ianuarie, precum și începerea mișcării de retrogradare a lui Mercur începând de sâmbătă, 30 ianuarie, pentru o perioadă de 22 zile.

Luna plină în semnul Leului găsește un context cosmic interesant și, fiind un moment de maximă iluminare a Lunii, putem vorbi de lucruri care ni se dezvăluie. Universul pune reflectorul pe sufletul nostru și ne provoacă să înțelegem cine suntem noi cu adevărat, cum ne prezentăm lumii în forma noastră cea mai autentică. Reușim să ne exprimăm sinele nostru unic sau imităm/ îl înnăbușim? De data aceasta, suntem chemați să exercităm această expresie de sine unică dincolo de orgoliu și dorința de a fi miezul. Toate planetele în semnul Vărsătorului de vizavi de Lună ne șoptesc faptul că strălucirea noastră este valoroasă mai ales în contextul în care lumina noastră ajunge la ceilalți, la grupurile din care facem parte sau ne afiliem, la comunitate. Este un moment prielnic de introspecție pentru a descoperi acele lucruri care ne inspiră, în care punem pasiune, care ne fac să ne simțim motivați, vii și pe care suntem dispuși să le împărtășim lumii cu generozitate și inima deschisă.

Soarele, cel care dă strălucire maximă Lunii, este însoțit de Jupiter, ceea ce poate sugera că este un moment în care pasiunile, abilitățile, talentele noastre pot începe să fie manifestate, în sfârșit, într-un mod care ne aduce bucurie și entuziasm. Proiectele noastre de viitor pot prinde contur, pot fi expansionate, pot fi materializate. Saturn se asigură că începem să construim doar ceea ce este util, își găsește locul în realitatea curentă, contribuie și ne păzește de eventuale iluzii, entuziasm extrem sau idealuri nerentabile.

Ne este recomandată atenție sporită la lucrurile pe care ne focusăm, pentru că magia momentului face ca ceea ce hrănim cu gânduri, cu energie, să aibă mari șanse de materializare.

Venus, aflată în semnul Capricornului, este învăluită de îmbrățișarea subtilă dar inconfortabilă a lui Pluto, obligând-o să deschidă ochii și să vadă adevărul în ceea ce privește iubirea, relațiile sau resursele financiare. Putem trece prin transformări profunde în aceste domenii de viață fiind posibil să ne fie revelate anumite tipare relaționale pe care le repetăm, sau acele momente în care ne-am cedat puterea personală și ne-am pierdut autoritatea asupra propriei vieți. Din nou tema momentului revine la expresia sinelui în putere și autonomie deplină.

Fiind vorba de Leu, putem picta tabloul cosmic ca o scenă de teatru, în care protagoniștii principali suntem noi – Leul, audiența pentru care prestăm – Vărsătorul iar efectele speciale sunt asigurate de trioul Uranus, Marte și Lilith în Taur. Pot fi explozii, fulgere, scurtcircuite, războaie, revoluții, revolte, tot felul de zguduieli, în orice caz atmosfera este una de acțiune, intensă, iar actorul principal nu are altă alternativă decât să găsească în interior acele abilități prin care să iasă triumfător din aventură, neșifonat și arătând impecabil.

Din nou subliniez activarea în special a semnelor fixe Taur, Leu, Scorpio și Vărsător, însă cu siguranță nici celelalte semne nu se plictisesc. Fiecare dintre noi are anumite zone de viață sub semnul acestor semne, care pot fi descoperite la o analiză astrologică personalizată.

Retrogradarea lui Mercur pentru 3 săptămâni începând de sâmbătă, 30 ianuarie, anunță o perioadă de ceață a gândurilor, de neclaritate, de presiune psihică, de dificultate în a lua decizii. Pentru că retrogradarea se petrece în Vărsător, semn de aer, mental, putem înțelege perioada ca o oportunitate de a înțelege realitatea într-un fel nou, diferit, dintr-o perspectivă mai înaltă. Putem accesa un mod nou de a percepe viața, informațiile, interacțiunea cu exteriorul. Vom mai reveni asupra subiectului “Mercur-retrograd” blamat săracul de toate relele, în mod total nedrept.

Așadar să ne bucurăm de noi, de viață, de inima noastră, să ne exprimăm cu entuziasm și autenticitate, cu curaj și generozitate în grupul nostru, în comunitatea din care facem parte. Să fim liderii propriei vieți, în conexiune reală și utilă cu ceilalți, dincolo de control, dominație, aroganță și autosuficiență.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *