|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

TAURUL, CONSTRUCTORUL ZODIACULUI, ELEMENT CHEIE ÎN CREAREA LUMII NOI


Alice Panțâru
Autor
Publicat
04/01/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Taurul spune prima dată, nervos, ”NU” la orice propunere de schimbare. Apoi, se urnește…

Vorbim cu entuziasm în ultima vreme de ”o lume nouă”, de ”o nouă eră”, de idealuri mărețe de progres. Minunat! Tehnologii revoluționare, digitalizare, noi moduri de manifestare a vieții, cu respect față de comunitate și planetă! Bine, bine, frumos, dar cine este responsabil cu materializarea acestor visuri nobile? De obicei – zodiile de pământ: Capricornul este responsabil cu procedurile, Fecioara cu CTC-ul, dar constructorul este Taurul.

Din proprie experiență, știu că Taurul spune prima dată, nervos, ”NU” la orice propunere de schimbare. Și este de înțeles, oarecum. El a muncit mult până a adus lucrurile la starea de fapt actuală, le-a probat, le-a stabilizat, și dintr-o dată, brusc, i se cere să schimbe?

Marea conjuncție din 21 decembrie a celor două mari planete sociale Saturn și Jupiter au trasat direcția pentru viitor. Se naște o nouă paradigmă care dărâmă conceptul vieții care are ca principal scop acumularea materială și susține trecerea la o eră nouă. O eră în care cunoașterea, informația, tehnologia, inovația, originalitatea, comunicarea, contribuția în viața comunității și libertatea se numără printre principalele ei deziderate.
Alături de Saturn și Jupiter, li se vor alătura în Vărsător, treptat, și planetele personale, intensificând pe parcursul lunilor ianuarie și februarie energia acestei zodii. Practic, în această perioadă Universul infuzează în energia fiecărui individ în parte informația de care are nevoie pentru a participa activ la proiectul pe care îl propune omenirii. Va însemna pentru fiecare dintre noi, o activare puternică a segmentului de viață care este ocupat în astrogramă de Vărsător.

Rând pe rând, planetele personale și luminariile formează steliumul în Vărsător.

Pe 8 ianuarie, Mercur intră în Vărsător, provocându-ne mintea, gândurile să se deschidă către idei noi, revoluționare. Primim inspirație inovativă, impuls către modernizare, soluții neașteptate și poate, o abordare diferită a lucrurilor. Aici mintea cere libertate de explorare a unor variante de rezolvare a problemelor, variante care par ciudate, avangardiste.

Pe 19 ianuarie Soarele marchează începutul sezonului Vărsătorului, deschizând și mai mult pofta de a ieși din rigori, din structurile Capricornului între limitele căruia a strălucit în luna anterioară.

Pe 1 februarie se alătură și Venus, propunându-ne noua abordare și în felul în care relaționăm, iubim sau a modului în care percepem banii. Și acest domeniu este supus schimbării și deschiderii către libertate și neconvențional, păstrarea individualității și conexiunea la nivel mental.

În 11 februarie și Luna Nouă va întregi steliumul, revoluția ajungând în profunzimea sufletului, răscolindu-ne puternic la nivel de nevoi interioare.

Taurul transformă visul în realitate. El e constructorul zodiacului.

Guvernatorul Vărsătorului este Uranus, planetă care în acest context, se activează și dinamizează situația. Nu știu dacă etimologic, cuvântul ”dinamizează” provine de la ”dinamită”. Ce pot percepe eu însă, este o forță imensă care năvălește peste tot ceea ce numim vechi, demodat, inutil în contextul actual. Uranus se află în zodia Taurului și fiind o planetă așa numită ”transgenerațională”, influențează societatea într-o anumită direcție pe o perioadă mai îndelungată, mai precis un tranzit durează aproximativ 7 ani. Uranus este asociat cu progresul, cu trezirea conștiinței, și are un rol imens în evoluția omenirii. Acolo unde lucrurile stagnează, Uranus deranjează, de obicei prin acțiuni bruște, șocante, neașteptate. El este asociat și cu electricitatea, de aceea evenimentele uraniene se pot resimți ca o electrocutare, ca un fulger. Încă din 2018 și până în 2025, Uranus își propune să revoluționeze acele segmente ale vieții noastre care sunt descrise de zodia Taurului: resurse materiale (bani, proprietăți, bunuri) dar și interioare (talente, abilități).

Aspectul de cuadratură al lui Uranus în Taur cu planetele din Vărsător ne poate provoca major în primele două luni ale lui 2021 (vor mai fi momente de acest tip și în iunie și decembrie, pe care nu le-am analizat deocamdată, în context). Dincolo de imprevizibil, de răsturnări de situație, de rebeliune, de evenimente uimitoare ce ne vor lua prin surprindere, Universul are nevoie de Tauri să poată începe creația. Ei vor fi scoși de pe șinele lor conservatoare pentru marele proiect, împreună cu toți cei care au în harta natală marcaje importante în acest semn.Taurul se ocupă de realizarea efectivă, de implementare. El este pragmatic, practic, se întreabă: dar ce resurse avem la dispoziție, ce infrastructură, câți bani, câtă resursă umană? El e cel care se ocupă de detalii și are nevoie de ceva palpabil, sigur, și, în plus, îi ia ceva timp să se urnească. El transformă visul, viziunea, în realitate. El e constructorul zodiacului.

Se vorbește în literatură de o schimbare radicală a sistemului de valori, iar atenția către material nu va mai fi prioritară. Și observăm deja acest lucru, o mare parte a vieții o trăim virtual, conectați la mediul online, iar experiențele fizice s-au diminuat. Însă, în rezistența mea de Taur, cu Ascendent în Taur, mizez mai mult pe o rafinare a tot ceea ce este tangibil, decât pe un declin total. Experiența noastră umană pe acest Pământ este înnobilată de darul simțurilor noastre, de ceea ce putem gusta, atinge, mirosi, auzi, vedea. Poate că toate acestea vor trece la un alt nivel, vor cunoaște noi moduri de manifestare. Materialul, palpabilul, are nevoie de curățare, înnoire, să fie creat cu respect față de natură, să fie consumat cu măsură, reciclat, iar de idei inventive pentru a face asta, nu vom duce lipsă.

Un subiect de mare actualitate este nevoia oamenilor de a își schimba domeniul de activitate. Tehnologizarea, digitalizarea și mai ales evenimentele din 2020 au adus mulți oameni în situația de nu mai avea loc de muncă sau de a se simți profund nefericiți cu ceea ce fac la job. Întâmplările perioadei, pe cât de inconfortabile, pe alocuri șocante, au rolul de a ne scoate din gândirea liniară, și a ne provoca să ne căutăm în adâncul nostru abilitățile, talentele pe care să le manifestăm în lume, cu drag, pasiune și plăcere. Recunosc, pentru mine, astrologia (o știință de tip uranian) mi-a fost de mare ajutor în ultimii ani, prin intermediul ei am descoperit comori interioare pe care, până la acel moment, nici nu mi-a trecut prin minte că există în mine. A existat în mine chiar și o teamă de a le manifesta, pentru faptul că sunt diferite și ar putea fi percepute de cei din jur într-un mod neplăcut pentru mine. Dar a sosit vremea să nu ne mai fie frică să fim ”altfel”, ba chiar cu cât ești mai ”altfel” cu atât ești mai susținut astral, cu condiția ca această unicitate să fie autentică, nu mimetică.

Întrebări valabile pentru toate zodiile pe care am putea să ni le punem în aceste vremuri, pentru o mai bună poziționare:
-Ce atașamente materiale ne blochează alegerile care ne-ar înnoi și îmbunătăți viața?
-Unde ne încăpățânăm să păstrăm feluri vechi de a funcționa care stau în calea progresului?
-Unde ne lenevim și ne complacem într-un confort aparent?
-Unde nu lăsăm spiritul liber să creeze, să experimenteze viața în plenitudinea ei, de frica pierderii unor avantaje materiale?

Vin întăriri și în tabăra Taurului.

De parcă Uranus nu ar fi suficient de puternic, i se alătură în Taur, pe 7 ianuarie, și Marte – simbolul voinței noastre, al acțiunii, al energiei care ne pune la treabă, al scânteii care ne impulsionează să creăm. Crește riscul de agresivitate, de impulsivitate. Marte în Taur este lent, se mișcă încet dar sigur, iar treaba este făcută cu seriozitate. Însă acum, i se dă peste cap ritmul, este zorit, constrâns de lucruri pe care nu le-a mai experimentat până acum. De aceea este posibil să vedem nervozitate și încrâncenare în a nu accepta schimbarea.

Ca un ultim ingredient, Luna Neagră (Lilith), aflată deja în Taur încă din octombrie 2020 adaugă greutate disconfortului, asigurându-se că temele vor fi fost făcute, învățate, asimilate. Dacă istoria cere ca energia Taurului să fie transformată, rafinată, elevată, să acceadă un alt nivel evolutiv, atunci este necesar să ardă cât mai mult din frecvența ei joasă de manifestare: lăcomie, lene, rezistență la nou, atașamente, posesivitate, teama de a fi deposedat de banii și bunurile sale, încăpățânarea.

Mai puternici, mai conștienți, mai siguri pe noi.

Vom ieși la finalul acestor tensiuni astrale mai puternici, mai conștienți de bogățiile interioare, mai siguri pe abilitățile noastre de a ne descurca cu ceea ce avem deja. Vom descoperi feluri noi, inedite, interesante de a funcționa, o mai mare încredere în viață și în noi înșine, fără a mai fi nevoie de a umple permanent un gol imaginar, de a acumula și a compromite fericirea pentru păstrarea unor posesiuni care doar aparent garantează satisfacția, împlinirea și stabilitatea.

PS: Nu vă mirați de Taurii care vor reacționa în feluri în care nu i-ați mai văzut niciodată. Acceptați-le nazurile, lăsați-i să rumege situația. Sunt în plin proces de reinventare. Valabil pentru toate zodiile de fapt, deoarece un plus de înțelegere și compasiune poate face, uneori, minuni.
Sursa foto: www.artwoonz.com

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.