|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Din nou dăm vina pe Mercur retrograd. Sau nu.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

25/01/2021

Vizualizări

Welcome back, #MercurRetrograd!

De astăzi, 30 ianuarie până în 21 februarie, planeta care corespunde energiei mentale, mecanismelor de comunicare și gândire, a deplasărilor, a mișcării, comerțului, intră în perioada de retrogradare, prima pe anul 2021. Ea se petrece în semnul Vărsătorului, semnul inventivității, originalității, libertății, avangardei, viitorului, colectivităților.

Pe scurt, una rece, una caldă, pentru a înțelege mai bine filmul mercurian al următoarelor 22 de zile:

*Dificultăți în comunicarea verbală si în comunicații, posibile probleme sau blocaje ale internetului, platformelor de social media, defecțiuni ale aparatelor electronice, telefoane, laptopuri, gadgeturi în general. Combinația Mercur – Vărsător accentuează acest tip de evenimente, iar în cazul defectării diferitelor device-uri recomandarea este să nu se achiziționeze altele noi pe parcursul acestui tranzit.

*Oportunități de a REevalua, REpara, REprioritiza, REconsidera, proiectele în care suntem implicați, munca pe care o facem, echipa cu care colaborăm. ”Chiar doresc să merg înainte în această formă? Lucrez cu echipa potrivită pentru proiectul meu, sau există modalități noi de a îmbunătăți, de a crea lucruri la înălțimea viziunii mele?”

*Întâlnirea lui Mercur cu Jupiter la mijlocul lunii februarie poate aduce exagerări, exprimare pompoasă, dramatică, impunerea dogmelor, abundență de gânduri, idei, o multitudine de posibilități de unde poate apărea senzația de neputință de a alege ce este potrivit pentru noi.

*Același aspect poate avea însă și un potențial pozitiv imens de oportunități care apar, poate, sub forma unor informații prețioase. Suntem încurajați să gândim la scară mare (THINK BIG!), să îndrăznim să ieșim din granițele mentale și limitările autoimpuse. Mintea își cere dreptul să se aventureze pe meleaguri noi, virgine. Poate exista un potențial imens de a vedea lucrurile într-un mod nou, inedit, altfel, de a crea conexiuni inovatoare.
Vărsătorul este semn fix, ceea ce poate echivala într-un astfel de tranzit cu încăpățânare, fixism în gândire, alimentate la mijlocul lunii februarie de o tornadă energetică extrem de dificilă. Putem experimenta agresivitate maximă în comunicare, furie mentală, parcă nu se mai înțelege ”om cu persoană” fiecare cu ideea lui, până la acțiuni de revoltă, rebeliune, cuvinte grele aruncate (cuadratura Mercur- Marte are punctul maxim în ziua de 10 februarie).

*Darul acestui tranzit este de departe posibilitatea de a ne conecta la un câmp informațional care, cu ajutorul intuiției, poate aduce extrem de multă inspirație și creativitate. Putem vedea lucrurile dintr-o perspectivă mai înaltă, putem căpăta o înțelegere mai elevată a ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în viața noastră. Condiția pentru a putea face acest lucru ce sună cumva imposibil în contextul gălăgiei și haosului care ne înconjoară, este să ne retragem în interior cât mai mult. Închiderea tuturor surselor de bruiaj mental (tv, social media), filtrarea oricăror informații cărora le permitem să ocupe spațiul creierului nostru, utilizarea oricăror tehnici de liniștire, de relaxare a minții pot fi de un real folos.

Pentru aceia care se află pe o treaptă de evoluție superioară, pot fi momente gen ”BACK TO THE FUTURE”, un fel de conexiune cu viitorul, cu un câmp informațional mult mai larg (alte dimensiuni, alte linii temporale). Da, cu ditamai steliumul în Vărsător pe cer, putem vorbi despre aceste lucruri, din ce în ce mai deschis.

Senzațiile pe care le putem avea în această perioadă pot fi de agitație, gânduri multe și haotice, dificultate de concentrare, de a alege, de a decide, neliniște, oboseală mentală, suprasolicitare, stimulare excesivă. Meditație, uleiuri esențiale, liniște… sunt câteva idei de pus în practică.

Mercuriadă transformatoare cu bucurie și informație de calitate vă doresc!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Later edit: interesant va fi și weekendul cu Valentine’s Day, când Mercur retrograd se întâlnește cu Venus într-un context astral foarte tensionat. Posibil să iasă de sub preș ceva ascunzișuri, ceva ce nu am vrut să vedem poate ieși acum la lumină. REevaluări, REpoziționări, REluări a unor chestiuni ce țin de iubire, bani, relații în general. Și aici învățăm să facem lucrurile „diferit”, „altfel”. Simțim nevoia să REconstruim relațiile noastre, să ne simțim liberi, să ne putem exprima unicitatea, individualitatea chiar dacă asta presupune un cadru nou, diferit de desfășurare a relației.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare